Tesztek

uTorch mozgásérzékelős éjjeli fény – Teszt

Erkélyen, teraszon, folyosón jól tud jönni egy olyan lámpa, ami a mozgásunkat érzékelve kapcsol be. Saját akkumulátora van, így áramszünet esetén is el tudja látni a feladatát és elég fénye van, hogy az éjszakai nasizáshoz is biztonságosan mutassa az utat.

uTorch éjjeli fény (2)

uTorch éjjeli fény (2)

Kinézet

Fóliába csomagolva érkezik egy pici fehér doboz, a termék fényképével a fedelén és a tulajdonságaival a legalján. Kibontva megtaláljuk a fényforrást, egy aprócska töltő kábelt, egy „Warm tips” lapot, és egy áttetsző akasztó alkalmatosságot. Az eszköz közepén található a PIR szenzor, oldalán a microUSB töltő csatlakozó és a bekapcsoló gomb, három állással, ON, Auto, OFF.

Tulajdonságok:

Modell név: VN001C
Teljesítmény: 0,8W
Üzemhőmérséklet: -20-+40 °C
Led élettartam: 20000 óra
Lumen: 50lm
Akkumulátor: 600 mAh

Egy töltéssel folyamatosan 5 órát világít, mozgásérzékelős módban napi 8 felkapcsolás esetén 2 hónapig képes működni.
Színhőmérséklet: 3000K (Warm light) 6000K (White light) (Ez típusfüggő, szóval erre figyelni kell vásárláskor)
Érzékelési távolság: 5 méteren belül (jobbra előre), 3 méteren belül (oldalsó irányban)
Érzékelési szög: 120 fokkal elölről
Méret: 84*84*34mm
Súly: 83g
Töltő kábel hossz: 26,5 cm

Beüzemelés

Mint oly sok hasonló készülék esetében, e mellé sem jár töltő, így ezt vagy a mobiltelefonunk töltőjével, vagy külön vásárolt töltővel tudjuk pótolni. Feltöltés után működésre kész is az eszköz. A hátoldalán található öntapadó karika segítségével tudjuk felragasztani a kiválasztott helyre, vagy a hozzá kapott akasztófül felületére.

Használat

Kifejezetten egyszerű, a töltést követően elhelyezzük a helyére, bekapcsoljuk az auto funkciót. Ilyenkor a mozgásérzékelője segítségével aktivitás esetén kapcsol be, ha nem érzékel mozgást, 15 másodperc után kikapcsol. Ha olyan tevékenység megvilágítására használjuk, ahol folyamatosan fényére van szükségünk, akkor pedig az ON állásba kapcsolva ég, amíg ki nem kapcsoljuk.

Összegzés

Esztétikusan megtervezett, szépen, és igényesen összeszerelt kis eszközt kapunk, egyszerű, mégis hasznos. Arra érdemes figyelni, hogy ha merül az akkumulátor, akkor a szenzor hatótáv csökken.

Ami tetszik

Kellően erős fénye van, esztétikus kialakítás, kis méret.

Ami nem tetszik

Az akkumulátor merülését jelezhetné egy kis led. Nem találom szerencsésnek, hogy a mozgás szenzor hatótáv csökken merüléskor. Így néha összejöhet, hogy éjszaka hiába hadonászhatunk a kis lámpánknak. De ha erre felkészülve használjuk, esetleg kitapasztaljuk a „merülési” távokat, időben fogjuk tudni a töltőre rakni, így ez megszokás kérdése is lehet.

Hol kapható

Sajnos már nem kapható, de ez nagyon hasonló:

GearBest

Sokféle mozgásérzékelős lámpa kapható:

GearBest

Banggood

Lájkold a blog facebook oldalát, ahol további akciókat és érdekességeket találsz!

Csatlakozz facebook csoportunkhoz is!

Kattints a hozzászóláshoz!

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Most Popular

Elejére