Tesztek

Pulzus mérős sport óra – Teszt

Az eddigi legjobb minőségű termék ami Kínából származik. Szépen kidolgozott, jó minőségű anyagból készült mutatós darab. A hagyományos óra funkció (óra, dátum, stopper részidő méréssel, ébresztő) mellett található egy a pulzus mérésére szolgáló pont. Ezzel elég nagy pontossággal mérhető a pulzus. A súlyt és kort beadva pedig ki tudja számolni az elégetett kalóriát. Természetesen az ilyen pulzus mérő órák csak konstans pulzusszámmal tudnak dolgozni, de az intenzitás váltásakor újramérhető a pulzus így megoldható az is. A méréshez több darabot próbáltam, az eltérés pár pulzus volt köztük, illetve összehasonlítottam egy mellkasi öves darabbal is ami a legpontosabb mérést teszi lehetővé és az attól való eltérés is 5 pulzuson belül volt mindig. Így a mellkasi övesnek egyedül az az előnye hogy folyamatosan mér, ezáltal bármilyen és bármennyi intenzitás váltást mérni lehet.

A pulzus mérése egyszerű, csak a megadott pontra kell tartani az ujjunkat kb. 10 másodpercig és már mutatja is az értéket. Érdemes megállni ilyenkor mert az ujjat viszonylag pontosan és egyenletesen kell rajta tartani. Egy pici szívecske villog a kijelzőn ha tudja mérni a pulzust. Kalória mérésénél a súly és kor beadása után a stoppert el kell indítani, majd leállítva pulzust kell mérni. Az óra ekkor kiszámolja az elégetett kalóriát.

Az óra használata egyszerű, de használati utasítás nélkül nem minden funkciót lehet kitalálni ezért mindenképp csak azzal érdemes venni. Hibás darab kb. minden harmincadik ami elég jó arány. Átvételnél mindenképp át kell nyomogatni és feltétlen ki kell próbálni a pulzusmérést (vagy olyan darabot venni ahol ezt tesztelték)

Kapható piros, kék és ezüst színben is, a design nekem kimondottan tetszik.
Mérsékelten vízálló, bírja az esőcseppeket de úszni már nem alkalmas.
CR2032-es elemmel megy ami az egyik legelterjedtebb elem, pár száz forintért bárhol beszerezhető.
A cseréje 5 perc alatt otthon is elvégezhető de figyelni kell hogy a nagyon vékony gumi tömítést is jól vissza rakja az ember. Ha merül az elem akkor a pulzus mérés kaotikus értékeket fog mutatni ami elem cserével azonnal helyreáll.
A szíja gumiból készült és nagy tartományban állítható így nagyon vékony és nagyon vastag csuklóra is lól illeszkedik.
Mivel jó minőségű, olcsó és pontos, illetve jól is néz ki én maximálisan ajánlom!
A sport óra itt vásárolható meg: Sport óra
Kattints a hozzászóláshoz!

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Most Popular

Elejére