Tesztek

Tollegér, ujjegér, kínai pen mouse – Teszt (alternatív beviteli eszközök)

Ahogy megszokhattuk, mindenre van megoldása a kínaiaknak, ez alól a tollegér sem kivétel. A korábban tesztelt Genius Pen Mouse alternatívája ez a készülék. Árban nem sokkal olcsóbb, főleg ha hivatalosan üzletbe vesszük.

A csomagban magát a tollegeret, a vevőegységet és egy asztali műanyag tartót kapunk. Filléres dolog de még is ad egy kis plusz érzést hogy erre is gondoltak. (ami ritkán jár át az olcsó kínai cuccoknál)

Telepítése hasonlóan egyszerű, csak rádugom a vevőt egy USB portra és pár perc után használhatom is.

Illetve használhatnám mert a legelső percben kiderül hogy valami hibádzik, a vevő csak pár centis távolságból érzékeli a tollat. Feltételezem nem típus vagy konstrukciós hibáról van szó, hanem csak ez a példány  hibás, de sajnos csak egy példányt sikerült szereznem. Túllépve ezen az “apróságon” elkezdtem használni a tollat.

Kialakítását tekintve különbözik a Geniustól. Máshol vannak a gombok, más a fogása és van néhány plusz funkció is. Egyedül abban hasonlítanak hogy led itt is a toll hegyénél található, illetve ugyanúgy 1 db AAA-s elemmel üzemel.

Kattintásra az elején alul található gomb szolgál mely elég könnyen megnyomható, még sem nyomódik le véletlenül magától. A dupla kattintás is könnyebb vele, összességében szerintem ez a megoldás jobb mint a Genius tollnak az asztalra rányomó kialakítása. Legalább is jobban kézre esik és könnyebb megszokni. A “bal egérgomb” felett található egy görgő mellyel scrollozni lehet, ez is természetesebb mint a Genius gombot lenyomom és mozgatom az egeret funkciója.

Az egér jobb gombját a toll oldalán található besüllyesztett gomb hivatott ellátni. Ezt elsőre szokni kellett, kicsit magasan helyezkedik el, de nem megoldás. A jobb egérgombot úgy is ritkán használjuk, így ez is rendben van. Található még a tollon egy kikapcsoló gomb, ez szintén nincs a Geniuson. Jól jön ha nem használjuk. Az energia gazdálkodása hasonlóan jó mint a másik tollnak, ha nem használjuk aktívan akkor visszavesz a led teljesítményéből, egy kis idő után pedig kikapcsol.

A két tollegeret összehasonlítva a Geniusnak minőségibb a kidolgozása, szépen átgondolt, jól használható termék. A kínai verzió annak ellenére hogy kicsit gyengébb kidolgozású és más kialakítású szintén elnyerte a tetszésemet. Könnyebben is megszokható ennek ellenére nehéz folyamatosan használni őket. A toll fogásához hasonlóan hasonlóan fárad el a kezünk is. Grafikai használatra viszont természetesebb a toll használata a finom mozgáshoz.

Ami tetszett: A toll fogása kényelmes, a kezelőgombok elhelyezése jó, funkciójuk átgondolt, kis asztali tartó

Ami nem tetszett: Valószínűleg hibás példányt fogtam ki ezért a vevő csak pár centis távolságból érzékel, az asztali tartó lehetne nehezebb hogy stabilan tartsa a tollat és könnyen ki lehessen venni belőle, a szállítótok hiánya


Hol kapható

A tollergér a Banggood-on 6000 forint körül kapható.

Elkészült az ujjegér tesztje is!

Kattints a hozzászóláshoz!

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Most Popular

Elejére