Tesztek

Durván erős lett a Xiaomi M365 Pro elektromos rollere! Xiaomi M365 és 2019 Pro összehasonlítása

A közel három éve jelent meg a nagy sikerű M365, mely itthon a legnépszerűbb elektromos roller lett. Lényegében ma is változatlan formában gyártják. Utódja a sok hasonlóság mellett számos újdonságot is tartogat számunkra.

Ami változott

A legszembetűnőbb újdonság a régóta várt kijelző, mely nem csak a sebesség adatokat tudja megjeleníteni, hanem mutatja a világítás állapotát, a fokozat módot, a Bluetooth kapcsolatot illetve a töltöttséget. Utóbbit a korábbi négy led helyett 5 vonal mutatja, így pontosabban látjuk, mennyi energia van még a rollerben.
Az OLED panel pedig napfényben is jól látható.

A sebesség három fokozatban állítható, Eco módban 15km/h, normál módban 20km/h és sport módban 25km/h. A több fokozat hasznos és már megjelentek az első firmware-k, hogy az M365-höz hasonlóan még többet ki lehessen hozni a rollerből.

A fő újdonság a hatalmas akkumulátor, mely az eredeti 280Wh-ás kapacitásról 474Wh-ásra nőtt, ami közel 60% emelkedés. A nagyobb akkumulátor hosszabb fellépőt is kíván, így kicsit megnyújtották azt a részt, ez még hasznára is válik a rollernek. A fellépő szélessége nem változott.
A nagyobb akksi nagyobb teljesítményt jelent. A motor alap teljesítményét 250W-ról 300W-ra emelték, a csúcsteljesítmény pedig 500W-ról 600W-ra emelkedett.
A gyakorlatok azt mutatják, hogy egy 53 kilós személlyel sport módban 25km/h-át mindössze 6 másodperc alatt éri el, ugyanez az M365-el 12 másodperc. 78kg esetén 7 másodperc, az M365-tel pedig 14 másodperc. 90 kg súllyal terhelve pedig 9 másodperc a pro és 20 másodperc az M365. Látható, hogy jelentősen növekedett a teljesítmény. Ez különösen a nagyobb súlyú rollereseknek kedvező, hiszen így is elég teljesítmény tartalék van a rollerben. A könnyebb rolleresek pedig a jóval nagyobb hatótávot élvezhetik. Ráadásul így már jobban fogja bírni a budai hegyeket is. Az elméletileg megtehető távolság 30 kilométerről 45 kilométerre nőtt.
A több akksi nehezebb is, így a súlya 12.5kg helyett 14.2kg lett, ami közel két kilogramm. Szintén nőtt a töltési idő, 5 óráról 9 órára. Ez természetesen csak teljesen lemerített roller esetén ilyen hosszú.
A hátsó fék is változott egy kicsit, nagyobb lett a féktárcsa, ezáltal rövidült a féktáv.

Ami változatlan maradt

Továbbra is 8.5 colos felfújható kerekekkel rendelkezik, mely szépen elnyeli az út egyenletlenségeit viszont defektre hajlamos. Van aki sokáig tudja használni defekt mentesen, mások pedig állandóan defektet kapnak.
A kormány hasonló kialakítású és a becsukás is ugyanaz, minimálisan változtattak csak rajta. Kérdéses még a hátsó lámpa vezetéke, mely szintén probléma az M365-nél.
Hasonlóan kapcsolódhatunk hozzá az alkalmazással, ahol rengeteg beállítást találunk.

A kijelzője bár változott, visszafelé kompatibilis maradt, így a régebbi modellre is felszerelhető lesz az új kijelzője.

Alapjában véve elmondható, hogy a roller a kijelzőben és az akkumulátorban hozott nagy előrelépést, a többi változatlan maradt. A hosszútávú tapasztalatok pedig megmutatják, hogy sikerült-e az M365 típushibáit kijavítani. Ha nem, akkor is nagy segítség, hogy már jól ismert hibákról van szó, így a javításuk is könnyen lehetséges.
Mivel az ára kb. 30 ezer forinttal drágább, mint a sima M365, így megfontolandó, hogy megéri-e a különbség. Akinek a nagyobb hatótáv és erősebb roller fontos, annak mindenképp ajánlom.

A tapasztalatok összegzése az eddig megjelent tesztek alapján készültek, amint megérkezik hozzánk, megírjuk a sajátunkat is!

Ha vásárolnál, írj a Facebook oldalunkra és megnézzük, honnét érdemes rendelni!

Hol kapható

Áfa és Vám mentes szállítási móddal a GearBest vagy Banggood oldaláról érdemes megrendelni:

GearBest

Banggood

Hazai boltokban még nem kapható, az M365 beszerzését a XiaomiShopból ajánlom!

Lájkold a Facebook oldalunkat, ahol további akciókat és érdekességeket találsz!

Csatlakozz Facebook csoportunkhoz is!

A Kínai elektromos rollerek és járgányok csoportját itt találod!

További elektromos roller tesztek.

A Xiaomi rajongók csoportját itt találod!

1 Hozzászólás

1 Hozzászólás

  1. Pingback: A trónkövetelő – Xiaomi M365 Pro Elektromos roller – Teszt | Kínai cuccok - Hírek, tesztek, akciók és okosságok

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Most Popular

Elejére