Tesztek

Ninebot ES2 tapasztalatok és hasznos kiegészítők – Olvasói teszt

Az M365-öt ES2-vel összehasonlító cikk után magam is megírtam az ES2/ES4 gyarkolati tapasztalataimat.  Az alábbi remek összefoglalót pedig egy olvasónktól kaptuk!

Első rész

Pár hete vettem egy Ninebot Segway ES2-est plusz akkumulátorral. Ma volt egy kis időm csavarogni vele, a hideg idő ellenére mentem egy nagyobb kört.
Duna plaza – Szabadság tér környéke – Duna plaza, majd a környéken köröztem, hogy teljesen lemerítsem a rollert, kíváncsi voltam mennyi a vége. A belvárosba a Duna parton futó bicikli utat használtam, szomorúan konstatáltam, hogy nem csak a közutak ótvarok, de a bicikli utak is tele vannak törésekkel, kátyúkkal, úthibákkal. Sok helyen térköves az út, az biciklivel (tömlős gumival) nem gond, de ez a roller azért érzi. Kíváncsi leszek, hogy hosszú távon milyen hatással lesz a rollerre, de valószínű a csavarokat folyamatosan kell majd figyelni és alaposan meghúzni őket.

Íme a mai nap adatai:
Megtett távolság (DP-belváros-DP): 13,1 km, 38 perc menetidő
Akksi: 100%-ról 30%
Hőmérséklet: 2 Celsius
Cipelt tömeg: 105kg, bakancsban nagy kabáttal, táskával ennyi vagyok
A maradék 30%-ról 4%-ig merítettem az akkukat, további 5 km-ert sikerült kicsikarnom.
Tehát összegezve, 18 km-t tudtam megtenni 2 fokban, 105 kilóval a plusz akksival, közepesen rossz úton. A visszatöltés gyengére volt állítva, a roller sport módban ment, simán tudta tartani a 30km/h-t. Az átlag sebességem 20,6 volt. Érdemi lassulást az utolsó 2-3 km-en vettem észre, 10% alatt már csak 18 km/h-ig gyorsult fel a roller.

Amikor hazaértem 4%-on állt mindkét akksi, 100%-ig 6 óra 1 perc alatt töltött fel.

Alapvetően nem vagyok elégedetlen a teljesítménnyel, sejtettem, hogy a 100+ kilóval a 2 fokban nem lesz meg a gyári 45 km, de azért egy 22-25 km-re számítottam. Remélem, hogy ahogy jobb lesz az idő, azért felkúszik 25 km környékére.

Ahogy tavaszodik, többet fogom majd használni, amennyiben lesz érdemi dolog, amit jó tudni, megírom azt is.

Köszönöm a sok hasznos tippet, amit eddig kaptam, igyekeztem beletenni ebbe az összefoglalóba a legfontosabbakat illetve kiegészíteni a sajátaimmal.

