Tesztek

DOMINO DM368 Plus Okosóra – Teszt

Pár éve nagy szenzációval vezették be az okosórákat, mely lendület gyorsan alább hagyott. De az okosórák fejlődése nem állt meg, egyre erősebb hardverrel, szebb kijelzővel készültek a felsőbb kategóriás modellek. Időközben az okosóra megtalálta a helyét is a piacon, ki divatból, ki funkcionalitása miatt hordja. Talán leghasznosabb funkciója sportoláskor jön elő, amikor nem tudjuk vagy nem akarjuk a telefont nyomkodni de szükségünk van információra, legyen az értesítés, navigáció, vagy egészségügyi adatok. A korábban tesztelt Domino DM68 fitneszóra minőségével nagyon meg voltam elégedve, így ismét ettől a márkától választottam az okosórát mely DM368 néven kapható. Létezik sima és Plus verzióban is, én drágábbik, Plus verziót választottam megy kétszer annyi rendszer memóriát (512MB helyett 1GB) és kétszer annyi belső memóriát (8GB helyett 16GB) tartalmaz.

A doboz

A doboz egy egyszerű, de elegáns fekete kartondoboz, mely ajándék dobozként is használható. Az okosóra egy fekete plüss párnára volt felcsatolva. Az órán kívül egy angol nyelvű leírás, egy törlőkendő, egy tartalék képernyővédő fólia és a töltőkábel található. A leírást és a fóliát először nem is találtam meg, a doboz felső felének lenyitható rekeszében voltak.

domino-dm368-plus-okosora-teszt-beepitett-telefon-1gb-ram-16gb-rom-3g-nanosim-smartwatch-phone-doboz-01.jpg

Kinézet

Az óra szép kidolgozású, minőségi darab. A szíja gumiból van, sűrű sávokkal textúrázva, nincs gagyi hatása. Az óraház fémből készült, a perceket mutató sávok rovátkolva vannak. Az óra bal oldalán található a hangszóró nyílása, jobb oldalt pedig az óra egyetlen kezelőgombja, illetve a mikrofon nyílása. A hátlapon a pulzusmérő ledek, a SIM kártya nyílása és a töltés négy csatlakozója. A töltéscsatlakozó mágneses, a csatakozót az órára téve a helyére ugrik.

Az óra kijelzője gyönyörű, 400×400 képpontos felbontása az 1.39 colos (3.5cm-es) méretben tökéletes képet ad. Az AMOLED technológiának köszönhetően a színek szépek, a fekete valóban fekete és a képe napfényben is látható.

Beüzemelés

Az órát a leírás alapján gyorsan be lehetett üzemelni. Első lépésként két órát kellett tölteni. Utána behelyeztem a nanoSim kártyát, majd bekapcsoltam az órát. Az Android 5.1-es rendszer gyorsan elindult és már mutatta is az időt. A telefonon és az órán is bekapcsoltam a Bluetooth kapcsolatot. A telefonon DM368 PLUS néven jelent meg. Egymáshoz csatlakoztattam a két eszközt. Utána letöltöttem a Google Play-ből a WiiWear nevű alkalmazást. Az alkalmazásban szintén csatlakoztatni kellett az eszközt. Az óra ezek után szinkronizált a telefonnal, az időt is rendesen beállította.

Használat

Az óra használata az Androidhoz, illetve érintő képernyőkhöz szokott ember számára nem nehéz. Bekapcsolni a jobb oldalon található gombbal lehet. Bekapcsolt állapotban ez a gomb a visszalépés funkcióra szolgál. Az órát az érintő képernyőn megszokott mozdulatokkal tudjuk vezérelni. Lehet simán érinteni, nagyítani a kétszer gyorsan egymás után érintéssel lehet. Illetve a négy irányba tudjuk még húzni az ujjunkat mely lapozásra, visszalépésre vagy új funkciók előhívására szolgál. Több ujjas érintést nem tud, nagyításhoz, forgatáshoz jól jönne.

Az első képernyőn az időt mutatja. Ujjunkat hosszan tartva 18 féle óralapok közól választhatunk. Számomra a legjobban az tetszett, mely nem csak az időt és dátumot, hanem a lépések számát, a töltöttséget és a mért pulzust is mutatja. A többi inkább csak szép, mint funkcionális. Választható analóg és digitális kijelzés is. Az utolsó képernyőn egy plusz gomb található, melyet megnyomva további 60 számlap tölthető le.

