Tesztek

Hordozható, AA elemmel vagy akkumulátorral működő külső akkumulátor töltő – Teszt (USB telefon, tablet vésztöltő

Bár már végre megtaláltam a számomra megfelelő és jól is működő külső vész akkumulátor töltőt, még egy utolsót terméket praktikussága okán meg szerettem volna próbálni.

Mivel rengeteg eszköz ceruza akkumulátorral működik, kézenfekvő volt hogy a gagyi kínai aksik helyett egy megbízható márkájú ceruza akkumulátorral hajtott külső töltőt is kipróbáljak. Sokszor van nálam jó pár széria AA és AAA akkumulátor, de attól függően mennyit fényképezek, néha feltöltve hozom vissza őket, miközben a telefon és tablet 4x is lemerülne. Erre nyújtana megoldást ez a kis ház amibe 3 db AA akkumulátor vagy elem tehető. Varta Ready2Use akkumulátorokkal próbáltam, ami egy éven belül is csak minimális mértékben veszít a töltöttségéből. Az elemeket szintén Varta elemtöltővel teljesen feltöltöttem, 1.35 V feszültségen voltak feltöltés után pár perccel.

A készülék dobozban érkezett de leírás nem volt hozzá, a rövid ismertető a doboz hátulján volt. A készülék méretei alig nagyobbak mint a 3 AA-s akkumulátor egymás mellé téve. Az oldalán található egy kapcsoló mely középső állásban kikapcsolja a töltőt, alsó állásban az USB töltést, felső állásban egy kis led lámpát kapcsolja be. Utóbbi nem sok mindenre jó, maximum arra hogy megtaláljuk a csatlakozó kábelnek a lyukat. A hagyományos gyenge fehér fényű led helyett rakhattak volna bele egy nagy fényerejűt mert bár drágább lett volna a készülék egy picivel de még is csak egy plusz és hasznos funkciót adott volna a készüléknek.
Hasonló formában kapható 1, 2, illetve 3 AA akkumulátort befogadó változat is, és a legnagyobbat vettem.

AA elemes töltö 5.jpgA teszteléshez a Desire HD telefonomat és a Galaxy tabletemet 10 százalékra merítettem és megnéztem hogy mennyit tud rajtuk tölteni. A töltő terhelés nélkül 5.1V feszültséget mutatott, terheléssel ez 4.75V-ra esett ami még megfelelő. 450 mA-t tudott leadni mint a telefon mint pedig a tablet töltése során. A tabletnél bár azt jelezte hogy nem tölti, lassan még is feljebb vitte a töltöttséget. (A tabletet kb. 1A-el szoktam tölteni)

Teljesítményét tekintve a telefont 10% töltöttségről épp teljesen fel tudta tölteni vagyis az 1230 mAh-s akkumulátornak kb. 1100 mA áramot tudott átadni. A tabletet 25%-al tudta feljebb tornázni alkalmanként ami kb. 1000 mA-nek felel meg. Bár kevésnek tűnhet az 1000 mA, utána számolva valóban ennyit lehet átvinni 3 ceruza elemből. Ezek után az elemek teljesen lemerültek (A feszültségük is leesett 1,15 V-ra). A töltési idő 2.5 óra volt.

Magát az eszközt vésztöltőként árulják, ami teljesen lefedi funkcióját. Ha tudsz szerezni 3 db AA-s elemet, akkor bizony meg tudja menteni a telefonod a lemerüléstől. A Tabletek több ezer mAh-s akkumulátorához már kevés. Ha pedig egy mindig nálad lévő külső hordozható aksi töltőt szeretnél akkor érdemesebb inkább egy erre a célra készített eszközt használni amelyek nagyobb teljesítményűek és akár a tabletet is fel tudják tölteni.

Ami tetszett: ötletes megoldás, egyszerű kivitelezés

Ami nem tetszett: nagyobb teljesítményre számítottam

A terméket innét kaptam tesztelésre: elemes akkumulátor töltő

2 hozzászólás

  1. kotyomfitty

    2013-04-23 at 16:43

    Toltheto elemmel probaltad?

  2. Kinai cuccok blog

    2013-04-23 at 21:05

    @kotyomfitty: Igen, Varta Ready 2 Use NiMH aksival használom.

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Most Popular

Elejére