Tesztek

Xiaomi Mijia VIOMI 460ml vákuumos termosz – Teszt

A nagy reggeli kapkodás során gyakran elő fordult már mindenkivel, hogy elfelejtett valamit. Esetleg nem reggeliztünk vagy nem ittuk meg a reggeli kávénkat. Sok-sok kávézó adhat erre megoldást, de sokkal jobb lenne, ha a megszokott kávét tudnánk inni napközben. Erre a gondra tökéletes megoldás lehet egy jó minőségű termosz. Sajnos itthon gyakran súlyos pénzeket tudnak érte kérni a gyártók és nem gondolja reálisnak az ember ezeket az árakat. A mai termék lehet a megfelelő megoldás, ha egy jó minőségi, strapabíró viszont egy olcsóbb termoszt szeretnél.

Doboz

A termosz egy egyszerű fehér dobozban érkezik néhány információval egyetemben. Kinyitva megláthatjuk a terméket papírba csomagolva.

xiaomim-mijia-viomi-460ml-vakuum-termosz-teszt-vacuum-03b.jpg

Kinézet

A test egy matt fekete fém borítást kapott, amiről meglepő módon nem igazán kopik le a festék. A felső „ivó” rész műanyagból és egy keményebb gumiból készült.

A véletlen kinyitást egy retesz akadályozza meg. Ezt elhajtva egy gombnyomásra kinyílik a rugós tető, ezáltal a használata is nagyon egyszerű. Teljes mértékben jól szigetel, sose folyt ki egy csepp folyadék sem a táskámban.

xiaomim-mijia-viomi-460ml-vakuum-termosz-teszt-vacuum-04b.jpg

Használat

A külső része nem melegszik, köszönhetően a vákuumos kialakításnak. A felső részén, ahol a vákuum test véget ér, már érezni, hogy enyhén meleg, ott veszíti a legtöbb hőt.

A felső része levehető, így könnyen tisztítható.

xiaomim-mijia-viomi-460ml-vakuum-termosz-teszt-vacuum-05.jpg

Óvatosan kell vele bánni! Többször is előfordult velem, hogy beleraktam a forró kávét és órákkal később mikor inni szerettem volna a nyelvem szinte teljesen leégett, mivel nagyon jól tartja a hőt. Ezt az alábbi mérésekben is jól látszik.

A tesztelést 90 fokos vízzel kezdtem el. Ez jelenti a 0. órát.

 1. óra: 90 fok
 2. óra: 83,5 fok
 3. óra: 79,3 fok
 4. óra: 75,5 fok
 5. óra: 72,5 fok
 6. óra: 69,9 fok
 7. óra: 66,6 fok
 8. óra: 64,4 fok
 9. óra: 62,5 fok
 10. óra: 57,2 fok
 11. óra: 56,3 fok
 12. óra: 54,2 fok
 13. óra: 52,3 fok

21.óra: 41,7 fok

Fontosnak tartom megjegyezni, hogy a mérések között nem öntöttem ki a vízből, tehát ha napközben lassan fogy belőle a folyadék, akkor gyorsabban tud hűlni.

Összegzés

Szépen hozta a gyártó által ígért értékeket, mely szerint 100 fokról 60 fokra 6 óra alatt, 40 fokra pedig 24 óra alatt hűl le. Jó minőségű, könnyen használható eszközről van szó.

Ami tetszett

– Kiváló szigetelés

– Strapabíró, fém kivitel

Ami nem tetszett

– Kis űrméret

Hol kapható?

23 dollár körüli áron kapható az alábbi oldalakon:

GearBest

AliExpress

Ebay

Hazai beszerzés

XiaomiShop

A tesztért köszönet Búr Milánnak!

Lájkold a blog facebook oldalát, ahol további akciókat és érdekességeket találsz!

Csatlakozz facebook csoportunkhoz is!

A Xiaomi rajongók csoportját itt találod!

Kattints a hozzászóláshoz!

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Most Popular

Elejére