Tapasztalatok, javaslatok:
– Sport módban nagyon megy a roller, a fék kar nem képes szerintem 30 km/h környékéről érdemben lefékezni a lábfék nélkül, szóval óvatosan. Bukósisak mindenképpen javasolt, ha bukás a vége, vigyázzunk a fejünkre.
– Párszor felugrott a 42-es hibakód az első napokban, először egy software frissítés megoldotta, a külső akksinak nem volt a legfrissebb a software. Utána néhányszor még előbukkant, jobban meghúztam a konzol (amire felkerül az akksi a kormány oszlopra) csavarjait, ez megoldotta. Ekkor vettem észre, hogy az akkumulátor alján van egy négyzetes gumi gyűrű, ami az elmozdulást hivatott gátolni, ezen rajta maradt a ragasztószalag. Miután ezt levettem, tökéletesen felfekszik, nem jelentkezett az akksi hiba.
– Érdemes leellenőrizni a csavarokat bizonyos időközönként, ki tudnak lazulni. A mai kör után átnéztem újra az összeset, egy volt lazább, egy fél csavarás kellett neki.
– A teleszkópok „csúzligumizását” megcsináltam, ártani biztosan nem árt. A hátsó teleszkóp a magyar bicikliutak, járdák minőségéből adódóan így is csattog, remélem hosszú távon nem fog sérülni. Csúzligumit horgászboltban vettem, 600 HUF volt, drótot belefűzve egyszerűen felrakható volt.
– 3D nyomtatással készített alkatrészekkel meghosszabbítottam a kormány rudat, majd kicseréltem a kormány markolatot egy komolyabb biciklis markolatra, nagy a kezem, lelógott az eredetiről. Mivel bilincsest vettem, így garantáltan nem mozdul el, megelőzhető vele az a hiba, amikor a markolat hozzá és a gáz/fék karhoz és akadályozza a mozgását. A kormány rúd hosszabbító linkje:
https://www.thingiverse.com/thing:3139778/files
– Az alsó teleszkópot meghúztam, 97 kiló vagyok, az alap beállítás az én tömegemhez túl laza volt. A gumizás után tettem rá egy 3D nyomtatott fedelet, ez védi a kosztól. (mellékelem a képet róla) Link:
https://www.thingiverse.com/thing:3128403/files
– 3 féle imbusz kulccsal tudjuk kezelni a roller csavarjait, az obiban lehet kapni 700 HUF-ért kulcskarikára fűzött készletet, abban van mind a 3 ami kell. (mellékelt képen látható.)
– Tettem fel egy mobil tartót, jól működik, stabil, a rázkódástól sem lazul benne a telefon. Teszek ide linket róla.
https://bit.ly/2Gz6UsV
– Az applikáció iOS-en (egy hozzászóló alapján Androidon sem) nem tartja ébren a kijelzőt, vagy megszokod, hogy nem fel kell éleszteni, ha látni akarod az adatokat, vagy kikapcsolod a telefon beállításaiban a képernyő automatikus elalvását. Én az utóbbi mellett döntöttem.

Második rész

Pár hete írtam egy összefoglalót az első tapasztalataimról a Segway Ninebot ES2-ről. (ES4, mert plusz akksival van, kinek hogy tetszik)

Már majdnem 200km tettem a rollerbe, egyre jobb az idő, szóval lassan indul az intenzívebb használat. A fenti balesettől eltekintve alapjáraton is javaslom a biztonságos közlekedést, figyelmesen közlekedjünk, vigyázzunk egymásra illetve saját magunkra is. Én mindig veszek fel bukót, a Decathlonban szerintem mindenki talál neki megfelelő színűt, formájút, nekem erre esett a választásom:
https://www.decathlon.hu/sisak-mf500-fekete-kek–id_8552048.html

Szerintem ez a minimum ami kell a fejünkre.

Elég sok mindent rendeltem Aliról a rollerre, mindegyikhez írok pár gondolatot és beteszem a termék linkjét is. Íme a cuccok:

L2 led lámpa:
Mivel kikötöttem a gyári lámpát, hogy ne legyen gond belőle, ezért akartam egy komolyabb lámpát. Hát megtaláltam. Ebből a fajtából a 3 ledes, L2-es verziót rendeltem. Hát Luke Skywalker fénykardja egy pitiáner foton bicska ehhez képest. Nagyon komoly fénye van, egy töltéssel 10-30 órát elmegy, kiváló minőségű aluminium a háza és vész esetén power bankként is funkciónál. Részemről nagyon ajánlott.
http://s.click.aliexpress.com/e/ckQwm2Lq

Extender:
Ez egy kiegészítő rúd, amire a lámpát, mobil tartót, csengőt lehet felszerelni, nekem ez a három van rajta, összecsukva ezt fogva szoktam húzni a rollert. Jó minőségű, több színben elérhető, könnyű feltenni. Én mielőtt feltettem, fekete szigszalaggal behúztam a kormányt, hogy nem hagyjon nyomot rajta, illetve stabilabban rajta marad. Rendben van a cucc, azt tudja amit kell.
http://s.click.aliexpress.com/e/cPLCjRe0

