Tesztek

ILife W90 vezeték nélküli száraz és nedves porszívó, felmosó – Teszt

Korábban számos vezeték nélküli vagy robotporszívót teszteltünk, de ezek vagy száraz porszívók voltak, vagy csak egy enyhe nedves portörlésre voltak alkalmasak. Természetesen az áruk is ennek megfelelő volt. A 20-30 ezer forintos kézi porszívóktól már egy kategória ugrást jelent a valóban nedves porszívók, melyek nem csak felvízezik az adott területet, hanem a nedves kefével áttörölve a koszos vizet fel is szívják. Így nagy lelkesedéssel és várakozással álltam neki megismerni az ILife új készülékét. A robotporszívói jól ismertek, hasonlóan jó minőséget várok most is.

A doboz

A dobozban a porszívó, a dokkoló állomás, egy angol és spanyol nyelvű kézikönyv és egy üvegmosó kefe található.

Beüzemelés

A porszívót félig feltöltött állapotban kapjuk, ez az akkumulátorának az ideális tárolási mód. Érdemes azonnal feltölteni, de ha először csak próbálgatni szeretnénk, akkor van benne annyi energia, hogy meg tudjuk nézni.

A 15 oldalas használati útmutató ismerteti a legfontosabb tudnivalókat, amit érdemes átlapozni, annak ellenére, hogy a legtöbb dolog egyértelmű. A hsználat közben angol nyelven kommunikál velünk a gép, amellett, hogy a ledekkel és sípolással is jelzi a különböző problémákat. Lassan valóban egy porszívózáshoz is kell tudnunk angolul, persze ha megismertük, akkor a lépések már rutinból is menni fognak. Az elején viszont segítség azoknak, akik értik is.

A töltése egyszerű, csak bele kell állítani a dokkolóba és máris jelzi angol nyelven, hogy a töltés megkezdődött.

Az első használathoz csak össze kell pattintani a nyelet a porszívóval. Szárazon máris használható. Vizes használathoz fel kell töltenünk a hátul található tiszta víz tartályát vízzel. Ez könnyen megy, kipattintjuk, a vízzáró gumit leszedjük, feltöltjük, visszanyumjuk a gumit és visszapattintjuk a tartályt a helyére. A víztartály nem nagy és csak a “Max” vonalig lehet tölteni, de így is belemegy 7dl víz.

Használat

Vizes felmosás esetén a bekapcsolás előtt kicsit meg kell dönteni a felmosót. A bekacsoló gomb alapból az automatikus módban van állítva. a középső módváltó gombbal az automatikus és az erőteljes módban lehet váltani.

A középső gombbal be tudjuk kapcsolni a power funkciót, amitől a szívóerő is megnő és a kefe is gyorsabban forog. Ez persze gyorsabban meríti az akkumulátort is.

Az alul található vízpermetező gombbal tudjuk a felületet nedvesíteni. Ez épp csak annyi vizet spriccel, hogy a kefe fel tudja szedni a foltokat. A vizes használatkor a kefe is vizes és a felüket is az marad, így érdemes a felmosáshoz hasonlóan inkább hátrafelé haladni. A kefe forgásából adódóan padlón vagy parkettán könnyű előrefelé tolni, szőnyegen szinte magától megy, persze hátrafelé érződik a gép ellenállása.

A fej 28, a kefe 24cm széles, így a sarkokba, szélekhez nem fér hozzá rendesen, márpedig a kosz hajlamos ottfelgyülni. A porcicák nagy részét viszont begyűjti a széleken is. Ezt lehet hiányosságnak mondani, de mindegyik gép ilyen.

A motor, az akksi és a két víztartály is viszonylag lent található, így a gép súlypontja is alacsonyan van. Így a használata nem terheli annyira a csuklót, mint amikor a teljes porszívó és az akkumulátor is fent van.

Ha éppen valamit arrébb kell pakolniunk, akkor a készüléket függőlegesbe állítva megáll a helyén, így nem kell lefektetnünk vagy valaminek nekitámasztanunk.

Az akkumulátora 3000mAh-ás, nálam elegendő volt 2 szoba, előtér, konyha és fürdőszoba gyors feltakarítására.  A gyártó 30 perc üzemidőt és 200nm területet ígér.

A felmosás során a könnyebb foltokkal is elboldogul, de a zsíros, letapadt szennyeződéseket nem tudja felszedni vegyszer nélkül, így a konyhában maradhatnak foltok:

Tisztítás

Minden használat után érdemes a készülék öntisztító funkciójával megtisztítani a gépet. Ehhez a gépet vissza kell tenni a töltőállomásra és bekacsolni az alsó gombbal az öntisztító funkciót. Fontos, hogy legyen elegendő tiszta víz a tartályban és a készülék töltöttsége 10% felett legyen, valamint a koszos víztartály se legyen tele. A gép 1 percen keresztül változó intenzitással forgatja a kefét és szívja fel a vizet. Igazán remek funkció.

Természetesen a kefe vízes marad, de a dokkolónak olyan magas pereme van, hogy nem folyik ki belőle a víz és meg tud száradni.

A szűrők tisztításához le kell vennünk a koszos víz tartályát. A vizet kiöntve férünk hozzá a szűrőkhöz. Először a szinte pamutkoronggá összeformálódott porcica sereget kell levenni, majd ki tudjuk venni a valódi szűrőt, hogy azt is elmossuk.

A víz meglepően koszos volt. 15 perc porszívózással és vízes feltörléssel majdnem fekete volt. Nem gondoltam volna, hogy ennyire hatékonyan működik.

Specifikáció

Model: W90

Üres súly: ~4.5kg

Tiszta víz tartály kapacitása: 0.7L

Koszos víz tartály kapacitása: 0.5L

Méretek: 1193*280*255mm

Hálózati feszültség: 100V-240V 50/60Hz

Teljesítmény: 150W

Hangerő: 72dB

Akkumulátor kapacitás: 3000mAh

Összegzés

A porszívó kidolgozása szép, a felhasznált anyagok igényesek. A funkciók jól átgondoltak.

Összességében a gép remekül funkcionál. Elsődleges célom az volt vele, hogy hetente lehessen egy gyors takarítást csinálni, amihez nem kell előkészülni, elég csak levennia gépet a dokkolóról, bekapcsolni és áttolni a helyiségeken. Nincs harc a porszívócsővel, vezetékkel, felmosóvödörrel és felmosóval. Pár alkalom után pedig úgy is előkerülnek a rendes takarító eszközök, a nagyteljesítményű porszívó, a felmosószeres meleg víz, stb és akkor a makacs foltoknak és bújkáló porcicáknak is annyi.

Pozitív

  • Erős szívófej
  • Puha felmosókefe (és nem csak seprűkefe)
  • Méretéhez képest rendkívül hatékony
  • Kényelmes használat

Negatív

  • A sarkokkal és szélekkel a felmosó nem boldogul

Hol kapható

A GeekBuyingon most az ILife W90 vezeték nélküli nedves és száraz porszívó európai raktárból 73000 Forint

 

Ha vásárolnál, kérlek a linkünkön keresztül tedd, ezzel is támogatod a munkánkat! Köszönjük!

Lájkold Facebook oldalunkat, ahol további akciókat és érdekességeket találsz!

Csatlakozz Facebook csoportunkhoz is!

Kattints a hozzászóláshoz!

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Most Popular

Elejére