Ajánlatok

Fimi X8 2020 – Második felvonás – Ajánló

Amikor elkezdtem drónozni, mindenki figyelmeztetetett, hogy olcsóbb géppel kezdjem, mert könnyű összetörni és tuti, hogy neki fogom vinni a fának. Nos nem hallgattam rájuk. Egy kedves barátom kölcsön adta a Mavic Próját. Bízott bennem, én meg bíztam magamban. Valóban nem törtem össze. De mindenkit bíztatnék én is, hogy aki drónozni szeretne, kezdjen egy olcsóbb géppel. Jó-jó, de mi számító olcsónak? Jogos a kérdés… Amikor megkaptam tesztre a Fimi X8 SE-t picit féltem tőle, ugyanis elég kevés szenzora van, ami segítene a biztonságos repülés miatt.  De könnyen ráéreztem. Képminőségre meglepően szép és a tudása is a gépnek, az árához képest. Aki esetleg lemaradt a tesztről az itt elolvashatja:  Fimi X8 SE teszt

Dizján

Szerencse vagy sem, de a dizájnon nem változtattak. Nekem ezzel eddig sem volt problémám, de egy picit könnyebb, így most már 765 gramm lett a súlya. Bár eddig is 1kg alatti volt a masina. A kontroller szintén változatlan maradt, a gombok sorrendje, minden megegyezik az első generációval, gond nélkül elfér benne egy nagyobb telefon. pl.Samsung Note 10 plusz.

Kamera

Továbbra is 4K-s a kamera, de immáron jobb rekesz értékkel f2.0 és 80fokos látási szöggel rendelkezik. A szenzor mérete viszont csökkent, 1/2,3”ról 1/2,6”-ra.  Szerencsére a kódolás is változott, immáron H.265-re.(HEVC) Így könnyebb lesz feldolgozni a sok videót. HDR fotó-videó ez szerintem magárért beszél, de amint megérkezik, ezt le is fogjuk tesztelni. F-log mód és DNG Raw, bár a Raw eddig is elérhető volt, reméljük mégjobb lett.

Repülési idő

Maximum 35 perc repülési időt ígér, bár ez ugye sok mindentől függ, a realitás valahol 25-30 perc körül várható, ami még mindig bőven jó. Az eéső verziós X8-nál 4km volt a repülési hatótáv, az újnál már 8km. Tudjuk, hogy ezek amolyan nagy számok, de biztosan messzebbre fog repülni, mint az elődje. Ha nem is használod ki a nagy távolságot, az erősebb jel mindig jobb, hiszen kevésbé érzékeny a zavaró tényezőkre.

Az akkumulátor 11.4voltos 4500mAh lipo.

Repülési jellemzők

5m/másodperc maximális emelkedési sebessége, a maximális sebesség pedig 18 méter/másodperc. Helyzet meghatározója GPS+GLONASS+BEIUDUO így nem lesz gond az RTH-val sem.

Videós és fotós képességek

  • Time-lapse
  • Éjszakai fotózás
  • Panoráma fotó

Reméljük minél előbb megérkeznek a tesztképek és videók.

Sajnos a Fimi továbbra sem épített szenzorokat a drónba, hiszen ez hiányzott leginkább az előző verzióból. Legalább előre kerülhetett volna egy ultrahangos érzékelő. Így ha ezt hiányoltad az első verzióból, akkor ez a második kiadás sem neked szól. Ettől függetlenül egy remek drón. Szuper képminőséggel, hatótávval és repülési idővel. Ha vásárolnál mindenképpen az újabbat vedd. Rosszabbul semmiképpen nem jársz, pláne, hogy árban csekély a különbség. 

Extraként megemlíthető, hogy a DJI-hos hasonlóan ehhez is vásárolható Care szolgáltatás, mely megtéríti a drón árát, ha meghibásodik, vagy elveszik.

Mindössze 15 dollár az ára, így érdemes így venni!

További információ itt: FIMI Care

 

Pro

  • Jobb rekeszértékű és nagyobb szenzorú kamera
  • Nagyobb repülési távolság
  • Nagyobb repülési idő
  • Több videós-fotós tulajdonságok
  • HEVC kódolás

Kontra

  • Közelségi, repülési segéd szenzorok hiánya

 

Hol kapható

Most spanyol raktárból 367 dollárért kedvezményes áron rendelhető elő! Kupon: “BGFIMIX8SE20″

Lájkold a Facebook oldalunkat, ahol további akciókat és érdekességeket találsz!

Csatlakozz Facebook csoportunkhoz is!

Xiaomi, Fimi, Hubsan drón csoportunk

Kattints a hozzászóláshoz!

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Most Popular

Elejére