Tesztek

DIY cserélhető előlapos okosóra – Fobase Watch 6 Pro – Teszt

Építs magad okosórát! Kicsit erős ez a cím, de bármilyen meglepő, ez van az órára írva. Azért túlzásokba ne essünk, nem nekünk kell hozzá írni a programot! Nézzük meg, miért hívják így és hogy mit tud ez az okosóra!

Doboz

A fehér doboz már sejteti, hogy DIY óráról van szó. Rejti a használati útmutatót, egy mágneses töltőt az órát és 3 különböző cserélhető óra fedlapot.

Dizájn

Az óra nem kicsi 1.3 colos LCD kijelzővel szerelt. Három féle fém fedlap jár gyárilag az órához. Egy fekete, egy kék és egy szürke. Igazából a DIY, vagyis a csináld magad itt bújik elő. A cserélhető fedlapról. Persze az egész egy műanyag és fémtestet kapott gumírozott szíjjal.

Használat

Tartozik hozzá egy alkalmazás, amit QR-kóddal tudunk leolvasni. Itt megkapjuk a szokásos értesítés beállításokat, megnézhetünk a vérnyomás, véroxigén és pulzus számokat. Beállíthatjuk, hogy melyik alkalmazás küldjön értesítést és hogy melyik nem. Három darab watch face-t kapunk. Sajnos letölteni nem lehet többet. Jobb oldalon találunk egy ki-be kapcsoló gombot és ez ugrik vissza egyet a menüből is. Természetesen érintőképernyős, így lépkedhetünk a menükben. Beállításokból elég szerény. Mindössze a fényerőt, időzítő és a stílust tudjuk alakítani.

Kijelző

1,3” bár nem ips panel, de meglepően szépek a színek és a fényerő is elég kellemes. Mutatja a szokásos információkat, idő, pulzus szám, akksi szint és a megtett lépések. A kijelző körül lévő keretet cserélhetjük, a dobozban mellékelve találjuk.

Tulajdonságok, extrák

Az óra alján találjuk a mágneses töltő helyét és a gyanúsan nagy szenzort. Ugyanis nem csak pulzust tud mérni, hanem véroxigén szintet és vérnyomást is. Mennyire pontos azt sajnos nem tudtuk megmérni. De az okosórák többsége csak körülbelüli érték mérésére szolgál és nem orvostechnikai eszköz.

Akkumulátor

280mAh akksi egész jónak tűnik, ugyanis normál használat mellett 7-10 napig is bírja. Készenlétben pedig 30 nap. Ezek az értékek persze a fényerőtől és használattól is függnek.

Összegzés

Érdekes újdonságot kapunk az okosórákkal telített piacon. Az alap funkciók mellett igazán egyedi, hogy véroxigén szintet és vérnyomást is tud mérni. A cserélhető előlap pedig sokakban a régi mobilok előlap cseréjének nosztalgia érzetét keltheti. Van aki imádta, van aki teljesen felesleg funkciónak tartotta. Aki szereti a nagyméretű órákat és megelégszik egy szerényebb tudású eszközzel, annak jó választás lehet a cserélhető lünettával ellátott óra. A mágneses töltő jó ötlet, hogy végre nem kell kihámozni egy kis szilikon ajtót. Vízállóságot is kapott, ugyan a gyártó nem tér ki rá, hogy milyen tanúsítvánnyal, de a fröccsenő vizet bírni fogja.

Pro

  • Cserélhető előlap
  • Jó kijelző
  • Mágneses töltő
  • Vérnyomás mérő
  • Véroxigén szint mérő
  • Vízálló

Kontra

  • Kevés okosság
  • Kevés watchface

Hol kapható

DYI Smart Watch – AliExpress

Lájkold Facebook oldalunkat, ahol további akciókat és érdekességeket találsz!

Csatlakozz Facebook csoportunkhoz is!

Kattints a hozzászóláshoz!

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Most Popular

Elejére