Tesztek

A Bestia – Kugoo G-Booster dupla motoros (2x800W) elektromos roller – Teszt

Sokan a a kis súlyt és méretet tartják elsődleges szempontnak, a hatótávnak pedig megfelelő a 11-15 kilós rollerekre jellemző 20-30km. Szintén fontos szempont az ár, mely 100-130 ezer forint körül alakul. Ha szeretnénk robosztusabb felépítést, nagyobb hatótávot vagy terepjáró képességet, azt mindig a súly, méret és ár rovására fog menni.

A Kugoo népszerű S1 rollere nem az egyetlen a márka kínálatában, megtalálható náluk egy jóval nagyobb, lényegében kismotor kategóriájú termék is. Nem saját fejlesztés, ugyanis sok névvel megtalálhatjuk az S1-hez hasonlóan, ami jó hír, hiszen így alkatrész és szakértelem is több lesz hozzá.

Természetesen nem hagyhattuk ki, ezzel is bővítve az elektromos roller teszteket.

A doboz

Sokat sejtő volt, hogy kora reggel hívott a futár, hogy biztos otthon leszek-e, mert van egy 40 kilós óriás csomagom. Feltételezem a kocsira sem akarták felrakni, ha nem tudják kézbesíteni.

Valóban nagy, a 65x30x125cm méretei, a fogantyú nélküli kialakítása és súlya miatt nem szívesen cipeli az ember.

A doboz a szokásos, csomagoló ragasztó szalaggal megerősített (és vízszigetelt) barna kartondoboz, melyben egy szintén barna erős kartondoboz található.  A belső dobozon a roller sziluettje és a sokat mondó “Electric Scooter, The Shock absorbability is very good” felirat található. A második doboz kinyitása után szemünk elé tárul a roller, melyről az első benyomás, hogy nagy. Nagyon nagy. A dobozból is úgy kell kiszenvedni. A Kugoo márkajelzéssel legelőször a roller fellépőn találjuk.

A dobozban a rolleren kívül egy angol nyelvű kézikönyv, töltő, mobiltelefon tartó, csengő és egy multitool található. Utóbbiban hat imbuszkulcs, egy csillag és egy sima csavarhúzó illetve három csőkulcs van. Kapunk még két távirányítót, mellyel be tudjuk kapcsolni a rollert, illetve aktiválható és kikapcsoló a riasztó.

Beüzemelés

A roller összecsukva érkezik. Az kormányrudat az elején található nagy koronggal lehet rögzíteni, mely a kormányrúdba csúszó két reteszt tartja szorosan. Mindegyik alkatrész nagy és erős, nagy igénybevételnek tervezték.

A kormány párhuzamosan a kormányrúdhoz van rögzítve, gyorsan a helyére illeszthető. A helyes pozíció beállításához a kormányon jelölés található. Két-két csavarral lehet a kormányt a kormányrúdhoz rögzíteni és a dőlésszöget állítani.

Szintén meg kellett húzni a sebességmérőt illetve a két alsó lámpát. Az alsó lámpáknak a billentése és az oldalirányú szöge is állítható. Így magunk előtt és hosszabb távon is látni fogunk. Vagy be tudjuk állítani úgy is hogy az egyik lámpa előre, a másik kissé oldalra világítson.

A lámpát bekapcsolni a fellépő jobb oldalán hátul található kapcsolóval lehet. Három módon tud világítani, erős, gyenge fénnyel illetve villogva. Nekem a roller kb. félig lemerülve érkezett, de muszáj volt kipróbálni és így is nagyon húzott.

A fékek közül az első jól be van állítva, de a hátsó egyáltalán nem fogott, így azon is állítani kellett.

Éjszakára nem hagytam töltőn, legalább az első alkalommal figyeljünk erre. A töltés több mint 8 óráig tartott, így nem fogjuk tudni elkerülni az éjszakai töltést.

A töltést kikapcsolva végeztem, a töltés közben az adapter pirosan világít, amikor feltöltött, zöldre vált. A feszültség pedig 53.8V-ig kúszott fel, ami egy 48Voltos eszköz esetében normális. A feszültséget a kijelzőn lehet ellenőrizni, így töltés közben meg tudjuk becsülni, még mennyi időt kell a töltőn hagyni.

