Tesztek

USB-ről tölthető 18650-es Ultrafire Li-Ion akkumulátor – Teszt

A lámpákban a leggyakoribb áramforrás a 18650-es akkumulátor. Mivel kevés lámpát szerelnek töltőcsatlakozóval, így ha lemerül az akkumulátor, akkor csak külön akkumulátor töltővel tudjuk feltölteni. De nem mindig van nálunk töltő és néha lehetőségünk sincs hálózatról tölteni eszközeinket. Erre nyújt megoldást a beépített microUSB csatlakozóval ellátott 18650-es akkumulátor, mely akár laptopról vagy külső akkumulátorról is tölthető. Kevés gyártó gyárt ilyet, az egyikük a Ultrafire, amely az egyik legismertebb és legnépszerűbb akkumulátor márka. Sajnos emiatt gyakran hamisítják így nem mindegy honnét rendelünk! Én a GearBest-ről rendeltem meg a z Ultrafire microUSB csatlakozóval ellátott 18650-es akkumulátorát.

Csomagolás

A csomagolás tetszetős, akkumulátoroknál ritka bliszteres kiszerelésben érkezett. Az Ultrafire logó és a műszaki paraméterek voltak feltüntetve a csomagoláson, így volt mihez viszonyítani.

ultrafire-18650-3400mah-3_4ah-li-ion-liion-aksi-akkumulator-microusb-02.jpg

Kinézet

Az akkumulátor pozitív sarka enyhén dudorodik ki. Alatta található a microUSB csatlakozó, melyen keresztül lehet tölteni. Mivel a microUSB csatlakozó helyet igényel, a gyártó választhatott, hogy vagy a megszokott méretet gyártja és kisebb lesz az akkumulátor kapacitása, vagy az aksi lesz nagyobb. Mivel a lámpákba a hosszúság kevésbé számít, valószínűleg ezért döntött inkább a nagyobb hossz mellett. Így lett 69mm a megszokott 65mm helyett, átmerője pedig maradt a szabványos 18mm. (Az akkumulátorok számozása egyben a méretet is jelöl, a 18650-es akkumulátorok 18mm átmérőjűek és 65.0mm hosszúak) Súlya 48g.ultrafire-18650-3400mah-3_4ah-li-ion-liion-aksi-akkumulator-microusb-01b.jpgHasználat

Az akkumulátor a microUSB csatlakozón keresztül egy amperrel tölthető, így kb. 3 óra alatt lehet egy teljesen lekerült aksit feltölteni. Lehetőség van normál Li-ion töltővel is tölteni, így könnyen ki tudtam mérni.
Az Opus BT3100-as Li-Ion töltő tesztelő funkciójával 3100mAh-at mértem, ami teljesen jó értek egy 3400mAh névleges teljesítményű akkumulátornak. Ezzel a kapacitással a 18650-es akkumulátorok felső mezőnyébe tartozik. Rendelkezik fordított polaritás elleni védelemmel és túlmerítés elleni védelemmel. A gyártó 500 töltési ciklust ígér.

ultrafire-18650-3400mah-3_4ah-li-ion-liion-aksi-akkumulator-microusb-opus-bt3100-01.jpg

Ami tetszett

– Jó minőség
– Nagy kapacitás
– MicroUSB csatlakozás

Ami nem tetszett

– Meglehetősen drága

Hol kapható

Az Ultrafire 18650-es microUSB-ről tölthető akkumulátorát a GearBesten vásároltam 9 dollárért.

Olvasd el a nagy 18650-es Li-Ion akkumulátor tesztet is!

Így vernek át a hamis akkumulátorokkal!

Lájkold a blog facebook oldalát, ahol további akciókat és érdekességeket találsz!

Csatlakozz facebook csoportunkhoz is!

2 hozzászólás

 1. MIx

  2017-12-21 at 20:03

  2 db-ot vásároltam, a GB-n, kipróbáltam, szuper jó!
  Kb 3,4V feszültséggel érkezett, 2-3 óra alatt feltöltöttem egy telefon töltőjéről, töltés alatt egy pici piros LED világított a +pólusnál. A +pólusnál kicsit erősebben melegedett, de semmi veszély. Az akku teste töltés közben erősen langyos volt.
  Amikor feltöltődött, piros helyett zöld LED világított. 4,21 V feszültséget mértem. Az akku teljesen hideg volt, tehát a töltő lekapcsolódott.
  Nagyon jó a megoldás olyannak, akinek csak egy lámpája van, s nem éri meg töltőt venni, telefontöltő (laptop, Pc…) pedig mindenütt van.
  Én ajándékba adok a rokonságban 1-1 Konvoy S2+ -t, s ahhoz tökéletes megoldás. A lámpában jól elfér, a kicsit hosszabb mérete ellenére is.
  Örülök, hogy ez a cikk felhívta a figyelmemet erre a lehetőségre!
  Köszönöm!

 2. Kinai cuccok blog

  2017-12-21 at 20:05

  @MIx: Örülök hogy hasznos volt a cikk! 🙂

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Most Popular

Elejére