Ajánlatok

Welock – ne bajlódj a kulcsokkal

welock_smartlock1

Sok okoseszköz járt már nálam, de a zár még egészen eddig elkerült. A gyártó jóvoltából most tesztelhettem az egyik terméküket, nézzük mire is jutottunk egymással.

Az intelligens eszközök között a zárakat valahogyan mostohaként kezeljük, pedig igen-igen megkönnyíti az ember életét. Az okosotthon kezdetekor luxusnak számított, ma már elég sok háztartásban van valamilyen okos eszköz. Valószínű a smart lock is ilyen kategória. A most még borsosnak számító ár sokakat elriaszthat, azonban ez tényleg egy nagyon hasznos és biztonságos eszköz. Nálam a gyártó Touch41 ujjlenyomat olvasós terméke volt ezen kívől még számos terméket gyártanak ezeket ITT tudjátok megtekinteni.

welock_smartlock2

Kicsomagolás után az első gondolatom az volt, hogy mennyire masszív is ez a termék. A második meg az, hogy milyen jól néz ki. A fémrészek polírozottak, a műanyag mindenhol fekete. Aki már szerelt zárat, annak nem lesz szüksége a leírásra, aki még nem, az pedig a leírásból egyértelműen tudni fogja mit kell csinálni. Az elemek behelyezése után gyakorlatilag egy sima cilinder zárcserét hajtunk végre, minden szerszámot csomagol nekünk a gyártó, amire szükségünk lesz.

welock_smartlock3

Az elemek helye

Három darab AAA ceruza elemre lesz szükségünk, ez nem része a csomagnak. A gyártó szerint az elemek 8000 alaklommal tudnak nyitni, de az állapotukról megbizonyosodhatunk a zár kis kijelzőjén is. Ha véletlen lemerülne az elem, akkor sem kell pánikba esni, a zár elején található micro usb portra rá tudunk dugni egy power bank-et és ki tudjuk nyitni az ajtót.

welock4

Beszerelés után letöltjük az applikációt és már használható is a termék. A nyitási lehetőségek között van az RFID (3 db kulcsot kapunk), ujjlenyomat valamint appból való vezérlés. Ha távolról szeretnék nyitni, zárni az ajtónkat szükség lesz még egy WELOCK WiFi Gatewayre is.

A telepítés folyamata:

  • minden zárnak van egyedi azonosítója ezt másoljuk ki (QR kód vagy id)
  • távolítsuk el a régi zárat
  • helyezzük be a WELOCK zárat (a külső ajtógomb nem eltávolítható, csak a belső)
  • csavarozzuk vissza

welcok3

Az eszközt egyfajta szervízmenün keresztül tudjuk működésre bírni. Elsőnek meg kell adni az admin ujjlenyomatát. Ha ez megtörtént más már nem tud változtatni a beállításokon csak az admin. 

Ezen a részen tudjátok beállítani a mövetkezőket is:

  • Ujjlenyomat hozzáadása
  • Ujjlenyomatok törlése
  • Új RFID kulcs hozzáadása
  • RFID kulcs törlése

Ha ezekkel megvagyunk, jöhet az applikáció, amelyet mind iOS-re (ITT), mind Androidra (ITT) megkaphatunk. Letöltés után össze kell párosítani a zárat az alkalmazással, ezt a QR kód beolvasással vagy a záron lévő 8 jegyű ID megadásával tehetjük meg. Az alakalmazásban találunk egy naplót, a nyitás és zárásokról, programozhatjuk az RFID kulcsok használatát, felhasználókat adhatunk hozzá.

Összességében teljesen elégedett voltam a termékkel, az ujjlenyomat olvasója pontos, az rfid jól működik, az applikációt könnyű kezelni. Az ára az egyetlen ami talán a mostani árfolyamnak köszönhetően nem a legjobb. A terméket a gyártó oldalán tudjátok megrendelni, európai raktárból, nálam volt 5 nap alatt. A GET20 kóddal 20% kedvezményt tudtok szerezni EZEN A LINKEN.

Kattints a hozzászóláshoz!

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Most Popular

Elejére