Tesztek

Ninebot G30 Max – A Xiaomi féle rokonság – Teszt

Ninebotnak voltak már rollerei, gondoljunk csak vissza az ES szériára. Szerethető rollerek voltak, igaz bőven voltak hibái is, de javíthatóak és hatótávban egész jó volt. Főleg az ES4 verzió dupla akksival már egész baráti volt. Itt még tartalmazott rugózást a roller és egy klassz színes alsó ledes világítást is. Akik ismerik a Xiaomi rollereit, az az új Ninebotnál felkaphatják a fejüket, hogy ez egy Xiaomi m365 pro csak kicsit moddolt változata. Tulajdonéképp nem állnak messze az igazságtól. A Ninebot és a Xiaomi szoros társak. Így tulajdonéppen a Ninebot G30 Max is egy Xiaomi M365 Pro továbbfejlesztett változata.

Doboz

Amikor megláttam a dobozt, azt mondtam: Oké, de ezt hogy viszem haza? Valami eszméletlen nagy a dobozza és fogás nincs rajta. Így ha netán vásároltok, vagy autóval menjetek vagy házhoz szállítást kérjetek.  A doboz rejti a már Xiaominál ismert csavarkulcsot, egy puma szelep átalakítót, egy gyorstöltő kábelt és persze a használati útmutatót.

Dizájn

A dizájn erősen M365 Pro-ra hasonlít. De attól robosztusabb, 10 colosak a kerekei, hátsó kerék hajtása van, vastagabb és magasabb kormány és a szép fényes kijelző és az erős lámpa teszi különlegessé ezt a modellt.

Használat

Ahogy a dobozból kivettük a rollert, a gumikat fel kellett pumpálni és már mehettünk is. Jár egy telefonos alkalmazás is “Segway-Ninebot” ami egyszerű és letisztult. Akinek esetleg nem jönne be az App , semmibaj, ugyanis elég sok Xiaomi M365 alkalmazás jó a rollerhez. A 350Wattos motor mondhatni, hogy ismerős lehet, hiszen szintén az M365 Pro rollerében van egy 300 Wattos motor. Most azt mondhatjuk, ugyan, az-az 50watt nem sok különbség. Pedig itt igen, sokall erősebb lett a roller. Ugyanis ezzel a rollerrel én fel tudtam menni a Hármashatár-hegyre, amin magam is meglepődtem. Persze amikor már itt-ott meg kellett emelni a sziklák miatt, nem volt könnyű, ugyanis a súlya érezhetően több lett. 18kg. Ez már valóban sok. De ne felejtsük el, hogy 10” a kerekek, vastagabb a kormány és nagyobb az akkupakk is. Ha már a kormánynál tartunk, a magassága 115cm , a szélessége pedig 47cm.  A fellépő hossza 50cm, szélessége pedig 17cm. Viszont a nagy akkupakk miatt egészen alacsonyan van az alja, ami a talajtól mérve 9cm. Szóval csak óvatosan a kavicsokkal. Ahogy jöttem le a hegyről közepesre volt beállítva a visszatöltés-motorfék, és elég hosszú volt az út, de szerencsére nem melegedett a roller motorja és a vezérlő sem. Dobfékkel rendelkezik a G30 max, így még a fék túlmelegedésétől sem kell tartani. Elől szerencsére került egy erős led lámpa is ami kellő mennyiségű fényt bocsájt ki. A többi paraméterek megegyeznek a Xiaomi pro verzióval, pl. A tempomat bekapcsolását jelző sípoló hang, csak ezúttal halkabban sípol, nem idegesítően. Mondhatjuk egy Pro továbbfejlesztett változata. A sebesség itt sem változott sokat, 25km/h és itt is három féle mód közül választhatunk. Szerencsére a roller megjegyzi az utolsó állapotban használt módot, így bekapcsoláskor is az az állapot vár minket. Jó hír azonban, hogy egy régió kód váltással a sebesség 30km/h-ra növelhető, de a nagyobb sebesség több fogyasztással is jár. Létezik hozzá törés CFW, de ez garancia vesztéssel jár és a roller károsodásához is vezethet. A Ninebot G30 Maxon két féle fékrendszert találunk. Egy dobféket és egy ABS motorféket. Tökéletesen működik mind a kettő fék. Az ABS automatikusan kapcsol be, amikor a fizikai féket használjuk. Szerencsére nem annyira erősen fog a dobfék, így nem fogunk orra esni. Viszont az ABS motorfék nagyon szépen megfog. Nem éreztem hiányát egyéb fékrendszernek. Itt is, mint a Xiaominál a roller nem szabadon fut, hanem amint elengedjük a gázkart, bekapcsol a motorfék, aminek három féle erőssége van. Ugyan itt nem tér ki az alkalmazás, hogy ne használjuk a legerősebb fokozaton, de inkább ezt kerüljük el. A közepes is bőven elegendő lesz.