Roller Táska:
Kiváló táska, jó minőségű, tökéletesen rögzíthető a roller elejére. Sok minden elfér benne, nekem van benne egy multitool, egy napszemüveg tok, kesztyű, a roller töltője, egy power bank, a fenti lámpa, egy mini szerszámkészlet. A felszerelésnél figyelni kell két dologra, az egyik hogy eltakarja a lámpát, a másik hogy a kormányra úgy kell felcsatolni, hogy nehogy hozzáérjen a gáz vagy a fék karhoz. Az egyik legjobb ár/érték arányú cucc a rollerhez. Nagyon ajánlott.
http://s.click.aliexpress.com/e/v8HKsYC

Töltő:
Rendeltem egy plusz gyári töltőt, egy otthonra, egy pedig nálam van a roller táskában.
http://s.click.aliexpress.com/e/bytstmQc

Lámpa és csengő egyben:
Ez volt az első lámpa amit rendeltem, erős fénye van és még erősebb hangja. Ha valaki nem akar kormány extendert, akkor ez a 2 in 1 megoldás neki van kitalálva. Mivel nekem van extenderem így ez a példány (fekete, piros csíkkal) eladó beszerzési áron, ha kell valakinek. 
Aliexpress

Roller zsák:
Hatalmas fekete, vízhatlan roller tároló zsák. Vállon viselve, kényelmesen vihető a roller. Én valószínű az autóban való tárolásra fogom használni. Jó minőségű, tartósnak tűnik. Nagyobb roller is simán elfér benne.
http://s.click.aliexpress.com/e/jPX2a7W

Kesztyű:
Mivel hidegebben kezdtem el rollerezni, ezért a kesztyű alap volt, de egy hidegebb tavaszi reggelen is jó szolgálatot tesz a csípős menetszél ellen. Feketét rendeltem, aminek zselés a tenyér része. Az átlagnál nagyobb kezem van, ezért az XXL-t rendeltem, jó döntés volt, pontosan passzol. Nagyon kényelmes, jó minőségű darab. Ajánlom.
http://s.click.aliexpress.com/e/sZR38HK

Vállpánt:
Egy könnyen gyorsan felcsatolható vállpánt. Azért volt rá szükségem, mert a plusz akkumulátor pont ott van, ahol kényelmes lenne vinni kézben a rollert. Előnye a zsákhoz képest, hogy simán elfér bármilyen táskában, akár a roller elejére rakottban is, hátránya, hogy ha koszos a roller, akkor könnyen összekenjük magunkat is.
Aliexpress

Mobil tartó:
Könnyen felszerelhető, stabil mobil tartó. Ha rendesen becsvarjuk, akkor hosszabb rázóköves úton sem lazul ki, mozdul el benne a mobil. Több félét kipróbáltam, ez vált be a legjobban. Ajánlom.
http://s.click.aliexpress.com/e/bktcHuRQ

Csengő (nagy):
Hagyományos csengő, hagyományos méret, olcsón. Egyelőre ez van fent, a lentebbit várom.
http://s.click.aliexpress.com/e/eULe0BW

Sárvédő kiegészítő:
Még nem jött meg, de kell, mert az alap sárvédőtől még fel csapódik a sár a hátunkra.
http://s.click.aliexpress.com/e/bRC6ncAy

A zseniális összefoglalóért köszönet Gergő Gyula Péternek!

 

Hol kapható

A GearBesten és a Banggoodon is elérhető Áfa és Vám mentes szállítással!

Vásárláskor írj üzenetet a Facebook oldalunkra és megnézzük, hogy van-e rá kupon!

Ninebot ES2

GearBest

Banggood

 

LájkoldFacebook oldalunkat, ahol további akciókat és érdekességeket találsz!

Csatlakozz Facebook csoportunkhoz is!

Elektromos rollerek és járgányok csoportja

Nemzetközi Segway Ninebot ES1/ES2 csoport

További elektromos roller tesztek.

A Xiaomi rajongók csoportját itt találod!

 

Kattints a hozzászóláshoz!

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Most Popular

Elejére