A kézikönyve angol, leginkább azt tartalmazza mit nem szabad csinálni a rollerrel. Röviden bemutatja a kijelzőt megtalálható a specifikáció is. A tipikus hibákról is találunk egy rövid elírást illetve a garancia érvényességéről is ejt pár szól. Jó lett volna még egy rövid leírás a beüzemelésről.

Kinézet, használat

A roller kinézete brutális. Szemből olyan erővel világít, hogy egy terepjárós félreállt előlem. (bőven elfért volna)

A kormány magasság a földtől 116cm, a fellépőtől 90cm. A szélessége 61cm. A markolata szivacsos, nem túl vastag, szerintem érdemes cserélni.

A hasmagassága terhelés nélkül 16.5cm, a fellépő magasság pedig 24cm. 

A fellépő szélessége 26cm, a hosszúsága 42cm, mely a váz összekötő és a sárhányó felé pár centit elnyúlik. Teljes egészében erősen érdes csúszásgátló van rajta.

A fellépőt és a kormányoszlopot egy íves, lyukacsos elem köti össze, mely nagyon hasznos, ha oda szeretnénk lakatolni valahova.

A lámpákat a 23cm széles keresztrúdon 68cm magasságban helyezték el, a magassága kábelezés miatt nem állítható. 

A kerekek 27cm átmérőjűek, 8cm szélesek és felfújhatóak. Az első teleszkóp jobb oldalt, a hátsó bal oldalt található, 95 kilós súllyal csak minimálisan süllyednek meg.

A kormányon jobb oldalt található a sebesség, feszültség, töltöttség és fokozat mód kijelzője. A középső gombbal lehet váltani a különböző értékek kijelzése között. 

A feszültség helyett tudja mutatni a nullázás óta megtett távolságot, összesen megtett távolságot, csatornaszámot, bekapcsolás óta eltelt időt, távolságot és fordulatszámot. 

Az alsó és felső gombbal lehet léptetni az értékeket, alap esetben az erősséget, melyet kikapcsoláskor is megőriz.

Egyes módban 15km/h, kettes módban 27km/h, hármas módban pedig 57km/h a sebessége.

A kormány jobb oldalán található piros gombbal lehet állítani a kettős meghajtást, melyet a kijelző nem mutat, csak a gomb állásából tudjuk, hogy melyik módban vagyunk.

Természetesen a két kerék meghajtással jóval erősebb lesz, de ekkor jelentősen csökken a hatótáv. Egy motoros módban akár 80km-t is elmegy.

A kettős meghajtás a sebesség módoktól függetlenül állítható. Egy motorral a roller szépen gyorsul, de az erejét a dupla motor adja, melynél már szó szerint kapaszkodni kell a kormányba.

A rollerfellépője két oldalt előre fehér, hátra piros fénnyel világít, mely oldalról is látható, nagyon jól észrevehetővé teszi a rollert.

A lámpák szöge függőlegesen és vízszintesen is állíthatóak, erejük elegendő, bár maximum sebességgel sötétben már nem mennék vele. Be és kikapcsolni csak hátul lehet, ez nem túl praktikus.

Féklámpa nincs, ilyen teljesítménnyel az is indokolt lenne.

Gáz a jobb oldali karral lehet adni, 20km/h alatt a gyorsításkor a váz is berezonál.

Fékezéskor érdemes hátra helyezni a súlypontot és lehetőség szerint a hátsó féket húzni, mert az alacsonyan elhelyezkedő forgáspont miatt könnyen orra lehet bukni vele.  Álló helyzetből lábbal belökve, a féket teljesen behúzva az első kerék blokkol és a hátulja 20 centit is elemelkedik. Ezért sem szabad a fékeket a kerekek blokkolásáig húzni, mert gyorsan kitörnek oldalra. Óvatosan kell fékezni és fel kell készülni a hatására.

A távirányítón négy gomb van. A bal felsővel lehet beriasztani. Ekkor a roller kb. 20-30cm-es gurításkor éles, vijjogó hangot ad. A riasztót kikapcsolni a jobb felső gombbal lehet. A bal alsó gomb a roller keresésekor jön jól, a jobb oldalival pedig be tudjuk kapcsolni. A teljes bekapcsoláshoz még meg kell nyomni a kijelzőn található középső gombot is.

