Tesztek

Kugoo S1 Pro – Teszt

A Kugoo roller márka gyorsan berobbant a hazai köztudatba, részben a Geekbuying erőteljes reklámjának, az egy hetes, Lengyel raktárból történő szállításának, remek ár/értékének és persze annak köszönhetően, hogy a sarki péktől a telefonos boltokon keresztül a spammerekig mindenki ezt a rollert és a kuponját ajánlgatja, anélkül, hogy látták volna valaha is.

Itt az ideje, hogy tiszta vizet öntsünk a pohárba és lássuk, mik is a különbségek, mert mi megrendeltük és teszteltük is! Kiderül miben is különbözik a korábban tesztelt Kugoo S1-től!

Mivel korábban már részletesen írtam az S1-ről, így csak a különbségekre térnék ki. Nem sok van, de annál érdekesebbek!

Kormány, kijelző

A legfontosabb különbség, hogy a kijelző nem TFT hanem OLED, ami sokkal szebb és jobb a betekintési szöge is. Sajnos a fényereje nem lett jobb, így erős napfényben továbbra sem mindig látható.

A kijelző egy síkba került a tokozással, a csavarokat lefedték kis gumibakokkal.

Ez egyrészt esztétikusabb másrészt vízállóbb is. (ennek ellenére továbbra sem ajánlják az esőben való használatot)

A kormány végein található két piros lámpa, amit egy oldalsó nyomógombbal lehet kapcsolni folyamatos világításra vagy villogásra. Ez a láthatóságot nagyban növeli. Csavaros kivitelű, így lehet cserélni, cserébe a rázkódástól ki tud csavarodni és elveszhet. Érdemes menetrögzítővel rögzíteni. Másik hibája, hogy oldalra áll ki a pöcök, amit vagy nehéz benyomni, vagy könnyű, de akkor a roller falhoz támasztásakor is be tud kapcsolódni.

A kormány markolata is minimálisan változott, szinte csak akkor enni észre, ha egymás mellett vannak.

A duda  a haldokló  hörcsög hang helyett élesebben és folyamatosan visít, mindenképp előrelépés, most már nem annyira kellemetlen használni.

A kerék

Változott az első és hátsó kerék is. Az első kerék gumija jó volt az S1-nél is, nem volt fontos változtatni. Anyaga és a mintája is más lett. Anyagában kevésbé gumiszerű, meglátjuk hogy a tapadást és a kopást hogy befolyásolja.

A hátsó kerék is cserélve lett ami jó hír, mert az S1-nek eléggé kemény virsli kerekei voltak. Az S1 Pro-nak sokkal szélesebb, masszívabb, jobb a tapadása is. A szélesebb keréknek köszönhetően szélesebb villát is kapott, így a kerék nem csereszabatos a két modell között, viszont villástul már átszerelhető.

A kerék oldalról lyukacsos, de a lyukak nem mennek át a keréken, így az első keréken a csillapításban különösebben nem játszik szerepet (mint ahogy elsőre gondolná az ember az M365 lyukacsos gumija alapján) Inkább a kerék kikönnyítése lehetett a cél, ami hasznos de jó lett volna a csillapít is. A hátsó kerék is lyukacsos, de a szélesebb (35mm ehlyett 47mm) és puhább is lett, így itt valóban növekedett a csillapítás és a tapadás is (de szintén nem a lyukaknak köszönhetően).

Sajnos a sárvédő kialakítása hasonló, érdemes előre cseredarabot rendelni. Az Augusztusban rendelt rollereknél már egy kis puha védő borítást tettek a sárvédőre, hogy megelőzzék a karcolódást.

A fellépő

A fellépőn teljes egészében van csúszásgátló, ez nagyon hasznos. Változott a Kugoo felirat is. A fellépő elejét és végét pedig egy piros fényvisszaverővel zárták le az E-Twow-hoz hasonlóan. Az igazi királyság az lenne, ha ez világítana, de egy kis barkácsolással ez is megoldható. De így is nagy segítség, hogy oldalról láthatóak legyünk illetve nem is koszolódik belülről a váz.

Akkumulátor

Az Akkumulátor 6Ah-ásról a specifikáció szerint 7.5Ah-ra nőtt. A teljesítmény növekedésnek egy részét elviszi a szélesebb hátsó kerék nagyobb gördülési ellenállása.  A maradék növekedést pedig pedig nem biztos, hogy észre lehet venni. Azért pár kilométert biztos nyerünk vele.

Teljesítmény

Bár az akkumulátor nagyobb kapacitású lett motor is ugyanaz, a teljesítménye mégis észrevehetően csökkent. Az új vezérlőnek köszönhetően a korábbi maximum 15A-es áramfelvétel lecsökkent 11A-re. Ez lassabb gyorsítást és kicsit kisebb kapaszkodó képességet jelent, de még így is erős rollernek számít és várhatóan a hatótávra jótékony hatással bír. A kisebb teljesítménynek köszönhetően kevésbé ránt a roller.

Összecsukás, kitámasztás

Az összecsukás érdemben nem változott. Technikás, de könnyen megtanulható.

Szélesebb lett viszont az összecsukást reteszelő keresztrúdat befogó íves elem, ami nyitott állapotban takarja a kereszttengelyt, így a szennyeződés kevésbé jut be.

A kitámasztó feljebb kerül, ezáltal a rollert a hasára téve sem billen oldalra, felállítva és kitámasztva pedig nem dől el.

Extra

A csomagban találni egy hordtáskát is! Ez jó hír, mert az M365/ES2 táskája óriási, lötyög benn a roller. Akinek nem kell, el tudja adni és így a régi Kugoo S1 vásárlók is olcsón hozzá tudnak jutni. (Az E-Twowhoz is jó)

 

Geekbuying bemutató videója

Megéri?

Az új roller sok apróságban változott, de alapjában véve a régi, jól bevált konstrukció. Mivel nem sokkal drágább mint az eredeti S1, szerintem a fényvisszaverő és a nagyobb hátsó kerék, illetve kicsit ízlésesebb kijelző miatt megéri azt a +30 dollár különbséget.

Akinek viszont minden forint számít és nagyobb teljesítményt akar, annak a régi is jó választás.

Előnye

  • A fellépőn teljes egészében csúszásgátló
  • A fellépő oldalain fényvisszaverő
  • Szélesebb, tapadósabb hátsó kerék
  • Szebb kijelző
  • Elfogadható duda
  • Kormányvég világítás
  • Feljebb tett kitámasztó

Hátránya

  • Kisebb teljesítmény

 

Hol kapható

A Geekbuying-on lengygel raktárból Áfa és Vám mentesen egy hét alatt nálad lehet!

Kugoo S1 – Kupon: “KUGOO826”, “WAQDZNDZ”, “PLKUGOOS1”, “KMISKXOF” (Friss kuponért keress minket a Facebookon)

Kugoo S1 PRO – Kupon: “KUGOO826”, “KGS1PRO” (Friss kuponért keress minket a Facebookon)

Ha vásárolnál, kérlek a linkünkön keresztül tedd, ezzel támogatod az ilyen tesztet készítését! Köszönjük!

Lájkold a Facebook oldalunkat, ahol további akciókat és érdekességeket találsz!

Csatlakozz Facebook csoportunkhoz is!

Az Elektromos rollerek és járgányok csoportját itt találod!

Kugoo S1 tesztKugoo G-Booster teszt és további Elektromos roller tesztek.

 

Kattints a hozzászóláshoz!

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Most Popular

Elejére