Tesztek

Retro ledes óra – Teszt

Retro néven fut az óra mert a 70es években volt egy nagyon hasonló óra nyugaton. Természetesen a keleti blokk fiataljai csodájára jártak és nagyon menő cuccnak számított akkoriban. Persze a rendszerből adódóan szinte beszerezhetetlen volt, nyugatról csempészték be rokonokkal vagy a kevés dolláros boltban lehetett hozzájutni. Az ára is egy havi fizetés volt anno. Ennek a hullámnak az apropóján kezdték ismét gyártani Kínában. A történetéből kifolyólag minden korosztály veszi, a tinédzserektől kezdve az idősebb korosztály is. Modernséget sugalló kinézete mit sem változott, ma is jól mutat bárki kezén.

Egy féle méretben készül. Legelterjedtebb a piros ledes változat de ritkán ki lehet fogni a kék ledeset is. Aránylag nagy az óraszerkezet ezért vékonyabb csuklón nem mutat olyan jól, de a szíja sok fokozatban állítható.
Kidolgozása szép, a tok fémből készült és bár sokan nemesacélnak hirdetik ahogy szinte minden órát valójában valamilyen ötvözet krómozva. Nem vízálló, a hátán a felirat sokakat megtéveszt mivel “water resistant” szerepel rajta, de ez cseppállót jelent.

A ledes órákhoz hasonlóan ezt is gombnyomásra lehet bekapcsolni és pár másodperc után automatikusan kikapcsol. A funkciók között léptetni a jobb felső gombbal lehet, beállítani a jobb alsóval. A bal alsó gombot megnyomva világít az összes szegmens, jól jön ha vásároljuk és meg szeretnénk nézni hogy minden led világít-e.
Erős napfényben már csak takarással látható illetve ahogy merül az elem, úgy kezdenek a ledek halványulni.
CR2032-es gombbelemmel működik, az egyik leggyakoribb elem, mérlegek, órák, alaplapok, hőmérők használják így könnyű beszerezni pár száz forintért.

Hibáit tekitve tipikus ledes óra, már vásárláskor nézzük meg minden led világít-e (bal alsó gomb). Illetve előfordul hogy egyes darabok késnek/sietnek ami csak pár nap használat után derül ki. Bár nem egy drága darab mégis érdemes garanciálisat vásárolni ha nem akarjuk kidobni a pénzünk.

A retro óra itt vásárolható meg: csakjoaruk.hu

Kattints a hozzászóláshoz!

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Most Popular

Elejére