Okosság

Fizetési problémák az Aliexpressen – A gyakori hibák és lehetséges megoldásuk – Okosság

Az utóbbi időben megszaporodtak a fizetési problémákkal kapcsolatos kérdések, észrevételek, ezért összeszedtük nektek a leggyakoribb hibákat és azok lehetséges megoldásait!

A hibát a fizetés után írja ki.

aliexpress-hibakod-1.jpg

Hibakód: IPAY_RS_520000500

Megoldás lehet: Hitelesítési hiba történt, ez akkor fordul elő, ha túlterheltek a  kommunikációs csatornák. A probléma megoldásához megpróbálhatod később kifizetni a megrendelést, vagy próbálj meg másik kártyával fizetni.

Hibakód: IPAY_RS_10001_3017

Megoldás lehet: Először ellenőrizd, hogy a megadott kártya adatai helyesek-e. Ez a probléma legtöbbször akkor fordul elő, ha Maestro vagy American Express kártyákkal próbálunk fizetni. Próbálj meg Visa/MasterCarddal és ha ugyanaz a hiba jelentkezik, fordulj a bankodhoz.

Hibakód: IPAY_RS_10001_3012

Megoldás lehet:  Itt a kifizetéshez szükséges összeg hiányzik a számládról. Először is győződj meg róla, hogy a vásárláshoz szükséges összegek a rendelkezésre állnak.

Hibakód: IPAY_RS_10001_3010 

Megoldás lehet:  Hibás CVV kód, ellenőrizd, hogy helyesen írtad-e be a kártya hátoldalán lévő kódot.

Hibakód: IPAY_RS_10001_3007

Megoldás lehet:  A legvalószínűbb, ha a számlázási adatok megadása közben valahol hiba csúszott be, például elírtad a nevet, a kártyaszámot vagy a lejárati dátumot. Alaposan nézzük meg az adatok helyességét, amennyiben jó és a hiba még fennáll, fordulj a kibocsátó bankhoz.

Hibakód: IPAY_RS_10001_2903  és  PAY_RS_10001_2626

Megoldás lehet:  A megrendelés összege/a napi limit meghaladja a kártyán megengedett fizetési határértéket. Ezt szintén a bankodban tudod elintézni (vagy online). Meg kell emelni a limitet és/vagy  a fizetési maximumot.

Hibakód: PAY_RS_10001_2621

Megoldás lehet:  Valószínűleg a kártya típusa nem megfelelően lett megválasztva, ellenőrizd újra. Ez a hiba akkor fordul elő, amikor Maestro/Visa Electron bankkártyákkal próbálunk fizetni. A  legjobb, ha van egy Visa / MasterCard bankkártyánk és azzal fizetünk.

Hibakód: IPAY_RS_10001_2618

Megoldás lehet:  Hívd fel a bankod, és kérdezd meg, hogy van-e lehetőséged fizetni ezzel a kártyával az interneten. Ha nem lehet, kérd a tilalom feloldását. Hasonló hiba lehet még Visa Electron/Maestro kártyával, ezek a kártyák nem mindig alkalmasak az Aliexpresses vásárlásra.

Hibakód: IPAY_RS_10001_2616

Megoldás lehet:  Győződj meg róla, hogy a mobileszközökön vagy internetes banki szolgáltatásokon keresztül rendelkezésre áll-e a szükséges összeg a kártyádon. Ha az összeg nem elegendő, próbáld meg fizetni a Qiwi Wallet (tárcavásárlás), Yandex.Money vagy a Western Union használatával.

Hibakód: IPAY_RS_10001_2906

Megoldás lehet:  A leggyakoribb hiba, amely a fizetéskor előfordulhat, még akkor is, ha az összes adatot helyesen adtad meg. Ennek az az oka, hogy a fizetési rendszer (Alipay) az Alibaba Group tulajdonában van, amelynél a kifizetés is történik. A hiba különböző okok miatt fordulhat elő, pl. technikai munka, ütemezett rendszer frissítések vagy egyszerűen túlterhelés van és a több ezer vásárlást nem képes kezelni a rendszer helyesen. Ilyenkor várhatsz egy kicsit, és később megpróbálhatod kifizetni a rendelést. Ha később sem történik semmi, próbáld meg megkeresni a terméket egy másik eladótól, és úgy fizetni.

Hibakód: IPAY_RS_7777

Megoldás lehet:  Ha ezt a hibát tapasztalod, valószínűleg okostelefonon vagy tableten vásárolsz. Ilyenkor egyszerűen próbáld meg újra, egy számítógépen.

A tesztért köszönet Murzil-nak!

Lájkold a blog facebook oldalát, ahol további akciókat és érdekességeket találsz!

Csatlakozz facebook csoportunkhoz is!

4 hozzászólás

 1. Egy Hun Hunniából

  2018-05-10 at 19:24

  A kártyámat az Alipay-en regisztráltam, több éve. Alipay-jal fizetek azóta, villámgyorsan, megbízhatóan, gond nélkül!

 2. Leooo

  2018-05-10 at 22:53

  Nem lehetne-e, hogy valaki közzététel előtt átolvasná a leírtakat és a magyartalan, zavaros módon leírt/fordított mondatokat kijavítaná??

 3. Kinai cuccok blog

  2018-05-10 at 23:32

  @Leooo: Javítottam párat. Sajnos a cikkek jó része este fáradtan, meló vagy suli után készül és bizony átolvasni is csak ekkor tudjuk. De igyekszünk több figyelmet fordítani rá!

 4. Leooo

  2018-05-11 at 01:16

  @Kinai cuccok blog: Köszi, mert az előző állapotában helyenként rémes volt…

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Most Popular

Elejére