Tesztek

Vigyél színt a közlekedésbe! Inokim elektromos rollerek – Teszt

Rengeteg féle roller kapható, képek, leírás alapján szinte lehetetlen eldönteni, melyik mit tud, melyik lenne számunkra a legjobb. Mivel mi úgy írunk a termékekről, hogy valóban ki is próbáljuk őket, így felvettük a kapcsolatot az Inokim Magyarországi forgalmazójával és elkértük őket egy hétvégére. Készségesen fogadtak, lássuk mire jutottunk!

A boltba betérve rögtön a szemünk elé kerülnek a rollerek és a kiegészítők.

Roller típusok: Mini Hero +, Light 2 super, Quick 3 super, Ox super

Rengeteg kiegészítőt találunk az üzletben, vannak táskák, hátizsákok, bukósisakok, pólók stb. A személyzet nagyon kedves és segítőkész (és ez szerintem nem csak nekünk szólt) Az üzlet szerviz is egyben és minden van nekik raktáron. Így nem csak készletről tudunk vásárolni, de bármilyen gond esetén ugyanott tudjuk felkeresni őket.

Inokim.hu

Inokim.hu

A felsorolt rollerek közül most a kettő középsőt teszteltük, mert sajnos az időjárás nagyon közbe szólt. Így nem lett volna méltó, hogy a legerősebb modellről csak két mondatot írnánk.

Inokim light 2 super

Egy majdnem tökéletesnek mondható roller. Sok féle színben kapható, mely kellemesen megtöri a rollereknél megszokott szürke, fekete, fehér egyhangúságot. A roller széles, légtömlős kerékkel, beépített led lámpákkal, lcd kijelzővel és mindkét keréken dobfékkel rendelkezik. A dobfék nagyon jó szolgálatot tud tenni, ha 35km/h sebességgel megyünk és meg kell állnunk valamiért. A roller 350 wattos motort kapott, ami szerintem vagy több, vagy csak erősebb nyomatékra képes, mert hatalmas erő van benne, erősebb mint az alap Ninebot ES2 vagy Xiaomi M365 . Kapunk gyárilag csengőt, ami zseniális kialakítású, eddig mindenkinek nagyon tetszett. Továbbá állítható a kormány magasság, csúszásgátló talp bevonat és az összecsukásért felelős biztonsági retesz szolgálja a kényelmünket és biztonságunkat. Sokszor hallani, hogy össze csukódott a roller menet közben, itt ettől nem kell tartani. Elől-hátul led lámpa van. Az első led lámpa elég alacsonyan van, ami nekem tetszett, de sajnos gyenge, ahogy az összes elektromos rollernél valamilyen oknál fogva alul méretezik. A tömlős kerék 21,6 cm átmérőjű és 5 cm széles. Ez sokszor jól jött, mert sok helyen a bicajos út térkővel van kirakva és ezt sok roller nagyon nem szereti, pedig azok rendelkeznek rugós csillapítással. A Xiaomi M365-nek kicsit puhább a járása, de ez is jól használható (igaz, betonkeményre is volt fújva). A sárvédő ügyesen van kitalálva, kellően széles és hosszú, így nem kell attól tartani, hogy a sár felfog csapni. Ez nagyon jó hír azoknak, akik szinte időjárástól függetlenül használják a rollert. A kormány magassága 107 cm, szélessége pedig 48 cm, kellően magas. Ami nekem különösen tetszik, hogy a fellépő aránylag alacsonyan van, így sima rollerkén is könnyebb használni! A 10 cm kellően alacsony a kényelmes használathoz, de kellően magas ahhoz is, hogy ne akadjunk fel vele. Ebbe a fellépőbe található az akkumulátor is. A talp csúszásgátlót kapott, ami jó dolog. Csiszolópapír szerű, tehát biztosan nem fog csúszni, de jó lenne, ha nem csak középen lenne. A fellépő szélessége 17 cm, hosszúságra pedig 67 cm, de ebből a hasznos 46 cm, kényelmesen elférünk rajta.

