Tesztek

Digoo DG-HOSE intelligens riasztórendszer – Teszt

A tesztre érkezett rendszert kíváncsian vártam, hiszen a leírás szerint sem kell szakember a beüzemeléshez. Mivel még nem volt dolgom riasztórendszer telepítéssel, ezt a részt rögtön meg is tudtam volna cáfolni. Nézzük meg tényleg egyszerű-e a telepítés?

Csomagolás, kinézet

Mivel nem csak az alap rendszer érkezett, sok-sok dobozt kaptam, nem térnék ki ezekre egyesével. A fő elemek a Digoo-ra jellemző fehér-kék dobozban, a kiegészítő alkatrészek fehér illetve barna kartonban jöttek.

digoo-dg-hosa-intelligens-riasztorendszer-riaszto-teszt-taviranyito-mozgaserzekelo-szirena-viz-fust-szenmonoxid-nyitas-erzekelo-gsm-wifi-keszlet-433mhz-01.jpg

Mire mindent kibontottam jó kis csomagolás-halom lett mellettem, ezután az angol nyelvű leírások tanulmányozása, sorrendben a fejegység, a külső vezeték nélküli sziréna, és a füstérzékelő. Mindhez igen szájbarágós érthető használati utasítást kapunk.

digoo-dg-hosa-intelligens-riasztorendszer-riaszto-teszt-taviranyito-mozgaserzekelo-szirena-viz-fust-szenmonoxid-nyitas-erzekelo-gsm-wifi-keszlet-433mhz-02.jpg

Mindezek mellett egy jól használható telefonos applikációt is sikerült fejleszteni a Digoo mérnökeinek.  A nálam lévő szett részei a következők voltak:

 • fejegység
 • mozgásérzékelők (5 db)
 • ajtó/ablaknyitó érzékelők (8 db)
 • vezetékes sziréna
 • vezeték nélküli (önállóan is használható) sziréna
 • 2 db távirányító

A rendszer fő eleme a fejegység, amely egy 2,4”-es színes képernyőt, érintésvezérelt számbillentyűket és kellemes kinézetet kapott. A rendszer képes WIFI  (2,4 GHz) / GSM / GPRS / 2G hálózaton is riasztást küldeni, illetve a vezérlés is elvégezhető ezeken át. Értelemszerűen sim kártyát kell behelyezni a telefonos hálózaton történő riasztás/vezérléshez.

Mivel 433MHz-en kommunikálnak az eszközök, könnyen beilleszthető az azonos frekvencián működő egyéb kiegészítők (pl.: vezeték nélküli kapucsengő). Lehetőség van csoportos sms küldésre maximum 5 telefonig.  Maximum 99 érzékelőt tud kezelni az egység a meglévőkkel együtt (kapucsengő, pánikgomb, CO érzékelő, stb).

Az élesítés, kioldás többféle módon is elérhető. Lehetőség van a központi egység kezelőfelületének a használatával, a mellékelt távirányítókkal, valamint a telefonon futó applikációval is. Ha már rendelkezünk Digoo kamerával az is beilleszthető, hiszen az alkalmazás ezeket is tudja kezelni.

Hat féle riasztási mód közül tudunk választani:

 • riasztás (on-guard) – Full riasztás bekapcsolva.
 • részleges riasztás (stay arm) – Itt csak figyelmeztetést küld a rendszer
 • hatástalanítás (disarm)
 • detektoros riasztás (trigger) A detektorok kapcsolják be a riasztást
 • kilépési késleltetés (exit delay) – A lakás elhagyásáig beállított ideig nem riaszt a rendszer.
 • belépési késleltetés (entrance delay) – Beállított ideig nem riaszt a rendszer belépéskor.

Az érzékelőkhöz négy féle módot kapunk:

 • aktív (stay arm active) – Mindig küld riasztást a beállított érzékelő a megadott időtartam alatt.
 • 24 óra aktív (24 hours active) – Semmilyen időzítés nem állítható, ezt például a füstérzékelőkre javaslom beállítani.
 • inaktív (close) – Amíg ez be van kapcsolva semmilyen riasztást nem küld az érzékelő. (pl. nappali vagy hálószobában hasznos)
 • csengő (doorbell) – Ha van ilyen kiegészítőnk akkor a fejegység csengő hangot ad a gomb megnyomásakor

Üzembe helyezés

digoo-dg-hosa-intelligens-riasztorendszer-riaszto-teszt-taviranyito-mozgaserzekelo-szirena-viz-fust-szenmonoxid-nyitas-erzekelo-gsm-wifi-keszlet-433mhz-03.jpg

A fő egységet a bejárathoz közel helyeztem el, de nem rögtön megtalálható helyre. Rendelkezik akkumulátorral, de figyeltem rá, hogy legyen a közelben konnektor, így a mellékelt kábellel fix tápot kap. Ha megszűnik a tápellátás vagy ha a lekerül a falról szintén értesítést küld az eszköz. A menü jól strukturált, könnyen kezelhető.

