Tesztek

Zoomolható ledes kulcstartó lámpa, gombelemes led fényforrás – Teszt

Itt az ősz, korán sötétedik, jó lenne ha mindig lenne kéznél egy kis lámpa. A telefonnal is meg lehet oldani, de sötétben nem mindig célszerű azt keresgélni és nem is mindegyiken van vaku led. Erre pont jó megoldás ez a kis karabinerrel rögzíthető mini lámpa.
Az ötlet nem új, sokan emlékezhetnek a kulcskarikára tehető a kis fekete, tojás alakú fityegőre melyből egy piros led kandikált ki és a közepét megnyomva minimális piros fényt adott. Ami aztán a zsebünkbe nyomódva hamar le is merült.

Méretei aprók, alig 5 cm hosszú, átmérője kicsivel nagyobb csak a gombelemnél. A végén egy szintén 5 cm-es karabiner van ami szerintem felesleges, én kisebbre cseréltem. Le is lehet hagyni róla, akkor azonban nehezebb levenni a kulcskarikáról. Nadrágra akasztva sincs szükség ekkora karabinerre.
Kikapcsolni a karabiner rögzítő pöcöknél lehet, azt tengely irányba nyomva kapcsolható ki/be. A zoomot a lámpatest kb. 1 cm-es szétcsúsztatásával lehet állítani, ez eleinte elég nehéz, de gyorsan bekopik, félő hogy rendszeres használat esetén már nem is fogja majd meg. A fénye elég gyenge, de sokat ne is várjunk 3 pici elemtől. A zoom egyik állásában 2 méteres távolságban közel 2 m átmérőjű fénykört kapunk ami elég halvány, de arra pont elég hogy lássunk valamit. A zoomot a másik szélső állásba tolva két méterről a fénykör kb. 60 cm-re megy össze és jóval világosabb is lesz a lámpa fénye, de továbbra is mint segéd vagy vészhelyzet fényre ajánlanám csak.
A lámpatest nem tűnik túl erősnek, króm színűre festett műanyagból van. Tartóssága kérdéses. A lámpa 3 db LR44 típusú gombelemmel működik.

Bár nem tűnik masszív szerkezetnek, olcsó ára és ötletes kialakítása miatt ajánlom mindenkinek!

Ami tetszett: Olcsó, kis méret, kompakt kialakítás

Ami nem tetszett: Műanyag ház, a zoom állítása eleinte akadozik, majd bekopik, egy idő után viszont félő hogy magától is lecsúszik.

Frissítés

Kb. 2 heti zsebben hordást követően a lámpából kiálló lencse üvege össze vissza van karcolódva (pedig nem volt mellette semmilyen kemény anyag) illetve a hengeres lámpatest végén található menetes hátrész kilazult, a menete elforog, már magától leesik a zsebemben.

Kattints a hozzászóláshoz!

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Most Popular

Elejére