Tesztek

Kellemes hangzás elérhető áron – Xiaomi Mi IV Hybrid Dual Drivers fülhallgató – Teszt

Elég sok dolgot gyűjtök, az egyik ilyen hobbim a fül és fejhallgatók. Amikor megérkezett a Xiaomi fülese két dolog miatt is izgatottan bontottam fel a szokásos minimalista fehér csomagolást. Az egyik, hogy kedvelem a Xiaomi termékeit, a másik, hogy ez volt az első hybrid meghajtású fülesem.

Mit is jelent a dual driver szócska a nevében?

Az általános fülhallgatók dinamikus meghajtást használnak, ez a legolcsóbb és a legrégebbi megoldás a hangkeltésre. Ez egy mozgó tekercs gyakorlatilag azzal a hátránnyal, hogy nagyobb hangerőn torzítani kezdenek.

Ezen kívül van a kiegyensúlyozott armatúrás (BA) megoldás, ez a drágább. A vezető egy aprócska armatúrából és két mágnes által körülvett huzalból áll. Amikor az armatúra egyenlő távolságra van a két mágnestől, akkor beszélünk kiegyensúlyozott armatúráról.

Mivel a BA nem mozgatja a levegőt a hang előállításához, a basszusérzékelés nagyon lecsökken. Ezért jöttek létre a dual meghajtós (vagy hybrid) In Ear Monitorok (IEM). A dinamikus meghajtó pótolja a BA meghajtó mélyhang visszaadás hiányát.

xiaomi-mi-iv-hybrid-dual-drivers-fulhallgato-teszt-earphones-01.jpg

Csomagolás

Gusztusos fehér dobozkában bújik meg a fülhallgató, a kipárnázott részek biztosan megóvják a szállítási sérüléstől. A dobozon angol és kínai szöveg, a gyártóról és a füles rövid technikai specifikációjáról. A Mi, valamint a gyártó a 1more Design logója ugyanis a Xiaominak az amerikai székhelyű cég is gyártja a fülhallgatókat.

xiaomi-mi-iv-hybrid-dual-drivers-fulhallgato-teszt-earphones-02.jpg

Anyaghasználat, kinézet

Az összeszerelés minősége az előző Piston 3 modellnél megismert műanyag-fém konstrukcióval rendelkezik (itt a nevében a 4-es a IEM fülhallgatók generációját mutatja: Piston 2.1,3.0 volt az előd). A kábelek is hasonlóak – gumibevonatosak az y-szétválasztásnál, alatta pedig ellenálló nylon bevonatos. A 3 gombos Android távvezérlő a Piston 3-on lévő hagyományait követik, viszont a gombokat újradefiniálták, így könnyebben használhatóak anélkül, hogy néznünk kellene mit is nyomunk. 4 féle gumiharangot kapunk a csomagban, így biztosan megtaláljuk a nekünk tetsző méretet.

xiaomi-mi-iv-hybrid-dual-drivers-fulhallgato-teszt-earphones-03.jpg

Használat közben

A kábel kellően hosszú, a műanyag bevonat tartós használatot biztosít. Hangzásában azt mondanám, hogy részlet gazdag. Többféle műfajt kipróbáltam és azt kell mondjam nem ez a legjobb fülhallgatóm, de ár/teljesítményben nagyon jó szintet hoz. A mélyek nem elég karakteresek az én ízlésemnek, mert amellett, hogy nincsenek részletei, esetenként tolakodóak. A fülhallgatónak V alakú a frekvenciagörbéje, azaz a hangtartomány mély és magas része van megemelve, a kettő közé eső rész arányaiban kevesebb hangsúlyt kap. Kb. 20-25 óra használat után azonban javul a helyzet. A kezelőgombok jól működnek Android alatt, sajnos  iOS-sel nem kompatibilis.

xiaomi-mi-iv-hybrid-dual-drivers-fulhallgato-teszt-earphones-04.jpg

Eléggé aktív használat mellett nekem volt kis bajom a minőséggel. A hangerő szabályzó rész szétesett párszor és egyszer a fülbe dugható rész is. Ezt nem tudom, hogy általános-e, vagy csak én fogtam ki egy ilyet, mindenesetre nem esett jól.

Jellemzők:

 • Meghajtó: Dinamikus + BA Hybrid
 • Impedancia: 32Ω
 • Érzékenység: 101 dB
 • Frekvencia: 20-20 k Hz
 • Névleges teljesítmény: 5mW
 • Kábel: 1,25 m / 3-gombos Android távvezérlő + mikrofon
 • Súly: 14 g
 • Kábel: zománcozott rézhuzal

Ami tetszett:

 • kábel anyaga
 • vezérlők elhelyezése
 • beszéd hallgatására (pl.: podcastek) nagyon jó
 • az akusztikus zenékhez is kiváló

Ami nem tetszett:

 • iOS-sel nem kompatibilis
 • karakter nélküli mélyek
 • nem minden zenei stílushoz ajánlott

Hol kapható

Akciótól függően 15-20 dollár körüli áron kapható az alábbi oldalakon:

GearBest

Banggood

AliExpress

Ebay

Hazai beszerzés

XiaomiShop

A tesztért köszönet Murzil-nak!

Lájkold a blog facebook oldalát, ahol további akciókat és érdekességeket találsz!

Csatlakozz facebook csoportunkhoz is!

A Xiaomi rajongók csoportját itt találod!

Kattints a hozzászóláshoz!

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Most Popular

Elejére