A kábeles sziréna kb. 1,5 méteres és egy jack aljzaton csatlakoztatható, a felfogatást a rajta lévő 3M öntapadóval oldottam meg, biztos rögzítést tesz lehetővé. Van lehetőség a csavaros rögzítésre is.

digoo-dg-hosa-intelligens-riasztorendszer-riaszto-teszt-taviranyito-mozgaserzekelo-szirena-viz-fust-szenmonoxid-nyitas-erzekelo-gsm-wifi-keszlet-433mhz-04.jpg

Az ajtó és ablaknyitás érzékelők fel- és elhelyezését nyilván megszabja az otthonunk elrendezése, a nyílászárók száma. Én majdnem mindenhová tudtam tenni, de ez utólag pótolható a kívánt darabszámra.

digoo-dg-hosa-intelligens-riasztorendszer-riaszto-teszt-taviranyito-mozgaserzekelo-szirena-viz-fust-szenmonoxid-nyitas-erzekelo-gsm-wifi-keszlet-433mhz-05.jpg

A külső sziréna, mivel kábelmentes bárhová elhelyezhető a lakásban vagy akár a külső falon is, nálam a távolság a fejegységtől kb. 12 méter és külső falon van. Az egység akkumulátorról működik, USB aljzaton tölthető. Érdekesség, hogy különálló riasztóként is megállja a helyét, összepárosítható mozgás vagy ajtónyitó érzékelővel is külön.

digoo-dg-hosa-intelligens-riasztorendszer-riaszto-teszt-taviranyito-mozgaserzekelo-szirena-viz-fust-szenmonoxid-nyitas-erzekelo-gsm-wifi-keszlet-433mhz-06.jpg

A mozgásérzékelőket ajtó magasságba célszerű rakni, ez nálam kb. 210 cm-t jelent. Itt is gondoskodhatunk plusz érzékelőkről természetesen.

digoo-dg-hosa-intelligens-riasztorendszer-riaszto-teszt-taviranyito-mozgaserzekelo-szirena-viz-fust-szenmonoxid-nyitas-erzekelo-gsm-wifi-keszlet-433mhz-07.jpg

A nyitásérzékelőkben gombelem, míg a mozgásérzékelőkben AAA elem szolgáltatja a tápot, lemerülés után könnyen cserélhetőek. Az applikációval nagyon könnyen ment minden beállítás tényleg magától értetődő minden.

digoo-dg-hosa-intelligens-riasztorendszer-riaszto-teszt-taviranyito-mozgaserzekelo-szirena-viz-fust-szenmonoxid-nyitas-erzekelo-gsm-wifi-keszlet-433mhz-08.jpg

digoo-dg-hosa-intelligens-riasztorendszer-riaszto-teszt-taviranyito-mozgaserzekelo-szirena-viz-fust-szenmonoxid-nyitas-erzekelo-gsm-wifi-keszlet-433mhz-09.jpg

digoo-dg-hosa-intelligens-riasztorendszer-riaszto-teszt-taviranyito-mozgaserzekelo-szirena-viz-fust-szenmonoxid-nyitas-erzekelo-gsm-wifi-keszlet-433mhz-10.jpg

A távirányító (alapból 2 db-ot  kapunk), kicsi könnyen elfér zsebben. A funkciói:

 • élesít
 • felold
 • home mód (ha van beállítva olyan mód, csak bizonyos érzékelők küldenek riasztást)
 • SOS (pánikgomb)

A távirányítóból kérhetünk feketét is.

digoo-dg-hosa-intelligens-riasztorendszer-riaszto-teszt-taviranyito-mozgaserzekelo-szirena-viz-fust-szenmonoxid-nyitas-erzekelo-gsm-wifi-keszlet-433mhz-11.jpg

digoo-dg-hosa-intelligens-riasztorendszer-riaszto-teszt-taviranyito-mozgaserzekelo-szirena-viz-fust-szenmonoxid-nyitas-erzekelo-gsm-wifi-keszlet-433mhz-13.jpg

Mi rendelhető még hozzá?

