Tesztek

Szonikus elektromos fogkefe a Digoo-tól – Teszt

A napokban került hozzám a Digoo DG-YS11 típusú elektromos fogkeféje. Pár nap használat után összeszedtem nektek a tapasztalataimat, hátha beszerzés előtt álltok éppen.

A háztartásban van már egy eszköz a Digoo gyártósorról, mégpedig egy IP kamera. Mivel több hónapja remekül teszi a dolgát, bizakodva bontottam ki a dobozt.

A doboz

Ahogyan azt az évek alatt megszokhattuk rendesen és dizájnosan megtanultak csomagolni (is) Kínában. A dobozt felnyitva egy tárolóban van a fogkefe, egy külön zacskóban a 2 fej, egy másikban a töltő adapter és az angol nyelvű kezelési utasítás.

digoo-dg-ys11-szonikus-elektromos-fogkefe-teszt-02.jpg

digoo-dg-ys11-szonikus-elektromos-fogkefe-teszt-03.jpg

Kinézet

Összerakott állapotában is nagyon szépen mutat, a fehér fogkefe arany berakásokkal a tetején és a bekapcsoló gomb körül. A fekete verziót csak képen láttam, hasonlóan szépen összerakott darabnak tűnik.

digoo-dg-ys11-szonikus-elektromos-fogkefe-teszt-04.jpg

Használat

Mivel feltöltve érkezett hamar használatba vehettem, ehhez csak a fejet kellett felpakolnom, egy egyszerű mozdulattal. Megkönnyíti a dolgot, hogy csak egyféleképpen lehet megtenni és ezt jelölik is.

digoo-dg-ys11-szonikus-elektromos-fogkefe-teszt-05.jpg

Kézben tartva nagyon jó anyagnak tűnik a csúszásmentes, enyhén matt színű és természetesen vízálló markolat rész. A fogkefén 5 fokozatot tudunk beállítani, ezek a különféle funkciók :

 • Clean (tisztítás)
 • Sensitive (érzékeny)
 • Massage (masszírozás)
 • White (fehérítés)
 • Polish (polírozás)

Az ezek közötti váltásra a bekapcsoló gombot használhatjuk. Kezdőknek az érzékeny módot javaslom kipróbálni csak utána áttérni a tisztításra, mivel eléggé erősen rezeg. Átszámolni nyilván nem tudtam, de a gyári adatok szerint percenként 31000 rezgést végez, ez eléggé brutál szám (és érzésre is az).

Clean mód

A fogkefe normál üzemmódja, nagy rezgésszámmal. Itt figyeljünk, hogy a fogrémet képes leremegtetni, ezért ha lehet a szánkban vagy a mosdó felett kapcsoljuk csak be.

Sensitive mód

Extra gyengéd mód érzékeny fogra. Mint már írtam kezdésre ezt javaslom.

Massage mód

Alacsony frekvenciás rezgés fog és íny masszírozására. Eléggé kellemes érzés használat közben.

White mód

2 perces program, a rezgésen felül enyhe pulzáló érzés is tapasztalható.

Polish mód

1 perces program, amely az elöl lévő fogakat polírozza.

Egy rövid videóban látható hogyan is rezeg, ezt itt tekinthetitek meg:

A hagyományos fogkefe után súlyosnak nevezném a maga 111 grammjával. A mérete is aránylag nagynak tűnt elsőre, de a remek tapintásérzet miatt ezt nagyon hamar megszoktam. Teljes lemerülésig még nem sikerült hajtanom, de a gyártói leírás szerint a 800 mAh akkumulátor 40 napnyi működést garantál napi 2×2 perc használat esetén. A töltési ideje kb. 18 óra. A töltöttség állapotáról a fogkefe legalján lévő indikátor ad aránylag pontos információt egy háromosztásos led kijelzőn keresztül. A töltőállomás USB csatlakozóban végződik így szükség lesz egy töltőfejre.

digoo-dg-ys11-szonikus-elektromos-fogkefe-teszt-07.jpg

Összegzés:

A kb. 8000 magyar forintunkért egy remek eszközt kapunk, ami nagyon jól teljesít a hétköznapokban, az ötféle fokozat közül mindet nagyon jó használni. Könnyű tisztán tartani, és azt se felejtsük el, hogy kapunk mellé egy tartalék fejet, valamint egy hordozó dobozt is. Egyébként fejeket tudunk rendelni kb. 1000 Ft/2 db áron.

Hol kapható

Banggood fogkefe és pótfej

Ebay fogkefe és pótfej

AliExpress pótfej

A tesztért köszönet Murzil-nak!

Lájkold a blog facebook oldalát, ahol további akciókat és érdekességeket találsz!

Csatlakozz facebook csoportunkhoz is!

2 hozzászólás

 1. luzo

  2018-01-18 at 21:28

  tetszik a teszt, de szerintem ez nagyon drága, kicsit egyszerűbb kivitelben vettem SEAGO SG – 507 -et vagy lehet nem pont azt, de 12 dollár körül volt. Eleinte szokatlan, már megszerettem!

 2. Kinai cuccok blog

  2018-01-18 at 23:40

  @luzo: Köszönjük!
  Igen, először nagyon furcsa. Azt hittem meg sem lehet szokni, de 2-3 nap elég volt hozzá.
  A Seago sem rossz, de ott nagyon figyelni kell, hogy szárazon tartsad a csatlakozót.
  A Digoo-nak vezetéknélküli a töltése, mi kényelmes és tartós megoldás.
  Nekem a vezetékesek 1-2 évig bírták csak, mind a töltéscsatlakozónál adták meg magukat. A vezeték nélküli pedig 6 évig ment.

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Most Popular

Elejére