Tesztek

Ha nem kell zászlóshajó – Cubot P20 telefon teszt

cubot_p20_box2

Néha joggal érezhetjük, hogy a gyártók “ránk erőltetik” azokat a funkciókat a telefonokban, amiket nem vagy nem biztos, hogy használnánk. De mit tegyünk, ha nekünk tényleg számít az ár és nem kell a fullos flagship 500-600 dollárért?

A mostani alany pontosan egy jó alternatíva, ha csak telefonálni és mini irodaként használjuk a készüléket. Nézzük az érveket!

Kinézet, csomagolás

A dobozt kibontva kapunk a készüléken kívül egy töltő adaptert kábellel, és egy szilikon tokot. A telefon hátlapja ránézésre üvegnek tűnik, valójában a tipikus ujjlenyomat mágnes fényes műanyag. A dupla kamera között helyezkedik el a vaku, az ujjlenyomat olvasó is a hátulján kapott helyet. Teljesen kényelmes helyen. A 6,18″-es képernyő felül notch-csal tagolt körben 2 mm-es káva, kivéve alul, az egy kissé nagyra sikeredett. Felül a 3,5-ös jack aljzat, alul a micro USB aljzat és két oldalt a hangszórórács helyezkedik el (bár csak a jobb oldali mögött van hangszóró). Nincsenek nagy kezeim, így nekem az ekkora telefon (156.3 x 75.3 x 8.5mm) már bőven nem kényelmes egykezes használatkor, viszont tartalomfogyasztáskor nagyon jó. 

cubot_p20_box1

Kijelző

A 6,18″-es FHD+ IPS kijelző 2246 x 1080p felbontást tud 19:9-es képaránnyal, 403ppi-vel. Nem annyira élénkek és mélyek a színek, mint egy OLED kijelzőnél és nagyon mély feketéket sem kell elvárnunk, de teljesen jó a nagy képernyőn emailezni, netezni.

cubot-p20-kepernyo

Kamera

Ez talán a gyenge pont. A 20MP + 2MP, f/2.0 hátsó kamera erősen közepes, már-már jellegtelen képeket készít, kevés fénynél kimondottan zajosak a készített fotók. A 13 MP-es első kameránál hasonló a helyzet, de ne felejtsük el egy 150 dolláros telefonról beszélünk! Az extrák között tudja a FaceBeauty, Blur, Mono, Panorama, PRO, HDR módokat, mintákat a galériában találtok (kattintásra külön képen nyílik meg, jobb klikkel menthető teljes méretben). Az utolsó két kép Huawei P20 Pro-val készült összehasonlításképpen.

Hardver, OS

A telefon az Android 8.0 rendszerével érkezik, amely 8.1-re frissíthető. A gyártó ígérete szerint elérhető lesz a 9.0 is, de ezt kevéssé hiszem el, amennyiben tényleg így lesz még egy jó pont a Cubot-nak. A lelke egy MediaTek MT6750T 64-bites nyolc magos processzor 1.5GHz-es működéssel. A grafikáért az ARM Mali T860 MP2 felel. 4 GB ROM és 64 GB RAM található a készülékben, ezt maximum 128 GB micro SD-vel bővíthetjük, ilyenkor viszont le kell mondanunk a második sim kártyáról.

cubot-p20-sim

A rendszer közel 7 GB-ot foglal el, pontosan 6,8-at. Bluetoothból a 4.0-ás verziót, wifiből a 2,4 GHZ-est kapjuk, mellette GPS és A-GPS gondoskodik a helymeghatározásról. A szintetikus teszteken már kitűnik a telefon miért is olcsóbb. A Cubot P20 az Antutu teszten 56600 pontot szerzett, ez nem mondható kimagaslónak, de jóval több, mint a pár éve hasonló árkategóriában szereplő készülékeknél. Főleg az intenzívebb terheléseknél jön ki a telefon kisebb teljesítménye.

  cubot-p20-geekbench-1   cubot-p20-geekbench-2    

Akkumulátor

Elérkeztünk az egyik legjobb ponthoz, még mindig rácsodálkozom az akksi időre. Második, dolgozós telefonnak nagyon klassz, a heti egy töltés. Erről a 4,000 mAh –  egyébként nem kivehető -akkumulátor gondoskodik, amely 2A-es gyorstöltést is tud.

Ha olyan telefont szeretnénk, ami maximálisan hozza az átlagot és nem akarunk fullos 3D játékokat nyomatni rajta, viszont remek akkumulátoridőt szeretnénk ajánlom a megvételét. Bőven az én elvárásaim fölött teljesített a készülék.

Ami tetszett:

  • jó nagy kijelző
  • meglepő ár/teljesítmény
  • remek akkumulátor idő

Ami nem tetszett:

  • kamera
  • USB C hiánya

Hol kapható

Akciósan 150 dollár körüli áron kapható az alábbi oldalakon. A GearBestről Áfa és Vám mentesen rendelhető.

GearBest

AliExpress

Ebay

 

Lájkold a Facebook oldalunkat, ahol további akciókat és érdekességeket találsz!

Csatlakozz Facebook csoportunkhoz is!

Kattints a hozzászóláshoz!

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Most Popular

Elejére