Tesztek

Digitális képkeret – Teszt (Digital Photo Frame)

Ezt az apró eszközt nem sorolnám az elengedhetetlen kütyük kategóriájába, de mivel elég nagy népszerűségnek örvend, pár sorban bemutatom.

A kialakítását illetően a hagyományos négyszögletű formán kívül létezik még szív alakú variáció is belőle. Szinét tekintve kapható kék, fehér, ezüst, piros, rózsaszín, zöld és fekete színben. Általában a fekete változat a leggyakoribb, a szív alakú kialakítás pedig főként piros színű.

Az eszköz képmérete 1,5 inch, burkolata műanyagból készül. A memóriáját tekintve több féle számot is írnak, 8, 16 és 32 megabájtos változat is kapható belőle, a nálam lévő példány nyolc megás volt. A képkeret hátulján található három gomb, mellyel bekapcsolhatjuk a készüléket illetve a menüben mozoghatunk. A képkeret menüjét a bekapcsoló gomb rövid megnyomásával érhetjük el. A menüben állítható, hogy a képeket slideshow formában vetítse, vagy magunknak szeretnénk léptetni őket. Itt kapott még helyet az óra és a naptár funkció, ezeket én nem használtam, de működnek. A menüből tudjuk beállítani, ha az eszközt tölteni szeretnénk, illetve bizonyos típusoknál a képeket is törölhetjük innét.

A kulcstartó energiaellátását beépített lithium akkumulátor biztosítja, állítólag 10 óra üzemidőt produkál, de ezt nem volt alkalmam tesztelni, mivel gépre dugva a képkeretet általában töltöttem is.

Az eszközhöz egy USB kábelt kapunk tartozéknak, amivel gépre köthetjük, a Windows felismeri és a saját gépben meg is jeleníti. A képkerethez tartozó szoftver segítségével másolhatjuk fel a képeket, a program a betallózott képeket automatikusan átalakítja a megfelelő felbontásra, majd rámásolja az eszközre, törölni szintén itt tudjuk a már fent lévő képeket.

20 képnél többet én nem raktam rá, állítólag 130 kép tárolható maximum az eszközön.

Ami tetszett: kompakt kialakítás, egyszerű kezelhetőség
Ami nem tetszett: A képkeret anyagán meglátszanak a karcolások, ha például állandóan egy kulcscsomón hordjuk kulcstartóként.

A tesztért köszönet Aranyosi Gergőnek!

Kattints a hozzászóláshoz!

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Most Popular

Elejére