Hírek

A Xiaomi és az Apple uralja a viselhető okos eszköz piacot

Tegnap az IDC kiadta a legfrissebb statisztikai jelentését a viselhető okos eszközök eladásairól (okosóra, karpánt)  a globális piacon, és az eredmények azt mutatták, hogy az Apple a második negyedévben 4,7 millió darabot adott el, ami 38,4% -os növekedést jelent, a második pedig a Xiaomi 4,2 millió eladással, ez 19,8% -os növekedést jelent.

IDC-Wearable-market

A harmadik helyen, a Fitbit, amelynek az eladásai  1/5-ével csökkentek. Mögötte szorosan a Huawei áll, amely részesedése megduplázódott. Úgy tűnik, hogy ebben az évben várhatóan túlszárnyalja a Fitbit eladásokat. A Garmin tovább növelte előnyét a Samsunggal szemben, és a TOP 5-ben maradt.

IDC-Wearable-market-2

2018 második negyedévében az ilyen eszközökből 27,9 millió darabot értékesítettek, ez  5,5%-kal több, mint az előző évben. A fejlett piacokon Észak-Amerikában, Japánban és Nyugat-Európában azonban alapvetően csökkentek az eladások (6,3%-kal), mivel az elmúlt évekhez képest az idei újítások nem voltak elegek a piac újjáélesztéséhez. A feltörekvő piacok, mint Közép- és Kelet-Európa, Közel-Kelet és Afrika, Ázsia / Csendes-óceáni térség (Japán kivételével) és Latin-Amerika viszont 14%-kal nőttek.

 

forrás: gizchina.com
Kattints a hozzászóláshoz!

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Most Popular

Elejére