Tesztek

Kékfogú okos fogkefe  – Xiaomi Oclean X Pro Elite – Teszt

Manapság már mindenből kapható okoskütyü, amivel nyomon tudjuk követni az aktivitásunkat. Igaz ez a fogkefékre is, melynél a szonikus verzióból már kapható okos verzió.
A szonikus fogkefék jóval magasabbrezgésszámmal dolgoznak, mint a hagyományos elektromos fogkefék, ezáltal hatékonyabban tisztítanak. Ezt az elején szokni kell, mert erősen bizsergető rézés. De pár nap alatt meg lehet szokni. Az elnevezés azért ilyen hosszú, mert létezik egy Ocean X és egy Ocean X Pro verziója is. Nálunk pedig a legjobb modell, az Ocean X Pro Elite járt. Nézzük, mit tud az Oclean elektromos fogkeféje!

A doboz

A doboz egyszerű, letisztul megjelenésű, az elején a fogkefe képével, hátul pedig a főbb funkciók jelzésével és a specifikációval. Ezt a fogkefét nem a csilli-villi dobozával fogják eladni, hanem a tudásával.

 

A dobozban az elektoromos fogkefe, a vezeték nélküli töltő, egy öntapadós és mágneses fali tartó és a leírása található. Az útmutató 9 nyelvű, köztük az angol, német francia, orosz, kínai. A magyar nincs köztük, de az angol jól megfogalmazott, egyszerű és érthető.

 

Angol nyelvű lerírása

 

   

Kinézet

A készülék matt, kisség érdes, szürke színű burkolatot kapott. Végre nem a fényes csúszós műanyagot, mely vizes kézzel alig megfogható meg. Nincs gumírozás sem, de nem is kell. A színes kijelzője elég nagy, minden jól leolvasható róla, az érintéseket jól érzékeli, csak hosszú mozdulatokkal kell használni. A feliratok, ábrák egyértelműek. Egyetlen gombot találunk, ezekkel tudjuk ki és bekapcsolni, valamint belépni a menübe és elfogadtatni a beállításokat.

Müködés

Bekapcsolni a kijelző alatt található gomb rövid megnyomásával lehet. De ha felemeljük a készüléket, és víszszintbe fordítjuk, magától is bekapcsol. Remek funkció!

Az érintés érzékeny kijelzőn az ujjunkat fel le húzva lehet lépkedni a menüben, ahol beállíthatóak a legfontosabb funkciók.

Bekapcsolva mutatja az üzemmódot, intenzitás erősségét és az akkumulátor töltöttségét is.

A menübe belépni és menüpontok között lépkedni az ujj fel le húzásával lehet.  

Az első menüpont a mód, ahol ki tudjuk választani a tisztítást, érzékeny módot, masszázst és fehérítést. Mivel ez egy fogkefe és nem egy űrhajó, ezek a módok mindössze az intenzitást és a vibrálást állítják, nem tudom mennyire hatásosak. Én mindig az alap tisztítás funkciókat használom. Érzékenyebbeknek az érzékeny mód lehet még hasznos.

A következő funkció az intenzitás állítása, melynél harminckét érték között válogathatunk. Az azt követő lehetőség a fogmosás időtartama, mely 2, 2.5 és 3 három perc között álltható. Minden esetben fél percenként jelzi a váltást.

Ha nem választunk semmit, akkor a fogkefe 25 másodperc alatt kikapcsol.

20% töltöttség alatt figyelmeztet, ekkor érdemes töltőre rakni.

Használat

Használata egyértelmű, a kijelzőn minden fontos információ elérhető.A fogmosás megállitható és újra elindítható anélkül, hogy nullázná az időzítőt. A fogmosás végén megmutatja, hogy szerinte a fogsor mely területét nem mostuk meg elég alaposan, ekkor újra indítható a fogmosás. Mindezt a benne található 6 tengelyes goroszkóp segítségével érzékeli.

Alapesetben 2 perces időzítőre van állítva, mely fél percenként jelez a váltáshoz. A jelzés diszkrét, én nem is szoktam figyelni, mivel alul felül kívül, belül és középen is alaposan megmosva az nálam 6 ciklust jelenet és nem feltétlen 30 másodpercenként váltok.

Kaphatóak hozzá pótfejek, érdemes eleve azzal rendelni. Mivel be szoktam tankolni belőlük és nem feltétlen fogy el, amikor meghal a fogkefém, mindig használom a következő fogkefével is. Erre és az utángyártott fejekre a gyártók is gondolnak, így mindegyik fogkefének más a tengelye. Ezt úgy szoktam megoldani, hogy ahol nagyobb a lyuk, ott celluxxal körbe tekerem a tengelyt, hogy beleszoruljon a fogkefe. Ez nem az igazi, mivel néha kilazul. A másik eset, amikor a fejben lévő lyuk kissebb, mint a tengely vasagsága. Ekkor gázgyújtóval felforrósítom a rudat és rányomom a fejet. Ez mindig működik, csak néha nehéz leszedni 🙂

IPX7 a vízállósága, így bátran le lehet öblíteni.

A falra szerelhető tartó jó öltet, csak alaposan le kell rázni a fejet, hogy ne csurogjon le róla a víz öblítés után.

Maga a fogmosás hasonlóan jó, mint a korábbi szonikus fogkeféimnél, itt a konfigurálhatóság adja az extrákat. Így esetleg, akinek korábban a szonikus fogkefe túl erős volt, érzékeny módban, kis intenzitásra állítva jó eséllyel ezzel fog tudni fogat mosni.

Töltés és üzemidő

A fogkefét egy vezeték nélküli töltőn keresztül tudjuk tölteni. A kijelzőn mutatja a töltöttség állapotát. Amikor feltöltött, le lehet venni a töltőről. A kézikönyv nem ajánlja a folyamatos töltőn tartást. 3-4 óra alatt tölt fel teljesen, de mivel éjszakára szoktam rajta hagyni, ez nálam nem fontos szempont.

Üzemideje a dokumentáció szerint napi kétszeri két perc használattal a legerősebb intenzitáson 20 nap, a leggyengébb intenzitáson 40.

Mivel én hosszabban szoktam fogat mosni, így kb. két hetente töltöm.

Az alkalmazás

Az alkalmazás letölthető a Play áruházból Oclean néven. Sajnos az értékelései nem túl jók, sokan panaszkodnak a szinkrinizáció leállására. A kapcsolódás nehezen ment, de végül sikerült. Több telefont is próbáltam. Reméljük ez idővel javul.

Az alkalmazásban beállíthatjuk a korábban a fogkefe kijelzőn is elérhető beállításokat, illetve tudjuk monitorozni a fogmosásunkat. Ez felnőtteknek nem feltétlen jelent hozzáadott értéket, de gyerekeknél kimondottan hasnos lehet. Pontokat gyűjtve lehet őket motiválni. 

Ami tetszett

  • Vezeték nélküli töltés
  • Matt, érdesített, csúszásmentes készülékház
  • mágneses fali tartó
  • hosszú üzemidő

Ami nem tetszett

  • Az alkalmazás használata

Hol kapható

Az Oclean oldalán a “OC8” kuponnal  64.39 dollárért tudjátok megvenni:

Oclean X Pro Elite Smart Electric Toothbrush

Ha vásárolnál, kérlek a linkünkön keresztül tedd, ezzel is támogatod a munkánkat! Köszönjük!

Lájkold Facebook oldalunkat, ahol további akciókat és érdekességeket találsz!

Csatlakozz Facebook csoportunkhoz is!

Kattints a hozzászóláshoz!

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Most Popular

Elejére