Tesztek

Iron, Samurai, Lava ledes óra

Sok fantázia néven ismert ez az óra de mind ugyanazt a típust takarja. A Szamuráj fantázia nevet azért kaphatta mert egyeseket a kinézete a szamurájok vértjére emlékezteti. De a név nem is számít mert igen divatos darab, kikapcsolt állapotban ékszerként, karkötőként is mutatós.

Minősége, kidolgozása jó. Sok gyártó gyártja, ezért a láncszemek egymással nem felcserélhetőek. Hosszabbítás csak ugyanabból a szériából lehetséges. Rövidíteni bármelyik órás tudja. A ledek nappali fényben már kevésbé láthatóak, napsütésben kicsit takarni kell az órát hogy le tudjuk olvasni. A piros ledesek erősebbek.

Színek: Ezüst és sötét színben kapható, a sötét szín meghatározhatatlan. Grafit szürkétől a szürkés-barnás árnyalaton keresztül változik az árnyalat. Mindkét verzió csillogó.

A led színe lehet piros és kék, a kékből több árnyalat is létezik.

Működése egyszerű, a jobb felső gombbal lehet bekapcsolni és léptetni a funkciók között (idő, dátum, másodperc). Energia takarékossági okokból a ledek pár másodperc után kikapcsolnak. A jobb alsó gombbal  a beállítást lehet léptetni.

A jó minősége ellenére vannak hibás darabok, érdemes csak garanciálisat vásárolni. Hiba esetén nem javítható hanem cserélni kell az óra szerkezetét.

Hibák lehetnek hogy nem minden szegmens világít vagy késik/siet az óra.
Ha gyenge az elem akkor egyre kevésbé láthatóak a ledek, ilyenkor elemet kell benne cserélni.

Méretei gyártótól és rendeléstől függően változnak, van rövidebb és hosszabb verzió is. Szélességéből is két fajta van. A 2 cm szélességű hossza 19 és 20 cm között van. A 2.4 cm széles verzió hossza 20 és 21.5 cm között változik. Kerület esetén 1 centimétert le kell számolni a hosszúságból.

CR1620-as elemmel működik, pár száz forintért könnyen beszerezhető. Az elem csere pár perces művelet.

Anyaga: Sok helyen nemes acélnak hirdetik -néhány merész eladó egyenesen szamurájkard acélnak!- de valójában csak valamilyen ötvözet. Ez nem is akkora probléma, mert minőségre szép a krómozott és sötét verziója is. Egyedül azoknál lehet probléma akik nagyon erősen és savasan izzadnak mert náluk meg tudja kapni a bevonatot az izzadság így azoknak nem ajánlom.

A tesztért köszönet a csakjoaruk.hu-nak!

Az óra itt vásárolható meg: Iron óra

6 hozzászólás

 1. lárvalányhaj

  2012-04-05 at 17:58

  Nekem van ilyen, és az elsődleges problémám az vele, hogy naponta-kétnaponta újra be kell állítani, mert elkezd sietni. Amikor kb. egy hónapig nem használtam, akkor elővéve meglepetten tapasztaltam, hogy vagy fél órát siet az órám.

 2. Kinai cuccok blog

  2012-04-05 at 20:15

  @lárvalányhaj: Sajnos ez az egyik tipikus hiba, meg lehet próbálni az elemcserét, de valszeg. nem fog segíteni rajta.

 3. igloii

  2012-04-25 at 20:22

  Igen, sajnos az enyém is siet 🙁
  Elég sok órám van és ezt csak ritkán veszem elő, szóval nem zavar – viszont tényleg jól néz ki.

 4. Kinai cuccok blog

  2012-04-25 at 20:31

  Láttam már olyat a vaterán hogy valaki úgy hirdette az órát (talán ice watchot) hogy kiemelte divat cucc, időmérésre nem alkalmas! 🙂
  Szerencsére ennyire nem gáz ez az óra, sajnos ha nincs szerencséd és nem tudod visszacserélni akkor bukta.

 5. Zus

  2012-05-11 at 19:30

  Az anyaga valószínűleg nikkelezett sárgaréz, vagy nikkelezett bronz. Az addig tart, míg a verejték ki nem kezdi a nikkelbevonatot. A nikkel ugyan saválló, de a bevonatvastagság idővel elérik – savállóság ide, vagy oda -, mivel a láncszemek egymáshoz dörzsölődnek. Ott kezd kikopni a fedőréteg és aztán jöhet a verejték.

 6. Kinai cuccok blog

  2012-05-11 at 22:03

  @Zus: Igen, először csak elszíneződik (ezt a sötétnél tapasztaltam), majd egy két helyen előbukkan a sárgás barnás fém.

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Most Popular

Elejére