Tesztek

Nanopad – Teszt (vákum, ragacs, pad, tartó)

Nanopad néven fut ez a termék, aminek valószínűleg a nanotechnológiához nem sok köze van. Egy rendkívül sima szilikon  anyagról van szó, ami mindenhez tapad anélkül hogy ragacsos nyomot hagyna. Igazi anti teflon. Az internetes ismertető szerint a hozzá rakott anyaghoz olyan szorosan simul hogy a vákuum miatt tapadóerő lép fel. Akár függőlegesen tesszük rá vagy akár fejjel lefelé, képes megtartani tárgyakat az érintkező felülettől függően elég nagy súlyig. Egyedül az a fontos hogy a tárgy amit rárakunk és a felület amire a nanopadot rakjuk szintén sima és tömör legyen.

A megrendelt csomagban csak a nanoPad volt, 2 átlátszó fóliával takarva hogy ne porosodjon. Használati utasítás nem, így használatát vagy tisztítását az internetről kell kikeresni.

Tipikus felhasználása az autó műszerfala, ahol le tudjuk tenni a telefont a műszerfalra anélkül hogy ide-oda csúszkálna. Persze nem véletlen a műszerfal sima, csúszós kialakítása, pont azt szeretné elkerülni hogy oda bármit is rakjunk hisz egy apróbb fékezés hatására is megindulnak a tárgyak, baleset esetén pedig minden mozogni tudó tárgy lövedékké alakul az autó belsejében. Mivel a nanoPadhoz erősen hozzátapadnak a tárgyak, fékezéskor is biztonságosan oda tudnak tapadni. Levenni róla bármit csak úgy lehet hogy az egyik oldalánál megemeljük a tárgyat mellyel lassan megszüntetjük a vákuumot)

Méreteit tekintve nem sokkal nagyobb (14×9 cm) mint egy 4.3″ átmérőjű okos telefon és bár nem kell a teljes felületen érintkeznie, én még is úgy használom és inkább kettőt vettem. Amúgy se tartson a műszerfalon sok mindent az ember.

Mivel minden jó tapad hozzá, a por, szösz és minden szálló nemkívánatos dolog is gyorsan megtapad ami idővel csökkenti a hatékonyságát. Ezen könnyen segíthetünk mert csak le kell mosni (szappanos) vízzel és megszáradva ismét ugyanúgy tapad.
Levétele a felületről kicsit nehézkes mert erősen tapad és nyúlik is, de gyorsan visszanyeri eredeti formáját így újra felhasználható. (ezáltal nem is tudunk nagyobb nanoPadot nyújtani belőle)

Sok színben kapható, nekem az áttetsző jött be leginkább, az minden fajta árnyalatú műszerfalon jól mutat és nem forrósodik fel annyira mint a teljesen fekete. A színes verziók nekem nem tetszenek annyira.

A nanoPad minden szempontból hozta számomra az elvárásokat, egyszerű, olcsó és hatékony megoldás az ígért problémára, bátran ajánlom mindenkinek!

Kipróbáltam még egy másik fajta csúszásgátló padot is. Ez sokkal nagyobb volt és rácsos a kiképzése. Fantázia neve nem volt, simán csúszásgátlóként árulták. A tapadása jóval gyengébb a nanoPadhoz képest, kanyarodás hatására talán, ütközés esetén biztos nem tartja meg a tárgyakat így ezt a fajtát baleset veszélyessége miatt én nem ajánlom.

1 Hozzászólás

1 Hozzászólás

  1. spike179

    2012-05-25 at 16:49

    Nincs is jobb mint az airbag elé tenni valamit, majd karambolnál fejjel levenni 😀

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Most Popular

Elejére