Egyéb

De mi történt a Gearbesttel??? – Vélemény

Mivel sokan érdeklődtetek, mi történik a Gearbestel, Ti is egyre több problémát tapasztaltatok, mi sem ajánlottuk őket, így röviden leírom, hogy mi mit láttunk.
A Gearbest egy dinamikusan fejlődő cég volt ami a semmiből robbant be kb. 5 éve. Fő konkurenciának a Banggoodot tartották, az árazáskor is folyamatosan pár dollárral alájuk lőttek. A terjeszkedésükbe rengeteg pénzt öltek. Fő eszközük az volt, hogy rengeteg mintaterméket küldtek ki a legnagyobb teszt, reklám és szórakoztató oldalaknak és jutalék rendszert üzemeltettek.
Elkezdték felépíteni az európai raktárakat is. (bár rengeteget változtatták az elnevezéseket, látszódott, hogy össze vissza hozzák a döntéseket)
Bevezették az “Áfa és Vám mentes” szállítást is, ami úgy működött, hogy először európai raktárba hozták a terméket, majd már EU-n belülről még egyszer feladták, akkor már a megrendelő címére. Ez a módszer különösen népszerűvé tette őket, főleg a nagyobb értékű megrendelések esetén. Sok oldal hozzájuk hasonlóan bevezette ezt a módszert.
A garanciális dolgokat is rendbe intézték, bár kicsit küzdelmesebb volt, mint a Banggood, de én is sokszor kaptam vissza pénzt.
Eddig sikersztori volt. Aztán a növekedés már nem volt egészséges, láthatóan kezdett megborulni a cég.
Két éve volt egy Brand váltás is, a fekete logó sárga feketére cserélődött.
De voltak jelek, hogy nincs minden rendben.
A partnerekkel kapcsolatot tartók folyamatosan mondtak fel, a weboldalt fejlesztő csapat is egyszerre hagyta ott őket. Az oldalak fejlesztése lelassult. A jutalékokat folyamatosan csökkentették.
A fejlesztések és a marketing nem állt le, de már érezhetően akadozott a gépezet. Agresszívan küldözgették az 5-10 dolláros minta termékeket már a legkisebb oldalaknak, influencereknek is, ezáltal nagyságrendekkel növelve a partnereik számát. Ezzel a sok partnerrel persze azt okozták, hogy a nagy és régi partnereik kezdtek elfordulni tőlük. Már nem érte meg őket reklámozni, hiszen az eladások túl sok felé oszlottak szét. Egy tartalmas cikk megírása minimum 5-8 óra munka, ennek a töredéke sem térült meg. A cikkek színvonala folyamatosan csökkent, a végén már csak a reklámoldalak semmitmondó cikkei maradtak.
Szintén volt egy próbálkozásuk, hogy saját márkát hozzanak létre, pl. az Alfawise-t, ami más gyártók termékei voltak felcimkézve. Beengedték a piacterükre külső eladók termékeit, akikért viszont semmilyen felelősséget nem vállaltak. Úgy, hogy halandó nem is tudta, hogy már nem is a Gearbestről vásárol. Az európai raktáraik pedig szépen kiürültek.
Volt még egy gyenge próbálkozásuk, hogy cikkeket rendeltek meg, de ekkor már a legtöbb partnerük elfordult tőlük. Az eladások rohamosan csökkentek, így mi is láttuk, hogy már Ti sem szerettek ott vásárolni, így tavaly ősszel abbahagytuk az ajánlásukat. Kár érte, mert egy időben nagyszerű oldal volt.
Nem tudni, hogy meddig él még az oldal, vásárolni kizárólag a Paypallal érdemes, ami fél év védelmet ad.

 

Lájkold a Facebook oldalunkat, ahol további akciókat és érdekességeket találsz!

Csatlakozz Facebook csoportunkhoz is!

Kattints a hozzászóláshoz!

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Most Popular

Elejére