Tesztek

Utorch akkumulátoros asztali lámpa – Teszt

A húgom kapott egy ilyen lámpát egy itthoni nagyáruházból. Annyira megtetszett, hogy elkapott a nekem is kell érzés. De természetesen először szétnéztem Kínában. Ha nem is személyesen, de interneten mindenképp. És meg is találtam, fél áron. Igaz Kínából Utorch (12,99 dollár) néven jött. Itthon Avide (6999 ft) fantázia néven kapható. Nézzük, van-e különbség köztük!

Kinézet

Doboza árulkodik róla, hogy belpiacos lehet, csupa kínai írásjel, angolul is rajta vannak fontosabb információk természetesen, de látványosan kisebb betűvel. A doboz tartalma maga a lámpa, egy töltő kábel, és egy használati utasítás angolul, és kínaiul. Ami érdekesség, hogy a kínai változatban nem jár hozzá töltő. Az itthon vásároltban adnak hozzá, bár még így is sokkal drágább.
A lámpatest 180 fokban felhajtható, így nem csak lefelé, de oldalra is tud világítani. Az idő, dátum és hőmérséklet kijelző átlátszó, nem mindig látni jól.

Beüzemelés

Kivesszük a dobozból, feltöltjük és bekapcsoljuk. Hátoldalt az elemtakarót eltávolítjuk. Az hőmérőt, órát és naptárat kijelző rész érthetetlen oknál fogva külön elemről működik.

Használat

A használata nagyon kényelmes, asztali lámpaként, éjjeli lámpaként, kivinni a szemetet a sötétben, áramszünet esetén, akár romantikus piknik kellékként is megállja a helyét. Egy töltéssel 4 órát ígérnek, amit a tesztelés alatt teljesített is (alacsony fényerővel). Három különböző erősséggel tud világítani, így van lehetőségünk az éppen aktuális helyzethez megfelelő fényerőt kiválasztani. Van az alján egy úgynevezett hangulat fény, hat színt és árnyalatait váltogatja véletlenszerűen. Az itthon vásároltban alig látni, tulajdonképpen nem működik rendesen. A kínai változaton jól láthatóan világít. Segítségével éjszaka is könnyen megtaláljuk a lámpát és fel tudjuk kapcsolni. Ez a fény külön is kapcsolható így ha nem szükséges, le tudjuk kapcsolni. De fénye egyáltalán nem zavaró.
Mindkettő működik töltés közben is, így az asztalon folyamatosan tudjuk használni. A tölteni USB csatlakozón keresztül lehet. Az akkumulátora 1200mAh-ás 5V-on mérve.

Összegzés

A formája nagyon modern, minősége meglepően jó, erős a fénye. Leggyakrabban elegendő kisebb fényerővel használni, így hosszabb ideig üzemel akkumulátorról. Az ára kevesebb mint fele az itthon kapható társához képest.

Ami tetszett

Az összehajthatóság tetszik, így könnyű akár magunkkal is vinni táskában, utazáshoz, piknikre, kertvégébe. A beépített akkumulátor kellően hosszú ideig bírja. Az érintő gomboknak köszönhetően a konyhában és műhelyben is használható, mert könnyű letörölni az esetleges szennyeződéseket. A töltő hiánya sem probléma, mert úgy is mindenkinek van a mobiljához és túl sűrűn úgy sem kell tölteni.

Ami nem tetszett

A töltő csatlakozó hengeres feje helyett jobb lenne, ha micro usb-s lenne, de ezt a fajtát is lehet rendelni raklapszám Kínából, így nem olyan nagy probléma.

Hol kapható

GearBest

A tesztért köszönet Mucsi Gábornak!

Lájkold a blog facebook oldalát, ahol további akciókat és érdekességeket találsz!

Csatlakozz facebook csoportunkhoz is!

Kattints a hozzászóláshoz!

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Most Popular

Elejére