A csengő érdekesen van kialakítva, körbe kell forgatni a csengetéshez. Tartós megoldásnak tűnik.

Kerék-gumi

Fontos megemlíteni, hogy 10” kereket, defekttűrő gumival kapunk. A kerék hátsókerék meghajtású. Ez nem feltétlen jó, ugyanis időnként úgy éreztem, hogy kicsit instabil a kormány.  Ha már a kormánynál járunk, említsük meg a zárat, ami most már elölről találhatunk meg és nem pedig belülről, de hasonló mint a Xiaomi rollerei.

Kijelző

A kijelző megegyezik a Xiaomi M365 Pro kijelzőjével. Tökéletes. Bár egy apróság pluszban került rá, méghozzá egy gyalogos mód. Vagyis 5km/h óra sebességre gyorsul a roller és ilyenkor egy sétáló ikont jelez a kijelző. Eléggé karcolódó a fényes felülete, de azért kellően szép. Természetesen ez is vízálló.

Akkumulátor

Az akkumulátor 36 Volt-os 551 Wh-ás, vagyis 15300 mAh, ami több mint elegendő. Így is több mint az M365 Pro. Nekem sikerült 56 km-t megtenni úgy, hogy a gyári 25km/h helyett 30km/h-val mentem. Szerintem ez szép teljesítmény. A töltéstől sem kell félni, ugyanis gyorstöltő van a rollerbe építve, ami mindössze 6 óra alatt tölti fel a rollert. Ez szintén óriási előny. Itt is minőségi cellákból építették az akkupakkot. Le szerettem volna meríteni a rollert, így 00%-ra merítettem. De még itt is 15km/h sebességgel ment alattam (60kg vagyok).

Vízállóság

Sajnos szétszedni nem tudtam a rollert, de a neten fellelt képekből, videókból kiderül, hogy márpedig a vízállóságot komolyan vették. Minden bevan dobozolva és még az alja is szigetelt. Természetesen a töltő nyílás is szigetelt.

Összegzés

Egy nagyon jól átgondolt és kialakított roller a G30 Max. Erőteljesebb motor, dobfék+ABS-es fékrendszer, 10 colos defektálló kerekek, nagyobb akksi, vízállóság és gyorstöltést. Ezek már elegek ahhoz, hogy jó rollert kapjunk a pénzünkért. Persze el is kérik az árát és sajnos a rugózás hiánya még mindig fájó pont nekem, de az erős kormánycsklónak köszönhetően kormánytöréstől nem kell tartanunk.

 

 

Pro

  • Nagy akksi
  • 10” kerék
  • Vízállóság
  • Gyorstöltés
  • Dobfék+abs
  • Jó lámpa

 

Kontra

  • Nehéz 18kg
  • Kormány recsegés
  • Rugózás hiánya

Hol kapható

 

Ninebot Max G30

Áfa és Vám mentes szállítás! Ha vennéd, kérlek a linken keresztül tedd!

🔥 Kupon: BGNBTMAXCN

😜 Kedvezményes ár: $654.99

🛒 Link: http://bit.ly/3aDmf7A

Aktuális kuponért írj a Facebook oldalunkra!

Ha vásárolnál, kérlek a linkünkön keresztül tedd, ezzel támogatod az ilyen tesztet készítését! Köszönjük!

Lájkold a Facebook oldalunkat, ahol további akciókat és érdekességeket találsz!

Csatlakozz Facebook csoportunkhoz is!

Az Elektromos rollerek és járgányok csoportját itt találod!

Az Xiaomi rollerek csoportját itt találod!

További Elektromos roller tesztek.

Kattints a hozzászóláshoz!

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Most Popular

Elejére