Tesztek

Légpárnás hajó és drón egyben! – JJRC H36F – Teszt

A legolcsóbb drónok a szobában használható mini drónok, melyeket sokféle gyártó kínál. Ezek közül a strapabírásával kiemelkedik az F36 nevű, melyet több gyártó is saját néven forgalmaz.

Kevés újdonsággal lehet feldobni ezt a kínálatot, az extra akkumulátorok és a propeller készlet sem számít már extrának. Ezt az állóvizet próbálja most feldobni egy három az egyben drónnal a JJRC, ugyanis a drón átalakítható légpárnás hajóvá, ami nem csak a szárazföldön, de a vízben is tud közlekedni!

A csomagolás

A csomagolás a megszokott dolgokat rejti. A drónt, három akkumulátort (egy és két akkumulátorral is kapható), négy darab csere propellert, egy töltőt és egy angol nyelvű leírást. Ezen felül kapunk még egy csónaktestet, melybe bele lehet pattintani a drónt.

Kinézet, használat

A drón kinézetében és használatában lényegében megegyezik a Furibee F36-al, így az alap drón jellemzőit ott tudjátok elolvasni. Amiben különbözik, azokat emelném ki. Nincs sok, lényegében csak annyi, hogy a hátsó két rotor felhajtható, így a kapott csónaktestbe bele lehet pattintani.

A csónak test nagyon könnyű, persze nem annyira, hogy fel is tudjuk szállni vele, főleg azért is, mert itt csak két rotor dolgozik a felfelé irányon, a másik kettő felel az előre menetelért. Mivel a drónoknak nincs szükségük a lefelé süllyedéshez erőre, így a propellerek forgásirányát sem tudják megfordítani. Emiatt ez a kis járgány csak előre tud menni.

Azáltal, hogy a csónaktestbe csak bele kellett pattintani, ütközéskor néha kilazul a drón.  Kanyarodást a távirányítón a megszokott karral történik, így amikor a csónakkal fordulni szeretnénk, akkor a bal kart kell jobbra balra fordítani, hasonlóan a repüléshez. A csónak a drón emelkedését szabályzó bal oldali kar felfelé tolásával emelkedik fel, épp csak annyira, hogy tudjon siklani. Erre a legjobb felület egy sima, kemény padló vagy parketta. A szőnyegeken könnyen elszökik a levegő, így ott nem igazán használható.

A vízben a kis csónak könnyen lebeg, izgalmas a drónt ilyen közel a vízhez tartani. A vizet nem verik fel a propellerek, szépen siklik, természetesen a méretéből kifolyólag a hullámokat nem nagyon bírja, de nyugodt vízen szépen siklik. A kanyarodáskor a légpárnásokra jellemző módon mindig kicsit kicsúszik oldalra, meg kell szokni a vezetését, de pont ettől ad egy kis plusz élményt a többi játékhoz képest.

Összegzés

Az alap drón 10 dollár körül kapható, a légpárnás verzió 17-től indul. Szerintem bőven megér ennyit, hogy egy kicsit feldobjuk a megszokott mini drónozást. Mivel az akksi ideje elég rövid (4.5 perc), érdemes egyből a három akkumulátoros verziót rendelni.

Hol kapható

Akciósan 17 dollár körül kapható, bőven a Vám és Áfa határ alatt:

Gearbest JJRC H36F

Gearbest H36 alkatrészek

Gearbest F36 alkatrészek

 

LájkoldFacebook oldalunkat, ahol további akciókat és érdekességeket találsz!

Csatlakozz Facebook csoportunkhoz is!

 

Kattints a hozzászóláshoz!

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Most Popular

Elejére