Light 2 Super

Light 2 Super

Ez a roller könnyű mindössze 13,7 kg, de mégis belefért egy 36 voltos 10,4 Ah LG akkumulátor, így képes megtenni 27-40 km-t, ezt 35 km/h sebességgel, amit valóban tud, mindenféle körülmények között. Amikor már majdnem lemerült, akkor is ment 35 km/h sebességgel és a nyomatéka is jó volt, pedig ilyenkor már le szoktak szabályozni az elektronikák. A töltése pedig körülbelül 6 óra. Ez a roller 100 kg-ig terheltető.  Az oldalán van egy kis kitámasztó, ami jól jön, nem kell mindig összecsukni a rollert, ha megállunk. A kijelzője lehetne nagyobb és informatívabb is, de az alap adatokat mutatja és a beállítások kárpótolnak minket! Hiszen 3 sebesség limitáló van, amit teljesen testre szabhatunk, tempomat ki-be kapcsoló, ami automatikusan bekapcsol menet közben. Háttér világítás ki-be kapcsolót, de automatikus is tud lenni, akárcsak a ledes lámpák, sőt ennek a lumenjét is lehet változtatni, hogy mennyi fényre kapcsoljon be. A megvilágított kijelzőn találunk még akkumulátor szintet és megtett hatótávot is. A tempomat viszont hangtalanul kapcsol be, szokni kell annak, akinek a rollerén korábban sípolt.

A kormány két fogantyúja lehajtható, egy-egy menetes csavarral lecsavarjuk és már jobban elfér az autóban. Sajnos a kormányrögzítő csavar nagyon gyorsan kicsavarodik a rezgéstől, alig másfél menet tartja, így érdemes gyakran ellenőrizni illetve megoldani a rögzítését. A kormány fogantyúja elég keskeny, nekem szokatlan volt, illetve a kormányvég is gyorsan elveszik.

Sajnos a visszatöltési mód kimaradt a rollerből, de a többi rollernél sem sokat tud visszatermelni így nagyon nem hiányzott. Emiatt motorféket sem kapunk, de a két fizikai fék bőven elegendő.

Alapos tesztet végeztünk, a népszigeti bicajos úti emelkedőt 26-28 km/h sebességgel sikerült feljönni 56 kg-os súllyal. 95 kilóval is még 18 km/h-val ment fel, ugyanitt a Xiaomi M365-el 16 km/h ment, ez remek teljesítmény. A Margitszigeti emelkedőn, ami az Árpád hídra jön fel, is gond nélkül felment! A Light 2 sajnos nem kapott rugós csillapítást, ezt sajnos észre lehet venni. Bár valóban sok mindent elnyel a pneumatikus kerék, de ha kapott volna rugót, az maga lett volna tökéletesség. Hatótávra nem lesz panaszunk, hozza az elvártakat. Bár sajnos amikor teszteltük nagyon hideg volt, alig volt pár fok pluszban, így nem tudtuk kihozni a maximumot, de így is nagyon szépen teljesített.

Ami tetszett

 • Nagy hatótáv és nyomaték, mely szinte a végéig kitart
 • Nagy sebesség
 • Dupla fék
 • Tempomat
 • Biztonsági retesz az összecsukáshoz

Ami nem tetszett

 • Kormányrögzítő csavar könnyen kicsavarodik
 • Vékony kormány, könnyen elhagyható kormányvéggel
 • Gyenge első lámpa

 

Quick 3 super

Talán már ránézésre is látszik, hogy igen, ez egy ütős, erős, masszív roller. Van rendes fogantyú, amit a talpon helyeztek el, erősebb, 400Watt-os motor. Elől V-fék hátul pedig tárcsafék található. Ez a modell csak 30 km/h sebességre képes, de ezt hozza is, a hatótávban viszont erősebb 35-45 km.

A terhelés is 120 kg-ra növekedett. Ezt a roller a nehezebb súlyú embereknek találták ki. A szélesebb fellépő 24 cm széles és 70 cm hosszú, ebből 52 cm a hasznos talp hosszúsága. Szintén csúszásgátlóval ellátva. A talp magassága 14 cm. A gumi is szélesebbre növekedett 8 cm, szintén pneumatikus. A defekttől sem kell tartani, mert nagyon vastag a külső gumi, még az előző modellhez képest is. Gyakorlatilag kismotor érzetet kelt. A kormány magassága 116 cm, és 47 cm széles. A markolat szivacsos mindegyik modellnél. Ez a típus is összecsukható (a korábban említett laza kormányrögzítővel együtt).

