Tesztek

USB 2.0 feszültség és áramerősség mérő – Teszt (tesztelő, hosszabbító kábel, V/A méter, áram volt mérő, műszer)

Lassan már minden kis eszközt USB portról töltünk és sokszor felmerült a kérdés hogy vajon az USB töltő milyen feszültséget ad le, a töltendő eszköz mennyi áramot vesz fel? A számítógép USB portja még megbízható de a fali USB töltőknél már nagy lehet az eltérést a rajtuk lévő címkéhez képest. Szintén jól jön ha a töltendő eszközünk nem rendelkezik töltöttség kijelzéssel, így jó lenne egy műszer ami folyamatosan mutatná a feszültség és áramerősség értékeket. Természetese meg lehet oldani egy megbuherált USB hosszabbító kábellel és egy multiméterrel, de macerás a szétlógó kábeleket rendben tartani, a multiméter is elég nagy, útközben nem méreget szívesen az ember.

Erre nyújt kitűnő megoldást ez az USB hosszabbítóként kialakított feszültség és áram erősség mérő. A készülékből kinyúló kábelt az áramforrásba, a használni kívánt eszközét pedig a mérőbe dugjuk és azonnal látjuk az eredményeket. A feszültség és áram erősség kijelzése között egy pici kapcsolóval válthatunk. A feszültséget V-ban tizedes pontossággal, az áramerősséget mA-ben ezredes pontossággal mutatja. Lehet rá külső tápegységet is csatlakoztatni, ezt én nem próbáltam.

A specifikációja szerint 6 és 24 V között illetve maximum 50A-ig mér, a pontossága 0.2%, a mérés frissítése másodpercenként 2x-3x történik. De ahogy megszokhattuk, a specifikációt mint mindig érdemes fenntartásokkal kezelni. Én a hagyományos, USB 5 Voltos feszültség és 2A alatti áramerősség mérésére használtam.

Mérete: 79mm × 43mm × 32mm

Kényelmes, praktikus mivolta miatt bátran ajánlom mindenkinek!

Ami tetszett: kicsi, egyszerű műszer megfelelő kidolgozás
Ami nem tetszett:

Sok féle USB-s feszültségmérő kapható a GearBest-en.

4 hozzászólás

 1. stzoli

  2013-01-24 at 10:12

  Üdv!

  Hol lehetne ilyen kütyüt venni?

  Köszi

  Zoli

 2. Kinai cuccok blog

  2013-01-24 at 21:16

  Én külföldről rendeltem egy mérőműszerekkel foglalkozó oldalról, nem tudom itthon van-e bárhol is mert a google-ben is alig van rá találat.

 3. stzoli

  2013-01-25 at 12:31

  Köszi,

  És mennyi volt az ára?

  Tudom ismeretlenül hülye kérdés:)
  Tudnál rendelni egy ilyet /ha nem túl drága/?

 4. stzoli

  2013-01-25 at 12:44

  Közben én is találtam a neten,kb 15 dollár,de mivel nincs pay pal-em igy megrendelni sem tudom:(

  Zoli

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Most Popular

Elejére