Tesztek

Endoszkóp kamera androidos telefonhoz – Teszt

Bizonyára mindenkivel előfordult már, hogy valami lehetetlen helyre kellett volna benéznie, például hány zokni van a mosógép dobja mögött, milyen állapotban van az autó alváza, mi a sorozatszám a motortérbe, mi okozza a dugulást, stb.
Ritkán van rá szükség, de akkor nagyon, így kevesen ruháznak be egy drága eszközre. Valójában már pár ezer forinttól kaphatóak endoszkóp kamerák és ha szükség van rá, nagy segítség. A legolcsóbbak USB-sek, amelyeket számítógépre kötve tudunk használni, de ez még laptop esetén is körülményes. Én egy olyan verziót próbáltam ki, melyet a mobiltelefonunkra tudunk csatlakoztatni, így nem vagyunk helyhez kötve, bárhol, bármikor tudjuk használni.

A doboz

A készülék egy egyszerű fémdobozban érkezett. A dobozban egy endoszkóp kamera és egy rövid leírás volt. A leírásban az alapvető információk voltak és az alkalmazás címe amivel tudni fogjuk használni. Volt még benne a kamera végére rögzíthető tükör, kampó és mágneses fej is.

Beüzemelés

A beüzemelése egyszerű volt, csak le kellett tölteni az alkalmazást, rádugni a kamerát és az alkalmazást elindítva már láttam is a kamera képét. Nem kellett semmilyen beállítást csinálni vagy drivert letölteni.

 

 

Működés

A kamera képe 640×480 képpont, ami nem tűnik soknak, de ilyen közeli képek esetén bőven elegendő. A kamera fókuszpontja pár centiméter, így csak ott ad éles képet. Magyar oldalakon látni hogy rejtett kamerának hirdetik amire alkalmatlan hiszen 20 centiméter után már teljesen homályos képet ad. (Hacsak nem a kommandósoknak szánt verziót rendeltük) A megvilágításról 6 led gondoskodik melyeknek fényereje állítható. Ez a fény arra pont elég, hogy lássuk a kamera előtti területet.

A kábel hossza 2 méter, ez bőven elegendő hiszen ilyen távolságban már amúgy se nagyon tudjuk irányítani. A kábel puha, így ha szükséges, merevíteni kell.

A kamera átmérője 7mm így akár egy nyolcas csavar lyukján is befér már.

A hozzáadott kellékek többé kevésbé használhatóak. A mágnes hasznos ha pl. egy csavart akarunk kiszedni. A kampó is jól jöhet. Sajnos a kis tükör csak egy simára csiszolt fémlap, ami elég homályos képet ad, így az szerintem használhatatlan.

Ha képet vagy videót szeretnénk a látottakról rögzíteni, akkor azt az alkalmazásban könnyen meg tudjuk tenni.

Összegzés

A kedvező árával, egyszerű beüzemelésével és jó minőségével már nem csak a profik eszköze az endoszkóp kamera. Ritkán van rá szükség de akkor sokat segít így érdmemes beszerezni egyet.

Ami tetszett: Könnyen beüzemelhető, olcsó, jó minöségű

Ami nem tetszett: Csak androidos alkalmazás van jelenleg


Hol kapható:

A GearBestről rendeltem 2200 Forintért.

Sok hasonló endoszkóp kamera kapható.

Lájkold a blog facebook oldalát, ahol további akciókat és érdekességeket találsz!

Csatlakozz facebook csoportunkhoz is!

1 Hozzászólás

1 Hozzászólás

  1. Laly35

    2017-09-09 at 17:47

    Egész jó!

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Most Popular

Elejére