Szintén LG akkumulátort kapott, de már 48 voltos 13 Ah-at. A töltő pedig XLR csatlakozós, ami inkább ipari megoldás. Töltési idő itt is 6 óra. Rendelkezik Bluetooth modullal is és van hozzá telefonos alkalmazás.

A Quick 3 már erősebb lámpát kapott, itt is fényérzékelős a rendszer, mint az előző modellben, ugyanaz a kijelző is. 

Quick 3 Super

Quick 3 Super

Sokan kérdeznék is, hogy jó jó oké, de miért jobb mint az Light 2?

400 wattos motor elképesztő erővel bír. Megtettük ugyanazt az utat, Népszigeti emelkedőt már 30 km/h sebességgel tette meg 56 kilóval. 95 kilóval is 20 km/h-val robogott felfelé. Az egész váz masszívabb, nagy súllyal is bátran használható, mert ez a roller nekik készült. Viszont itt már a saját súlya is érezhetően nehezebb. 17,2 kg.

A motor a megszokottól hangosabb, az emberek megállnak és megnézik, csengőt sem nagyon kell használni.

Én 165 cm magas és 56 kg vagyok, így nekem ez a roller már nehéz és túl nagy is. Számomra kényelmetlen volt, nekem jobban bejött a Light 2.

Hatótávra itt sem lesz panasz, érezhetően jobban bírta, mint a Light 2. Itt is dupla féket kapunk, az első V fék nem túl erős, de a hátsó tárcsafék remekül helytáll.

Mindkettő rollernek a talp részében található az akkumulátor és a hátsó kerékben a motor, így nagyon könnyű az eleje. Ezáltal könnyű felkapni is, ha padkához érkezünk. Mivel a súlypontja is hátul van, a meghajtó kerék nem pörög ki, mint az első motoros rollereknél. Cserébe, ha fel akarjuk vinni a lépcsőn, eléggé hátrafordul.

Mind a kettő rollerről elmondható, hogy igényel karbantartást. Időnként a kormány kapaszkodó résznél a csavar szeret kicsavarodni, illetve a keréknyomást ellenőrizni és szükség esetén felfújni. Sajnos nem tudok elmenni amellett, hogy nem kapott rugózást egyik modell sem. Ez nekem hiányzik. Hogy mennyire is lesznek tartósak, azt egy hosszabb teszt tudná megmondani. Elég újak még ezek a modellek, de az akkumulátor jó minőségű, így az biztos sokáig rendben lesz.

Ami tetszett

 • Nagy méretű (10 colos), széles kerék, nagyon jól bírja az egyenletlen utakat
 • Erős, nyomatékos roller, nagy hatótávval
 • Tempomat
 • Dupla fék, erős hátsó tárcsafékkel
 • Széles lábrész, hordozó fül
 • Nagy sárhányó
 • Lecsukható kormány

Ami nem tetszett

 • Kormányrögzítő csavar könnyen kicsavarodik
 • Nem érezni, hogy tömlős
 • Kicsit hangos motor
 • Vékony, rövid markolat

Melyiket ajánlom?

A két roller nem teljesen ugyanazzal a céllal készült. Az egyik kisebb, hordozható, a másik nagyobb és robusztusabb.

Személy szerint nekem a Light 2 super az, ami igazán tetszett. Szerintem ez egy mindennapokban jól használható, szerethető roller. A szerethetőn van a hangsúly, hiszen tökéletes roller nem létezik! De nekem a dizájnja és a hatalmas erő, amit ez a roller tud, meggyőzött.

Nagyobb termet estén, ha nem kell összecsukni és cipelni, akkor a Quick 3 super a legjobb választás az eddig tesztelt rollerek között!

 

Hol kapható

A rollereket az inokim.hu biztosította számunka

Light 2 Super

Quick 3 Super

A tesztért köszönet Szűcs Tamásnak

 

Lájkold a Facebook oldalunkat, ahol további akciókat és érdekességeket találsz!

Csatlakozz Facebook csoportunkhoz is!

További roller tesztek

Related Images:

no images were found

Kattints a hozzászóláshoz!

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Most Popular

Elejére