Tesztek

Roborock S50 – Ragyogó tisztaság – Teszt

Sorra jelennek meg az okosabbnál okosabb porszívók, de nem mindig éri meg az árkülönbözetet az új funkció. Az egyik legelterjedtebb és legkedveltebb porszívó a Xiaomi S50, ami egyre jobb áron érhető el és az alkatrészek ellátottsága is sokáig biztosított lesz. Nézzük mit tud!

Doboz

A szokásos barna védődobozban kapunk egy másik fehér színű dobozt, amiben sok minden érkezik. Két darab felmosó rongyot, egy darab vizes blokkot, két darab hepa filtert, egy dokkolót és két darab seprűt.

Dizájn

Szép csillogó fehér műanyag vázat kapott a porszívó, aminek az egyik fele felnyitható, így lehet kiüríteni a portartályt, itt tudjuk beállítani a wifit, illetve egy szürke kör dekorálja az egész porszívót.

Ennek is a tetején ott figyel a lézer pásztázó egysége, ami egy kicsit magasabb, de a kanapé alá így is befér. Nem spóroltak az anyag használattal, mindenhol érezni a minőségi alkatrészeket.

 

Használat

Itt kétféle módközül választhatunk, száraz vagy nedves, vagyis felmosás. Kézi vagy telefonos alkalmazás segítségével történő indítás. Kezdeném az egyszerűbbel, a felmosással. Felmosási képessége sajnos alulmarad az Alfawise v9s-hez képest. Nem is értem… Pont ettől a terméktől vártam volna sokkal többet. Alul vannak csepegtetők, amik eláztatják a felmosó rongyot, majd végig megy. Ennek az erőssége nem állítható. Viszont, ha rajta van a vizes blokk a porszívón, akkor már nem bírja megmászni a küszöböt, ugyanis nem tud annyira felemelkedni az eleje, mert hátul nagyon leérne. Ez szintén egy csalódás. Lehetne magasabb az egész porszívó, így nem lenne gond.

Száraz üzemmód, vagyis porszívózás-sepregetés. Ennek a modellnek csak egy darab seprűje van, szerintem célszerűbb lett volna minimum kettőt belerakni, hogy minden irányból beseperje a koszt, így kevesebbet kellene mászkálnia a robotnak. Előfordult, hogy nem szedett fel koszt a földről. Például, ha a szőnyeg szélénél por van és azt szeretnék porszívózni, akkor azt sajnos nem fogja felszedni. Inkább el akarja rejteni a szőnyeg alá. Ezt leszámítva, mindegy neki, hogy milyen magas a küszöb vagy a szőnyeg, átmegy mindenen és finoman. Nem vadul, mint az Alfawise. Olyan, mintha a szenzorok finomabbra lennének hangolva.

Takarítási módok közül itt is megtaláljuk a csendes, a balanszírozott, a turbó és a maximum fokozatot. Én többnyire a balancedet használtam, az is elég hangos, a többiről nem is beszélve. A Roborock s5 megkapott mindenféle szenzort, amit csak lehetett, 360 fokos lézer, közelség érzékelők és mélység érzékelő. Így teljesen biztonságosan közlekedhet, aár még kanapét is tisztíthatunk vele. Szívó ereje 2000pa ami meglepően erős.

Feltérképezi a lakásunk helyiségeit, és külön-külön helyiségeket is takaríthatunk vele. Indításra vagy telefonos alkalmazásból indítjuk, vagy pedig a masina tetején lévő gombbal.

Itt több gombot is kapunk, egy start -stop , egy menj a töltőre és egy spot takarítást, vagyis ha pl a konyhába kiborul a cukor és oda visszük a porszívót, akkor azt takarítja fel.

Amikor úgy érzi, hogy lemerül, akkor szépen a töltőre vonszolja magát, ami egy kicsit vicces néz ki. A szenzorok állapotát nyomon követhetjük, hogy mennyire koszosak, illetve a tartályt és a hepa szűrőt is.

 

 

 

Akkumulátor

Elég erős akkumulátort kapott, 5200mAh-ásat, ami azt jelenti, hogy akár két órán keresztül képes működni, ami fantasztikus. Tölteni pedig automatikusan rá teszi magát a dokkolóra, ha úgy érzi, hogy bajban van.

Összegzés

A Roborock s5 egy profi eszköz. Kiváló anyaghasználat jellemzi, ügyesen takarít, észreveszi az akadályokat, még a ruhaszárítón is képes volt átmenni. A küszöb és vastag szőnyeg sem akadály neki. Egyedül a hosszú, rongyos végződésű szőnyeget, amin kb 5cm hosszú szálak lógnak, azt nem szereti. Képes belebonyolódni, de egy idő után kiszedi magát a bajból.

Nálam valamit mindíg elkapott, legyen az egy usb kábel, egy töltőkábel és szépen vitte magával, hogy az kell neki. A tükör, ami egy picit betudja csapni a szenzorokat, de nem sokáig, ugyanis mikro kapcsolók is vannak az eleján, így ha neki megy valaminek, kikerüli.

Ami igazán tetszett, hogy elmenti a szobákról készült képet és a későbbiekben képes ugyanitt végigmenni. De ha kivesszük ezt a lehetőséget, akkor újra feltérképez mindent. Hiszen gondoljunk bele, ha a konyhába egy szék be van tolva az asztal alá és akkor takarít akkor megjegyzi, hogy oda nem mehetek, de ha az a szék már kivan húzva, akkor megváltozik a térkép és ezt ő érzékeli. Sajnos a felmosása nem a legjobb, itt jobban működött az Alfawise terméke. De akinek járólap, vagy laminált padlója van sok helyen, oda tökéletes lehet. Látszik, hogy egy jól átgondolt terméket akartak készíteni és ez így is lett. Nem volt olyan, hogy leállt volna, kivétel persze, ha kábelt akar beszippantani, ami nálam nagyos esélyes. A földön lévő szekrény pereménél is szépen kitakarított. A szűrő és tartályok moshatók, így könyű tisztán tartani.

Pro

  • Jó dizájn
  • Sok szenzor
  • Átgondolt tervezés
  • Vizes blokk csepegés gátló
  • Led állapot jelzés
  • 360Fokos lézer letapogató ami remekül működik
  • Hangutasítás

Kontra

  • Kevés seprű
  • Felmosása gyenge
  • Turbó fokozaton hangos
  • Akksi állapot szintjelző

Hol kapható

Áfa és Vám mentes szállítási móddal a Gearbest és Banggood oldaláról érdemes megrendelni. Vásárlás előtt írj a Facebook oldalunkra és nézek rá kupont!

GearBest

Banggood

AliExpress

Hazai beszerzés

Roborock S50 – Xiaomishop

 

Lájkold a Facebook oldalunkat, ahol további akciókat és érdekességeket találsz!

Csatlakozz Facebook csoportunkhoz is!

A Xiaomi rajongók csoportját itt találod!

 

Kattints a hozzászóláshoz!

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Most Popular

Elejére