A készletünket gyarapíthatjuk kapucsengővel, CO és vízelfolyás érzékelővel, valamint mindenből rendelhetünk többet (maximum 99 érzékelőig).

digoo-dg-hosa-intelligens-riasztorendszer-riaszto-teszt-taviranyito-mozgaserzekelo-szirena-viz-fust-szenmonoxid-nyitas-erzekelo-gsm-wifi-keszlet-433mhz-12.JPG

Összegzés:

Szerintem ezért az összegért, egy jól felszerelt, könnyen kezelhető rendszert kapunk, amely a későbbiekben bővíthető és ha nem is veszi fel a versenyt a több milliós rendszerekkel, egy nagyon jó alternatívát kínál az otthonunk védelmére. Mindenképpen ajánlott vétel!

Hol kapható

A pár ezer forintos érzékelőktől, a 16 000 forintos alap csomagig vagy a több tucat érzékelőt tartalmazó extra készletig szabadon összeválogathatjuk, amire szükségünk van:

Banggood

43 dollár feletti rendelés esetén “European Direct Mail” szállítási módot választva Áfa és Vám mentesen kapod meg!

A tesztért köszönet Murzil-nak!

Lájkold a blog facebook oldalát, ahol további akciókat és érdekességeket találsz!

Csatlakozz facebook csoportunkhoz is!

11 hozzászólás

 1. Jóska Pista

  2018-06-07 at 17:09

  “This warehouse can not ship to your location.”

 2. Kinai cuccok blog

  2018-06-07 at 21:49

  @Jóska Pista: A linken lévő warehouse (CN) szállít csak hozzánk.
  European Direct Mail-t válassz, az lesz Áfa és Vám mentes!

 3. cptmdn

  2018-06-28 at 12:34

  Az eszköz a 433MHz zavarása ellen védett? Például kommunikálnak egymással a főegység és az érzékelők, vagy csak az érzékelők sugároznak? Esetleg figyeli a készülék a zavarást? Szeretnék venni egy ilyen rendszert, de nem találtam ezekről infót. Sajnos a zavaró könnyen megépíthető és olcsó is.

 4. Kinai cuccok blog

  2018-06-28 at 12:53

  @cptmdn: Ez jó kérdés, sajnos nincs róla információ. Megpróbálok utána nézni én is. Sajnos a webshopoknak fogalmuk sincs ezekről.

 5. cptmdn

  2018-06-28 at 15:52

  Mondjuk azt nem hinném, hogy a készülék figyeli a zavarást, mert akkor tutira nem hallgatnának róla. A két irányú kommunikációt meg lehetne úgy tesztelni, hogy pl. élesített riasztás közben kivenni az elemet az egyik nyitásérzékelőből. Ha beriaszt/jelez a főegység valamennyi idő után, akkor figyelte a készüléket, kommunikált vele. Ha téged is érdekel és nem nagy macera, akkor szívesen venném ezen teszt eredményét. 🙂

 6. Kinai cuccok blog

  2018-06-28 at 16:07

  @cptmdn: Sajnos nem én teszteltem a készüléket és már nincs is nálunk. Jó lett volna megnézni, megpróbálom kérdezni.

 7. cptmdn

  2018-06-28 at 17:29

  Köszönöm, hogy foglalkozol ezzel!

 8. Kinai cuccok blog

  2018-07-10 at 23:33

  @cptmdn: Sajnos nem sikerült kiderítenem 🙁

 9. Kinai cuccok blog

  2018-07-10 at 23:33

  @cptmdn: Sajnos nem sikerült kiderítenem 🙁

 10. cptmdn

  2018-07-11 at 07:17

  Sebaj, már úton van a cucc. Az árát mindenképpen megérni. Legrosszabb esetben kiegészítem egy arduino-s home made eszközzel.

 11. cptmdn

  2018-07-11 at 07:17

  Sebaj, már úton van a cucc. Az árát mindenképpen megérni. Legrosszabb esetben kiegészítem egy arduino-s home made eszközzel.

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Most Popular

Elejére