A főképernyőt jobbra húzva az értesítéseket, lefelé húzva a dátumot, időt és töltöttséget, a kapcsolatokat és a lépésszámlálót találjuk. Felfelé húzva az időjárást látjuk, jobbra húzva pedig az alkalmazásokat találjuk.

Az alkalmazások között sorrendben az elsősegélyhívás, kapcsolatok, telefon, üzenetek, beállítások, fényképezőgép vezérlés, böngésző, naptár, óra, galéria, zenék, távirányító, hangfelvevő, fájl kezelő, telefon kereső, pulzus, időjárás, hangalapú keresés, Play áruház, térkép illetve a később letöltött alkalmazások találhatóak.

A Play áruházból bármilyen alkalmazás letölthető, korlátot csak a képernyő mérete és a telefon teljesítménye jelent.

A legtöbb gondot az okozza, hogy mivel a kijelző kerek, az oldalak sarkai lemaradnak a képernyőről és ha ott gomb található, akkor nem lehet megnyomni. Az alkalmazások közül is keveset optimalizálnak 400×400 képpontra, illetve kerek kijelzőre. Pl. a letöltött szókereső játék alja is lelóg a képernyőről.

Beépített akkumulátora 400mAh, mellyel kb. egy óra nyomogatással számolva egy napot bír ki. Ha nem használjuk intenzíven, akkor maximum két nap alatt merül le teljesen.

A telefon funkció úgy működik ahogy várjuk, lehet vele hívást indítani, fogadni. A hangszórója kicsi, így zajos környezetben kevésbé használható. Érdemes az órát az alkarunk belső felére fordítani és így rakni a fülünkhöz.

A netes böngészés megoldható, de az élmény korlátozott. A címsorra lépve egy apró billentyűzet ugrik fel, mely körülményekhez képest elég pontos, a képernyő felét kitevő ujjakkal is csak minden harmadik betűt rontjuk el. Sokkal rosszabbra számítottam.

Az óra számomra egyik leghasznosabb funkciója a beépített hangrögzítő, mely pont mindig kéznél van.

A pulzusmérő a DM68-as fitneszórához hasonlóan működik és a pontosságuk is megegyezik. Szintén csak akkor mér pontosan ha nem mozgunk (bár a pulzusmérő funkció futhat folyamatosan). A korábban mért értékeket megjegyzi, azokat az aktuálisan mért értékek alatt látjuk is.

A teljesítményére nincs panasz, a zenéket gond nélkül lejátssza, a weboldalakat is gyorsan megjeleníti, a youtube-on a videók akadálymentesen futnak.

Samsung Gear S3 Domino DM368
Képernyő mérete 1.3 inch 1.39 inch
Képernyő felbontása 400×400 pixel 400×400 pixel
Processzor 1 GHz 1 GHz
Rendszermemória 0.75 GB 1 GB
Belső memória 4 GB 16 GB
Érzékelők Fényérzékelő
Szívritmus érzékelő
Gyro-érzékelő
Gyorsulásmérő
Barométer
Szívritmus érzékelő
Gyro-érzékelő
Gyorsulásmérő
Akkumulátor 380 mAh 400 mAh

Elérhető számlapok

Összegzés

Összességében nagyon tetszik az óra az apróbb hiányosságai ellenére is. Nem váltja ki a telefont, de sok olyan funkció is elérhető, melyhez korábban a táskából kellett elővenni a telefont.

Az olcsóbbik verzióba fele akkora a rendszer memória és a belső memória és nem sokkal kerül kevesebbe, így érdemes a drágábbat választani.

Ami tetszett

– Jó minőség
– Gyönyörű kijelző, sokféle óra számlap
– 1GB rendszer és 16GB belső memória
– Az alkalmazások gyorsan futnak

Ami nem tetszett: A kerek kijelzőről kilógnak a weboldalak, alkalmazások sarkai, így egyes funkciók nem elérhetőek.

Hol kapható

A Domino DM368 Plus okosóra a GearBest-en akciósan 99 dollárért kapható.

Az olcsóbbik Domino DM368 okosóra a GearBest-en 85 dollárért kapható.

A GearBest-en több száz okosóra és fitneszkarkötő található.

Lájkold a blog facebook oldalát, ahol további akciókat és érdekességeket találsz!

Csatlakozz facebook csoportunkhoz is!

Kattints a hozzászóláshoz!

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Most Popular

Elejére