Tesztek

FM Transzmitter, szivargyújtós rádiós átjátszó – Teszt

Az FM Transzmitter lényegében egy mini rádió adó melynek segítségével mp3/mp4 lejátszón vagy a telefonunkon szóló zenét az autórádióra tudjuk küldeni. Lehetőség van még memória kártyáról is lejátszani a zenéket. Használata egyszerű, keresünk egy szabad frekvenciát a rádión, ugyanazt a frekvenciát beállítjuk a transzmitteren is, majd elindítjuk a zenét. A rádió veszi az adást és mindenfajta átalakítás nélkül tudjuk az autó hangrendszerén hallgatni kedvenc zenéinket. Praktikus ha régi kazettás vagy CD-s rádiónk van a kocsiban, így nem kell vásárolni drága rádiót. A zenét két féle módon lehet az átjátszóra küldeni. Van egy szabványos jack bemenete mellyel a telefon vagy mp3/mp4 lejátszó fülhallgató kimenetét tudjuk összekötni az eszköz hang bemenetével. A másik lehetőség hogy az SD kártya bemenetébe egy memória kártyát teszünk més maga az eszköz játssza le nekünk a zenéket. Sok beállítás nincs rajta, lehet ismételni és össze vissza lejátszani. Kezeli a könyvtárakat is. Ha mp3/mp4 készülékről vagy a telefonunkról játsszuk le akkor pedig az lejátszó minden lehetőségét ki tudjuk használni.

A kapott távirányítóval az alap funkciókat tudjuk elérni: Frekvencia fel-le léptetés, hangerő vezérlés, zeneléptetés, EQ, stb. Én nem nagyon használtam mivel a telefonról vezéreltem minden zenét egyedül a számbillentyű jött jól mikor a frekvenciát kellett beállítani.
 
Mivel szivargyújtós eszköz, tápellátásáról az autó gondoskodik így soha nem fog lemerülni. A szivargyújtós csatlakozójú vége 90 fokig elhajlítható, így kényelmesen tudjuk kezelni.
A rádió adó erőssége elég kicsit, bár nem mértem de mindenképp autós felhasználásra tervezték.
A lejátszó anyagának a minősége elég gyenge, gyengék a felhasznált anyagok, néha sorjás, karcos az új darab is de jól működik. A hangminősége egyéni ízlés kérdése, hiper hangberendezéssel rendelkező vájtfülűek úgy sem ilyet vesznek, átlag felhasználásra pedig szerintem jó. Egyetlen hibájának azt találtam hogy ha túlságosan behajlítom a csatlakozóját akkor érintkezési hiba lép fel. Mindent összevetve bár nem túl jó minőségű, használható darab és a pár ezer forintos az árát tekintve mindenképp ajánlható!
Ami tetszett: Olcsó, egyszerű használat
 
Ami nem tetszett: kis kijelző, gyenge minőség, sok darab kontakt hibás
 

További FM transmitter tesztek.

Lájkold a blog facebook oldalát, ahol további akciókat és érdekességeket találsz!

3 hozzászólás

 1. zsibvasar

  2012-04-21 at 01:00

  Azt tudtad, hogy a legtöbb ilyen transzmitter monó. Csak a drágábbak között van sztereó.

 2. igloii

  2012-04-25 at 20:29

  Nekem botfülem van és amire kell, arra jó. Szerintem érdemes olyat venni, aminek USB bemenete (is) van, pendrive miatt, de telefon is tudtam rádugni így.

 3. Omlas01

  2016-03-22 at 10:06

  Szerintem nem kell vájtfülűnek leni hozzá, hogy átlagon aluli szemétnek titulálja az ember ezt a tranzmittert. Én az eddig ittál-ban vettem 4k-ért és megbántam, kidobott pénz.

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Most Popular

Elejére