Tesztek

Joyor G1 elektromos roller – Teszt

Korábban már teszteltünk egy Joyor rollert, ami az X5S névre hallgat. Ez a modell is hasonló, de azért bőven akadnak különbségek. Ahogy telik az idő, egyre több roller gyártó cég készít már egészen jó rollert. Ezzel talán nehezítve a dolgunkat, hogy még nehezebb legyen eldönteni, melyik roller a számunkra a legmegfelelőbb.

Dizájn

Alaposabban szemügyre véve feltűnnek a változások az X5S-hez képest. Az apróbb piros színű elemek a rolleren, a tömörgumi és a lengéscsillapítók. Persze lámpát se hagyjuk ki, ugyanis abból is kapunk bőven.

Használat

Joyor rollerek a kényelmes használatról és nem a nagyon erős motor teljesítményről híresek. Ez most megváltozott, a gyártó szerint 500 Wattos a motor, de ezúttal ez valósan 500 Watt. Meglepően erős, meg tud rántani elég rendesen! Joyor rollereknél még nem tapasztaltam ilyet. De menjünk is tovább. Szerencsére elől-hátul tömör gumit kapott, ami egy kicsit ugyan keménnyé teszi, de erre van a kettő darab lengéscsillapító. Így nem kell a defekt miatt aggódni. A kerekek 8,5 colosak. Talán elférhetett volna egy 10 colos is, de akkor az a teljesítmény rovására ment volna. Beszéljünk egy kicsit a fékrendszerről, ugyanis abból is vannak verziók. Elől egy tárcsafék hátul egy dobfék és egy motorfék segít, hogy biztonságosan meg tudjunk állni. Ezek remekül működtek, nem volt gond velük. Sebességre sem lesz panasz, mert 38km/h a végsebessége. Ez szerintem teljesen korrekt. Sebességfokozatra pedig a szokásos három féléből választhatunk. 15, 25 és maximum sebesség. A beállításokban megtaláljuk a tempomat és a zero start funkciót is. Hab a tortán, hogy egy USB portot is találunk a kijelző alatt. Minden rollerbe alap kiegészítő lehetne.

Akkumulátor, hatótáv

48 Voltos 13Ahás Li-Ion akkumulátort fért a fellépőbe. Sajnos több információt nem kaptunk, hogy milyen minőségűek a cellák, de gyanítom, hogy a minőségibb kínai cellákkal szerelt. Nem volt panasz a hatótávra sem. Flórián térről Szentendre oda-vissza kihozható, ha nem teljes gázzal megyünk. Én sokszor mentem teljesgázzal és többször álltam meg-indultam el, így az utolsó 3-4km-nél lemerültem. Töltési idő  6-7 óra, ez átlagos időnek mondható. A nagy akksi nagyobb súllyal is jár, 19,4kg a roller, amit már nem fogunk cipelni, de nem a legnehezebb roller a piacon.

Kerék, rugózás

8,5” tömörgumival ellátott roller elég jónak mondható. Én örülök, hogy a defekttől nem kell félni, mert szerintem annál rosszabb nem is történhet, ha nagyon messze vagyunk a rollerrel. Elől hátul dupla rugózás került a rollerbe, ami hátul jól teszi a dolgát, de elől mondjuk úgy, hogy megfelelő. Könnyen felkoppan és csattog, de legalább van és használható.

Kijelző

Szokásos univerzális kijelzőt pakolta be a Joyor, szép háttérvilágítással ami napfényben is kiválóan látszik. A kijelző oldalán egy USB port található, így tölthetjük a mobilunkat is akár. Amikor a roller kikapcsol, vagy kikapcsoljuk, törlődik a megtett km, de az összesen megtett km, ami a rollerben a vásárlás óta megvan, az szerencsére megmarad!

 

Összegzés

Az eddigi legjobb Joyor roller, amit próbáltam! Ezt szívesen ajánlom azoknak, akiknek tetszenek a roller adottságai. De azért a súlyát érdemes figyelembe venni, mert nem könnyű! Hatótáv és sebesség szempontjából is kiváló járgány. Sajnos a töltő csatlakozónál lévő gumivédő, sokszor kiugrik. Érdemes leragasztani vagy valami más megoldást találni rá. A kormány pedig elég hamar elkezdett lötyögni. Ezzel együtt lehet élni, nincs probléma belőle, csak zavaró lehet. De azt ne felejtsük el, hogy minden roller, ami összecsukható valahol, ott bizony előbb utóbb előjön a kotyogás.

 

Pro

  • Jó hatótáv
  • Tömörgumi
  • Jó sebesség
  • Kiváló lámpák
  • Összecsukható

 

Kontra

  • Nehéz
  • Első rugózás lehetne jobb

Teszt video: Joyor G1 elektromos roller

A rollert az UrbanPandas-tól kaptuk tesztelésre, köszönjük!

 

Aktuális kuponért írj a Facebook oldalunkra!

Ha vásárolnál, kérlek a linkünkön keresztül tedd, ezzel támogatod az ilyen tesztet készítését! Köszönjük!

Lájkold a Facebook oldalunkat, ahol további akciókat és érdekességeket találsz!

Csatlakozz Facebook csoportunkhoz is!

Az Elektromos rollerek és járgányok csoportját itt találod!

További Elektromos roller tesztek.

 

Kattints a hozzászóláshoz!

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Most Popular

Elejére