A roller használata kis gyakorlást kíván azoktól is, akik rendszeresen rollereznek vagy motoroznak. Mivel 24cm magasan állunk, így szokni kell ezt az érzést. Az elsőre szélesnek tűnő kormány teljes mértékben indokolt, mert a kis kerék hajlamos az úthibákon kifordulni. Nagy sebességnél már nem mindegy, hogy mennyire vagyunk stabilak.

Szintén szokni kell a terepen történő menetet. A teleszkópok szépen dolgoznak, kemények és nem állíthatóak. A tömlős kerekek és teleszkóp mellett bizony alaposan megdolgoztatja a combizmaikat is. Figyelnünk kell a belógó ágakra is, mert ebben a magasságban mást nem zavar. 

Összecsukni az elején található nagy korong kioldásával lehet mely a két nagy retesznek köszönhetően masszívan rögzíti a kormányt.

Sajnos a kormányt lehajtva nem lehet rögzítreni, így a kormányrudat megemelve nem lehet vinni.

 

Kapható rá ülés is, így valódi kismotorként is használható.

A töltő 48V-os és két amperes, lehetne erősebb is.

Összegzés

Hiába rollerezek és motorozok régóta, egy ilyen kategóriájú eszközön újra kell tanulni vezetni. A hatalmas erőt végig uralni kell, de ha sikerül, nem lesz előttünk akadály. Az első métertől kezdve rettenetesen húz, a dombokon felfelé is gyorsul, az akadályokat legyűri, igazi Bestia. Egy nagyobb csomagtartóba akár kettő is befér, így rengeteg kalandban lehet társunk!

Specifikáció

Megnevezés

Márka: KUGOO
Típus: Elektromos roller/robogó
Modell: G-BOOSTER
Szín: Fekete

Leírás

Motor teljesítmény: 800W x 2
Akkumulátor kapacitás: 48V / 23Ah (1104Wh)
Töltési idő: 10h
Hatótáv: 85km
Maximális sebesség: 55km / h
Kapaszkodó képesség: 35 fok
Keret anyaga: alumínium ötvözet
Gumiabroncs: 10inch felfújható gumiabroncs
Max. Terhelés: 120kg

Méretek és súly Termék súlya: 30kg
Csomag súlya: 38kg
Termékméret (L x Sz x M): 120 x 26 x 118cm
Csomag mérete (L x Sz x M): 124 x 30 x 65cm
Csomag tartalma

1 x elektromos roller/robogó

1 x hálózati töltő (230V/2A)

1 x mobiltelefon tartó

1 x csengő

1 x multitoo

1 x angol nyelvű felhasználói kézikönyv

 

Ami tetszett

 • Hatalmas erő
 • Nagy kerekek
 • Nagy teleszkópok
 • Három erősség fokozat és gombbal kapcsolható dual drive
 • Dupla, állítható fényerejű és világítási szögű lámpa
 • Elől és hátul helyzetjelző
 • Riasztó
 • Könnyen lakatolható

Ami nem tetszett

 • Féklámpa funkció hiánya
 • A világítás csak hátul kapcsolható
 • Lassú töltés
 • A lehajtott kormány nem rögzíthető
 • Tömlős kerekek
 • Index hiánya

Hol kapható

Jelenleg a Geekbuying-on kapható akciótól függően $1100 dollár körül.

Geekbuying Kugoo G-Booster – Kupon: “GBOOSTER”

Kugoo G-Booster az AliExpressen

Ha vásárolnál, kérlek a linkünkön keresztül tedd, ezzel támogatod az ilyen tesztet készítését! Köszönjük!

Lájkold a Facebook oldalunkat, ahol további akciókat és érdekességeket találsz!

Csatlakozz Facebook csoportunkhoz is!

Az Elektromos rollerek és járgányok csoportját itt találod!

További Elektromos roller tesztek.

2 hozzászólás

 1. Pingback: Kugoo S1 Pro Teszt – A pékek ajánlásával is! | Kínai cuccok - Hírek, tesztek, akciók és okosságok

 2. Pingback: Suhanás két kerékkel a föld felett? – Janobike Dual Drive elektromos roller – Teszt | Kínai cuccok - Hírek, tesztek, akciók és okosságok

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Most Popular

Elejére