Egyéb

Az év, amit nem várunk: 2021 az ÁFA és VÁM mentesség vége

vammentes-foto

A mostani gyakorlat szerint a 22 euró alatti, Unión kívüli országból érkező küldemények adó- és vámmentesek. Ez az, ami megszűnik 2021-től, ugyanis sokan trükköztek ezzel.

A jelenlegi szabályzás szerint, ha az EU-n kívülről rendelünk terméket, akkor 22 euró összköltség alatt nem kell megfizetni a vámot és az ÁFÁT (ami ugye nálunk 27%) A 22,1 és 150 euró közötti értékű küldemény még vámmentes, de már a 27 százalékos áfa terheli, 150 felett pedig adó- és 2,5% vámköteles a rendelt küldemény. Valamint a vámeljárási díjat is meg kell fizetnünk, ez jelenleg a Postánál 3500 Ft. 2021 január elseje után Brüsszel megszünteti a 22 eurónál kisebb értékű postai küldemények adómentességét. 

Az adóhatóság olyan honlapot hozna létre, ahol az ügyfél feltöltheti az adatokat az általa megrendelt küldeményről, ez alapján a rendszer automatikusan megállapítja a fizetendő vámot, amelyet – többek között – bankkártyával lehet majd kifizetni. Egyszóval az ügyfél saját maga végzi el az áru vámkezelését (arra nem tértek ki, hogy így lesz-e valami díja a önmagunk által intézett vámkezelésnek). 

Mindeközben mi csak remélni tudjuk , hogy elszaporodnak az EU-s raktárak.

Kattints a hozzászóláshoz!

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Most Popular

Elejére