Tesztek

Gyerekjáték felnőtteknek is – Baofeng BF-T3 walkie-talkie – Teszt

baofeng-bf-t3-01

A kínai gyártó legkisebb és legolcsóbb, gyermekjátéknak szánt walki-talkie-ja járt nálunk, nézzük mire is jutottunk vele.

Kinézet, csomagolás

Átlátszó műanyag csomagolással érkezett, benne narancssárga papírral, az egyébként 5 féle színben kapható rádió. Nálunk a fekete színű járt, egy csomagban rögtön párban kapjuk a kis tenyérben is bőven elférő eszközt. Mellette az összehajtogatott felhasználói utasítás.

Baofeng BF-T3

Ezért az összegért nem vártam valami nagy prémium érzetet, így nem is csalódtam. Olcsó gagyi hatású műanyag házat kapunk, nem túl igényes gumi gombokkal. Az egy hüvelykes LCD kijelző megfelelő méretű, háttér világítást is kapott. Hátul egy  övcsipesz található, ezzel biztosan tudjuk hurcolni is. 

Üzembe helyezés, használat

Az elemek behelyezése után (ami nem tartozék), már használatba is vehetjük az apró rádiókat. 4 db AAA méretű elemre lesz majd szükségünk készülékenként. Hosszabb távon célszerű NiMH akkumulátorokat használni, de ha nem használjuk sűrűn, az alkáli elemek is megteszik.

baofeng-bf-t3-battery-slot

A kezeléshez kilenc gombot találunk az előlapon elhelyezve, a beszéd gomb nem a legjobb helyre került szerintem. Ez a legnagyobb gomb (TALK) és középre került, a bekapcsológomb a jobb szélső oldalon van, a zseblámpa funkciót a készülék bal oldalán tudjuk elérni. A menügomb a bekapcsoló gomb alatt, a nyilak középen. Van még egy dedikált gomb a csatorna váltásához. 

A készülék beállítása egyszerű, és a mellékelt kézikönyv elégséges mindenki számára. 10 féle híváshang állítható be, ez bőven több a kelleténél, mindenki meg tudja majd találni a neki tetszőt. Ha az akkumulátor lemerül, hallható figyelmeztető jelzést kapunk, hogy fel kell tölteni (vagy az elemet kicserélni)

A walkie-talkiet a 12-22 csatornákon keresztül engedély nélkül használhatjuk. Ezek  250 Hz-el emelkednek minden ugráskor. Az átviteli teljesítménye 0,5 W / 1W.  A teljesítmény a választott csatornától függ. Nyilván a nagyobb átviteli teljesítmény nagyobb hatótávolságot garantál. Azonban ez az akkumulátor jobban használja, az üzemidőnk kisebb lesz. A nagyobb teljesítményhez használjuk az 1–6 és a 15–22-es csatornákat. 

Hatótávolság

Nem vártam igazán nagy  hatótávolságot ettől a walkie talkie-tól, a ráírt 3 km, nyilván nem igaz, ennek körülbelül a fele a valós adat, de tekintve, hogy ez egy játék nem is olyan rossz. Városi környezetben kb. 1 km a hatótáv.

Összegzés

Az az ár, amelyért megkapjuk a BF-T3-mat, bőven kicsi ahhoz, hogy megkapja az ajánlott plecsnit. Akár gyerekeknek vesszük, akár magunknak, kellemes perceket szerez mindenkinek a kis kütyü.

Ami tetszett

  • könnyű beüzemelés és használat
  • aránylag jó hangminőség
  • ultra olcsó

Ami nem tetszett

  • olcsó anyaghasználat
  • gombok elhelyezkedése

Specifikációk

  • Súlya: 80 g (elemek nélkül)
  • Mérete: 5,50 x 2,50 x 14,50 cm

Műszaki adatok

  • Kommunikációs tartomány: 1 – 3km
  • Frekvencia tartomány: 462 – 467MHz
  • Csatornák száma: 8
  • Adatvédelmi kódok: 38
  • Teljesítmény: 0,5W
  • Tápellátás: 4db AAA elemek (nem tartozék)

Hol kapható

Áfa és Vám mentes szállítási móddal a GearBest vagy Banggood oldaláról érdemes megrendelni:

GearBest

Banggood

AliExpress

Ebay

Lájkold a Facebook oldalunkat, ahol további akciókat és érdekességeket találsz!

Csatlakozz Facebook csoportunkhozis!

1 Hozzászólás

1 Hozzászólás

  1. mr.perfect

    2019-03-27 at 10:13

    mivel ezek nyilvános csatornák, meg lehetett volna jegyezni, hogy ha más is ugyanitt hallgatózik akkor mindent hall amit beszélünk..

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Most Popular

Elejére