Tesztek

Tollegér, ujjegér, Genius pen mouse – Teszt (alternatív beviteli eszközök)

A következő tesztekben három alternatív beviteli eszközt szeretnék bemutatni. Mindhárom az egér kiváltására hivatott. A feladat nem könnyű mivel a jól bevált egeret célszerűségénél fogva csak kevesen hajlandóak  lecserélni, de aki affinitást érez az egér elhagyására az egyre több eszközt ki tud próbálni. Magam is aktívan használok trackballt és touchpadot hogy a sok egérhasználatból adódó terhelést csökkentsem, ezért is vágtam bele nagy kíváncsisággal ezen új eszközök tesztelésébe.

Első versenyzőnk a Genius Pen Mouse nevű tollegér. Ahogy neve is mutatja ez egy toll formájú egér, ami a toll hegye helyén egy lézerfényt bocsájt ki.

A dobozban találunk egy CD-t, egy minőségi bőr tolltartót illetve a tartóban a tollegeret és az USB vevőt. A toll egy AAA elemmel működik és a 2,4 GHz-es frekvencián vezeték nélkül kommunikál a számítógéppel. A vevő része parányi, épp hogy kilóg az USB portból. A telepítése automatikus és gyors, a vevő USB-re dugása után a Windows 7 beavatkozás nélkül egy perc alatt feltelepítette, a CD-re nem is volt szükség.

A toll elején található led készenléti módban csak villog, ahogy a tollat az asztalhoz érintjük azonnal teljes fényerőre kapcsol és akadás mentesen mozdul az egér mutatója. Ha hosszabb ideig nem használjuk, akkor kikapcsol a led, ekkor a tollat az asztalhoz nyomva lehet bekapcsolni. A gépeléshez nem kell letenni sem, könnyen a kezünkbe tarthatjuk miközben rövid szövegeket gépelünk be. Természetesen a 10 ujjas gépeléshez már le kell tenni.

Genius tollegér 2.jpgHárom gomb található a készüléken, ebből csak kettő látszik, mivel a harmadik a toll hegyénél van. A tollegeret az asztalon mozgatva úgy kell kattintani, hogy egy kicsit jobban rányomjuk az asztalra és az elején található kis kapcsoló kattint egyet. Az elején kicsit szokni kell, hogy kattintáskor ne mozdítsuk el az egérkurzort A tol elején található két gomb közül az alsó felel meg az egér jobb gombjának. Itt még jobban figyelni kell hogy ne mozdítsuk el a tollegeret a gomb megnyomásakor. A felső gombbal pedig scrollozni lehet úgy hogy megnyomva a tollat fel-le mozgatjuk.

A toll használata természetes, gyorsan meg lehet szokni. A gombok elhelyezése jó, mozgatásra pontosan reagál. Első körben érdemes visszavenni az egérmutató sebességét, majd ahogy szokjuk, lassan lehet emelni. Mivel a fogása hasonló egy közönséges tollhoz ezért hasonlóan is fárad el a kezünk, főleg az elején, amikor még szokni kell a használatát.

Összességében nekem bevált a toll, bár az egeret nem váltja ki, változatosságnak kitűnő és az ára sem drágább egy jobb minőségű vezeték nélküli egérénél.

A következő tesztekben egy kínai toll egeret és a Genius ujjegeret fogok bemutatni.

3 hozzászólás

 1. emmersson

  2015-04-06 at 19:14

  Bakker, ez nem az ujjegér!

 2. Ngelina

  2017-03-07 at 17:02

  Ha esetleg még megvan ez a tollegér és nem kell neked, én szivesen megvenném, írj mailt!

 3. Kinai cuccok blog

  2017-03-07 at 18:52

  @Ngelina: Szia! Már nincs meg.

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Most Popular

Elejére