Tesztek

Xiaomi 2 az 1-ben szelfibot és állvány – Teszt

Véleményem szerint nem sok embert hoz lázba manapság sem egy szelfibot, sem egy kameraállvány. Azonban a két dolog ötvözése igen érdekesen hangzik és ezzel a Xiaomi is egyetérthetett, amikor piacra dobták ezt az igen ötletes terméket. Az egyszerű szelfibotnak látszó tárgy lábait szétnyitva ugyanis tripodként is használhatjuk a terméket, amihez egy kis Bluetooth-os távirányító is jár, ami exponáló gombként használható.

xiaomi-2-az-1-ben-szelfibot-selfie-bot-es-tripod-teszt-01.jpgA doboz

A szelfibot a GearBestről közel 3 hónap után érkezett meg igencsak összenyomorgatott csomagolásban. A fehér doboz elején maga a termék fotója látható, az oldalán pedig sok-sok kínai felirat és kép, ami használati utasításként szolgál. Ha felbontjuk, egy külön kis dobozban találjuk a Bluetooth-os távirányítót, egy kis füzetet (ismét rengeteg kínai szöveggel) és magát a szelfibotot.

Kinézet

A stick viszonylag kompakt méretű, összecsukva kb 20 cm hosszú. Ilyenkor a fej ráhajlik a markolatra, ezek fekete műanyag borítást kaptak. A távirányítót házaló foglalat csúszásgátlós bevonatot kapott, csakúgy, mint a bot alja, ami tripod „üzemmódban” meggátolja az állványt a felborulástól. A 3 állásban széthúzható teleszkóp pedig feketére festett alumíniumból van. Ezenkívül kapható még szürke színben is.xiaomi-2-az-1-ben-szelfibot-selfie-bot-es-tripod-teszt-02.jpgBeüzemelés

A távirányítót ki kell venni a foglalatból, majd néhány másodpercre nyomva tartani. Amint sikeresen bekapcsoltuk, azaz a távirányító közepén található gomb elkezd kéken villogni, párosíthatjuk az eszközt Bluetooth-on keresztül a telefonunkkal (XMZPG a neve). A távirányító ezután exponáló gombként működik, azaz úgyis elsüthetjük telefonunk kameráját, hogy hozzá se kell érnünk. A leírás alapján Bluetooth 3.0-t használ a cucc és Android 4.3 / iOS 5.0 vagy ennél újabb rendszereket futtató telefonokkal működik. Akksija 60 mAh-es és microUSB-vel tölthető.

xiaomi-2-az-1-ben-szelfibot-selfie-bot-es-tripod-teszt-03.jpg

Használat

Mint korábban említettem a bot teleszkópja 3 részes. Tetszett, hogy egyáltalán nem csúszik szét/össze, miután beállítottuk a kívánt állásba. Negatívum azonban, hogy teljesen széthúzva is mindössze kb. 40 cm-rel hosszabbítja meg karunkat a Xiaomi megoldása. Ennek valószínűleg az az oka, hogy tripodként használva ne dőljön el, a lábai ugyanis mindössze 10 cm hosszúak. Ráadásul a nálam lévő darab egyik lába igencsak ingatag, ezért túl nehéz tárgyat biztosan nem helyeznék a fejébe.

A fej 56-89 mm szélességű telefonokat támogat. Csúszásgátlós anyaggal van bevonva ez is, de hajlított kijelzős telefonokat elképzelhető, hogy összekarcolhat. Természetesen minden irányban forgatható és dönthető is a fej, így biztosan be tudjuk állítani a kívánt pozícióra. A telefontartó tudomásom szerint nem leszerelhető, ezért hagyományos kamera állványaként nem használható. De ha az is lenne, egy GoPro-nál nagyobb kamerát semmiképp ne rakjunk rá, mert biztosan feldőlne vele, ha teljesen kihúzzuk a teleszkópot.

xiaomi-2-az-1-ben-szelfibot-selfie-bot-es-tripod-teszt-04.jpg

Összegzés

Bárkinek tudom ajánlani a Xiaomi szelfibot és tripod kombóját, ha épp utazás előtt áll, feltéve, ha az utazása előtt egy évvel megrendeli. Viccet félretéve tényleg tetszett a termék, csak legyünk óvatosak, nehogy felboruljon, ha egy nehezebb telefont rakunk bele.

Ami tetszett

  • ötletes koncepció
  • távirányító
  • egyszerű, fekete festés

Ami nem tetszett

  • rövid teleszkóp
  • instabil lábak


Hol kapható

Gearbesten 15.99 dollárba kerül ingyenes kiszállítással

Itt is kapható:

Aliexpress

Banggood

Ebay

Hazai beszerzés

XiaomiShop

Ha a koncepció tetszett, de maga a kivitelezés nem, tudom ajánlani a Huawei Honor és a BlitzWolf hasonló megoldását.

A tesztért köszönet Szénási Beninek!

Lájkold a blog facebook oldalát, ahol további akciókat és érdekességeket találsz!

Csatlakozz facebook csoportunkhoz is!

A Xiaomi rajongók csoportját itt találod!

 
Kattints a hozzászóláshoz!

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Most Popular

Elejére