Tesztek

Befőttes gumit, gumigyűrűt kilövő pisztoly, fapisztoly, játékpisztoly – Teszt

Gyerekkorában szinte minden fiú játszott pisztolyosat. Mindenből pisztolyt csináltunk, az ügyesebbek olyat ami lőni is tudott. Ennek egyik verziója volt a befőttes gumit lövő pisztoly, amivel célba is lehetett lőni. Ennek a régi emléknek felfrissítésére vásároltam két befőttes gumit kilövő pisztolyt. Egyikük Kínából származik, míg a másik magyar termék.

A kínai féle egy olcsó, fából és műanyagból készült darab. Csak formájában hasonlít pisztolyra, nem utánoz egyetlen ismert modellt sem. Méretében és kidolgozottságban a gyerekek a célközönség. A körvonalat durván kivágták, kicsit megégették, beleszerelték a mechanizmust és már ment is a zacskóba. Ebből kifolyólag kicsit igénytelenre sikerült az egész pisztoly. Az alapanyag is gyenge, rossz minőségű fa. A mechanizmusa a csillagos kivitel amire sok gumit rá lehet tárazni. Használat közben viszont akadozik, a műanyag alkatrészek kicsit darabosan mozognak, nehéz a csillagra feltenni a gumikat. A műanyag alkatrészek szerintem teljesen megölik a fából készült hangulatot, akkor már szebbre, jobbra és olcsóbbra meg lehet volna csinálni teljesen műanyagból.

Ami tetszett: olcsó

Ami nem tetszett: igénytelen kidolgozás, akadozó mechanizmus, egyfajta méret

A másik darabot a fapisztoly.hu-tól kaptam. Már elsőre egy mutatós szépen kidolgozott darab. Lézerrel, lapokból kivágott, gravírozott és összeszerelt pisztoly. Nincs benne ragasztás mégis a rögzítő stiftek szorosan összetartják a lapokat. Óvatosan szét is lehet szedni és akkor láthatóvá válik hogy a ravaszt szintén egy gumigyűrű húzza vissza a megfelelő pozícióba. Ötletes megoldás.

DE-Gumizva-550.jpg

A modell a Desert Eagle mintájára készült. Külön tetszett hogy a markolat két oldalán van egy fogást kényelmesebbé tévő platni.

Két méretben is kapható így a célközönség a fiatalok és a felnőttek egyaránt lehetnek.
A mechanizmusa teljesen fa és a léptetős megoldást alkalmazza. A 4 gumigyűrűt könnyen és gyorsan fel lehet tárazni és szépen, akadás mentesen el is lövi őket. 3-4 méterig pontosan lehet vele lőni. A működéséről a honlapon találhatóak videó is.

Ami tetszett: ötletes szerkezet, szép kidolgozás, élethű minta, magyar termék, kétféle méret, gyorsan tárazható

Ami nem tetszett: –

A kínai pisztoly 1-2 ezer forintért kapható

Az itthon készültet a fapisztoly.hu-tól kaptam és 4490 Forintért vásárolható meg.

Kattints a hozzászóláshoz!

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Most Popular

Elejére